Retete sarate

Supa „Mineral Imparat” (supa clara de zarzavat)

5 Opinii

Extras din articolul „Cum pregatesc meniul unei zile?” Supa concentrata de zarzavat (optional cu paste din cereale fara gluten). Pregatesc mai multa odata, pentru ca o folosesc ca baza pentru fiert quinoa sau orez pentru pilaf sau lintea pentru supa


Distribuie:

Supa crema de linte

2 Opinii

Fierb lintea impreuna cu zarzavaturi: o ceapa, un morcov, o radacina patrunjel, o felie mai groasa de telina, 1 pastranac, un varf de lingurita sare neiodata, optional 1 lingura piure de rosii  (evit in ultimul timp sa consum rosii fierte,


Distribuie:

Quinoa la minut (reteta de la cititori)

17 martie 2012 „Cristela, a facut sotul meu azi o mancare de quinoa foarte foarte buna, nu stiu exact cantitati dar va spun din ce-am vazut ca-si culege de prin ghivece. Deci peste quinoa fiarta a pus un amestec facut


Distribuie:

„Vegeta”

6 Opinii

VEGETA NEUSCATA, reteta invatata in 2004 de la prietena Mery, asistenta la Clinica Eden de la Breaza. Iese aproximativ un bidon de 5 litri, din cel care se foloseste pentru apa plata, dar puteti face mai putin, pastrand insa proportiile.


Distribuie:

Tagliatelle cu sos … mortal

26 septembrie 2011. Extras din articolul Cocktail de retete si fotografii TAGLIATELLE cu SOS MORTAL PESTO (raw) Ingrediente (pentru 2 persoane): 2 dovlecei medii, cruzi, curatati de coaja si taiti sub forma de tagliatelle cu peelerul (cutitul acela care curata coaja la cartofi).


Distribuie:

Incredibila Salata de Ceapa

Extras din articolul: Cocktail de retete si de fotografii  SALATA DE CEAPA Am reteta din vremea studentiei, de la un coleg de grupa din Bistrita … Dragul de el, il port in inima ca ma ajuta mereu cand nu ajungeam la


Distribuie:

Ciorbita de legume

CIORBITA DE CASTRAVETI (sau de DOVLECEI) Ingrediente: 1, 200 – 1,500l apa (puteti incepe cu 1,2oo si completati ulterior pana la 1,500 daca mai e nevoie), 300ml suc de rosii, 10-15 castraveciori curatati de coaja, 1 cartof mic, 1 morcov,


Distribuie:

Souffle de ciuperci pleurotus

10 martie 2012 M-am trezit cu gandul la ciuperci pleurotus. Am cumparat 2 cutii si iata ce a iesit. Ingrediente si mod de preparare (pentru o tava de cuptor, clasica). Din compozitie se pot face si hamburgeri. Zarzavaturile fierte de


Distribuie:

Pilaf

2 cani orez semidecorticat (sau brun) fiert la foc mic in 6 cani apa (sau supa concentratat de zarzavat) 3 linguri quinoa – 1/2 cana apa gogosar,capia cubulete de la congelator – 2 linguri optional: 1 catel de usturoi La


Distribuie:

Pesto de urzici. Pesto de leurda.

2 Opinii

De primavara. De post. Romanesc. Ieftin. Bun si pentru carcotasii care spun ca a manca sanatos e un capriciu. Hai ca se poate! Pe Mimi Walter o port in inima in categoria „Nedescoperiti si nemarketizati” alaturi de alte modele personale


Distribuie:

Pasta de masline

23 martie 2011, extras din articolul „Meniul lui Pavel” Masline Kalamata (preferabil crude si desarate) curatate de samburi – cate doriti, eu am folosit 2 cani (cana de 250ml), se paseaza cu blenderul vertical. Adaugati un fir (sau doua) de ceapa


Distribuie:

Buchetele de conopida

26 septembrie 2011. Extras din articolul Cocktail de retete Azi am mancat 100% crud (daca nu am macar jumatate din hrana zilnica in stare cruda, nu ma simt bine, asa ne-am invatat toti patru): buchetele de conopida cu pasta de gogosari. Am spalat


Distribuie: