Meniul Zilei – Schema 2P de Diversificare
Pentru a cauta un anumit cuvant pe aceasta pagina, apasati tastele CTRL + F
13.10.2011
Pavel 1 an si 9 luni
DIMINEATA: 3 biscuiti de mei cu unt Puterea lui Mowgli, 250 ml lapte canepa, 1 mar ionatan decojit
GUSTARE: 3 nuci romanesti, progresiv 500 ml apa si ceai de plante
PRANZ: Dovlecei cu quinoa, 1/4 avocado, 1 castravete, 150 ml supa concentrata de zarzavat
GUSTARE: struguri negri romanesti, progresiv 250 ml suc de mere cu apa
SEARA: 1 hamburger vegetarian, 1 rosie decojita, 1 castravete decojit, 200 ml lapte soia neindulcit
14.10.2011
Pavel 1 an si 9 luni
DIMINEATA: 3 felii de tort zebra, 1/2 banana
GUSTARE: 1 mar ionatan, progresiv, pana la pranz 500 ml de apa
PRANZ: 1 hamburger vegetarian, 1 rosie, 125 ml supa concentrata de zarzavat
GUSTARE: struguri negri si 5 migdale, rogresiv, pana seara 250 ml apa merisoare si 250 ml apa
SEARA: Tarta de ciocolata fara ciocolata , 250 ml lapte soia neindulcit
15.10.2011
Pavel 1 an si 9 luni
DIMINEATA: 1 felie paine integrala cu magiun de prune (fara zahar) in care am amestecat 1 lingura nuci macinate, 1 lingura susan, 1 lingurita seminte Chia, putin sos de afine (sau altceva lichid) daca nu e suficient de onctuos; 10 boabe struguri negri si 3 linguri de afine; 50 ml suc mere proapsta stors.
GUSTARE: 250 ml apa de merisoare cu putina miere; progresiv pana la pranz 25o ml apa
PRANZ: piure de cartofi cu 2-3 ciupercute inabusite la abur, maruntite si amestecate cu putin marar tocat fin si 1 varf de lingurita de usturoi; 150 ml supa raw de rosii (vezi reteta la Cuprins)
GUSTARE: 1 rodie (Bobite! Bobite!, cum spune el! si 250 ml suc de mere proaspat stors (am facut o excursie la Voinesti pentru provizii peste iarna)
SEARA: 3 bomboane de ?ciocolata? cu marzipan (am clarificat ca nu e desert, ci masa in toata regula), 1 mar urias si 250 ml lapte soia.
16.10.2011
Pavel 1 an si 9 luni
DIMINEATA: tort zebra, cateva nuci si 1/2 banana cu miere
GUSTARE: –
PRANZ: o prescurica si 250 ml suc de mere
GUSTARE: 1 cartof copt (duminica e o situatie exceptionala, in care pranzul e la trezire), 125 ml supa concentrata de zarzavat
SEARA: 250 ml lapte migdale, 3 bomboane de „ciocolata” cu alune de padure, 1 ciorchine de struguri negri
17.10.2011
Pavel 1 an si 9 luni
DIMINEATA: tort zebra 2 felii, 200 ml lapte migdale cu 1 banana.
GUSTARE: 1 mar ionatan
PRANZ: 1 cartof mic amestecat cu 3 linguri piure de linte (reteta identica cu super mancarea de linte), 1 lingurita fulgi de drojdie,putin ulei de masline servit alternativ cu 1 rosie decojita si taiata cubulete
GUSTARE: vaccin cu vit SEARA:250 ml nectar de macese+afine+merisoare
SEARA: tarta de ciocolata fara ciocolata, 1 mar ionatan, 250 ml lapte de canepa + inhalatie + baie fierbinte cu sare la picioare, ca s-a schimbat prea brusc vremea si dupa 3 ore de stat in vant, vorbim pe nas
18.10.2011
Pavel 1 an si 9 luni
DIMINEATA: 2 felii de tarta cu cioco fara cioco, a avut un mare succes si a cerut un bis! 200ml lapte de canepa, preparat cu apa de merisoare, in loc de apa plata.
GUSTARE: –
PRANZ: idem 17 octombrie
GUSTARE: 150 ml suc de mere proaspat stors + 1/2 mar ionatan
SEARA: paste integrale din grau spelta cu sos dulce acrisor de caju; 200 ml nectar de macese
pe toata durata zilei, 800 ml de ceai de echinaceaea si isop si la final de zi, o sfanta inhalatie, sa fim siguri ca am invins definitiv ?dusmanul!? ce dadea tarcoale.
19.10.2011
Pavel 1 an si 9 luni
DIMINEATA: 2 felii de tarta de cioco fara cioco (v-am spus de ieri ca i-a placut mult si zice ?Ma veau! Ma veau!?), 6 migdale si 4 nuci macadamia (ii place sa le rontaie), 1/2 mar ionatan si 200 ml lapte soia.
GUSTARE: -, doar ceai neindulcit de echinaceaea cu isop
PRANZ: quinoa multicolor (cu cubulete de legume adica, seminte de canepa si putin usturoi pisat); 150 ml zeama de la borsul de legume
GUSTARE: nectar de macese, 1 mar Golden
SEARA: ma mai gandesc pana dupa amiaza
20.10.2011
Pavel 1 an si 9 luni
DIMINEATA: la trezire intotdeaua apa
sau ceai de plante neindulcit. La masa: 2 felii de pudding de quinoa si
banane; 200 ml suc mere inonatan, proaspat stoarse
GUSTARE: 1 mar; pe parcurs 400 ml ceai de echinaceaea si isop
PRANZ: super mancare de linte
GUSTARE: 200 ml nectar de macese; 1 mar
SEARA: humus, muguri de pin si 250 ml lapte de soia
21.10.2011
Pavel 1 an si 9 luni
DIMINEATA: 2 felii pudding quinoa si
banana, 4 nuci de macadamia si 2 migdale, cateva feliute de mar; 200 ml suc
de macese
GUSTARE: 1 mar; pe parcurs 400 ml ceai de echinaceaea+isop
PRANZ: 1 cartof fiert cu pasta de avocado (1/2 avocado + 1 rosie mititica + 1/2 catel usturoi+ 1 lingura ulei masline + 1 lingurita fulgi drojdie la blender 20-30 sec sa iasa usor pasat, cu bucatele, nu chiar piure); 200 ml supa crema de zarzavat
GUSTARE: 1 gulie
SEARA: mai nimic, nu a fost in toane prea bune si nu am insistat ? doar 1 felie de paine integrala si 200 ml lapte soia cu 1/2 banana la blender
22.10.2011
Pavel 1 an si 9 luni
DIMINEATA: 1 felie pudding de quinoa
cu banana; cateva boabe de struguri, cateva migdale, 150 ml suc de
mere.
GUSTARE: –
PRANZ: pate de cartofi (reteta la Cuprins) cu bucatele de rosie; supa de zarzavat (150ml)
GUSTARE: 3 CaFeLine (cafeline, da). Sunt niste ?bomboane de Calciu si Fier natural, pe care le-am inventat pentru persoanele preocupate ca renuntarea la lactate si carne poate duce la carente de Ca, respectiv Fe si proteine). Voi posta cat de curand reteta, promit; 1/2 rodie
SEARA: 2 cafeline si 250 ml lapte demigdale cu banana
23.10.2011
Pavel 1 an si 9 luni
DIMINEATA: CaFeLine la discretie; 250 ml lapte de soia; 1 mar ionatan
GUSTARE: apa de merisoare
PRANZ: paste integrale cu sos proteic (din caju, nuci de macadamia, usturoi, busuioc, ulei de masline, cimbru, fulgi de drojdie si rosii)
GUSTARE: struguri
SEARA: 1/2 rodie, CaFeline, 250 ml lapte de soia
24.10.2011
Pavel 1 an si 9 luni
DIMINEATA: ultimele CaFeLine ramase, cu promisiunea ca mai face mama; 250 ml suc de mere proaspat stors
GUSTARE: –
PRANZ: cartofi cu quinoa, avocado si pate de nuci
GUSTARE: 2 mere ionatan (!?)
SEARA: ciorbita de dovlecei cu 1 felie uriasa de paine integrala de secara
25.10.2011
Pavel 1 an si 9 luni
DIMINEATA: 3 bomboane de ciocolata (reteta de la Ciocolata cu marzipan, doar ca am pus migdalele inauntru si am adaugat fulgi de ovaz facuti faina, pentru a ingrosa compozitia si a asigura formula completa fructe+cereale+nuci); 250 ml suc de mar ionatan proaspat stors, 3 biscuiti
GUSTARE:-
PRANZ: hummus cu paine integrala si cubulete de rosie; 200 ml zeama de la ciorbita de dovlecei
GUSTARE: 200 ml suc de morcov proaspat stors
SEARA: 1 felie paine integrala de secara cu humus si cu branza tofu cu verdeturi; la culcare 250 ml ceai ?Vise placute!? (renunt la laptele de seara de cate ori mancarea e prea consistenta)
26.10.2011
Pavel 1 an si 9 luni
DIMINEATA: 4 bomboane de ciocolata, 4 capsuni, 1 pumn de soia ?nuts? (arahide de soia, un deliciu, reteta pe blog, doar ca trebuie sa le lasati sa se rumeneasca bine. Copiilor le place sa rontatie)
GUSTARE: 200ml suc de mere
PRANZ: 2 felii paine integrala cu 3 linguri de humus si 1 rosie; 125 ml bors de legume (doar zeama)
GUSTARE: 250 ml suc de mere si 100 gr soia nuts
SEARA: pudding de quinoa si banane (sub forma de biscuiti taiati cu paharul), unsi cu crema de roscove; 5 capsuni; 250 ml lapte de soia
27.10.2011
Pavel 1 an si 9 luni
DIMINEATA: 1 felie pudding de quinoa cu banane si lavantica (la reteta clasica am pus fix 1 pic de ulei esential de lavanda – bun in tratamentul si profilaxia parazitilor intestinali); 1/4 corn de secara integrala (de la Naturalia); 1 mar; 250 ml lapte de soia cu ?cafea? de cereale
GUSTARE: soia ?nuts?
PRANZ: ?Dublu broccoli cu quinoa!?:) O mancare excelenta pentru intreaga familie, pe care am testat-o astazi, si la care va promit cat mai curand reteta. 125 ml bors de legume.
GUSTARE: 250 ml suc mere proaspat stors
SEARA: pudding quinoa cu banane; 250 ml lapte soia; 1 felie de paine
28.10.2011
Pavel 1 an si 9 luni
DIMINEATA: biscuiti din mei, 250 ml lapte soia, struguri negri
GUSTARE: suc mar
PRANZ: 1 banana! Da. Azi, dupa ce am gatit o super mancare de dovlecei cu orez (dupa reteta dovlecei cu quinoa) am fost umillita cu un ?Nu veau! Babana veau!? ferm. Dar mami a citi pe dr. Spock, care spune ca mancarea nu e ceva ce trebuie sa ii ceri copilului sa primeasca, ci el trebuie sa iti ceara sa ii dai. Asa ca nu am insistat, stiind ca daca il las acum cum vrea el, la masa urmatoare va cere singur. Si asa a fost????
GUSTARE: nimic, avem un plan doar, nu? Ne-a invatat dr. Spock.
SEARA: Dovlecei cu cartofi si orez, 1 rosie, 1 felie de paine, 250 ml lapte soia
30.10.2011
Pavel 1 an si 9 luni
DIMINEATA: Visine la greu placinta cu visine (reteta la Cuprins) cu sos de visine (2 cani visine si 3 linguri miere, date la blender impreuna cu un varf cutit de praf vanilie Bourbon). Mmmmmmmmmmmm ?. 125 ml suc de visine, 2 CaFeline
GUSTARE: –
PRANZ: castane coapte (exact cum coc cartofii), soia nuts, 125 ml supa raw de morcov cu putin usturoi si patrunjel (toate stoarse)
GUSTARE: –
SEARA: 1 cartof copt( cu sos raw pesto de broccoli – vezi reteta de la sos pesto in care am adaugat 1/4 broccoli crud), rosie. 250 ml lapte de soi
01.11.2011
Pavel 1 an si 10 luni
DIMINEATA: idem 30 octombrie; 250 ml suc mar; 3 CaFeline
GUSTARE: mar ionatan si pe parcursul zilei 800 ml ceai de combrisor+lavanda+busuioc+tei (amestec in parti egale)
PRANZ: salata de cartofi si avocado (cubulete amestecate cu 1 lgt fulgi drojdie de bere, 1/4 lgt seminte canepa, putin usturoi ras, ulei de masline si sare neiodata); 125 ml apa de mersioare
GUSTARE: gulie cruda
SEARA: Minune de paste! Paste integrale, amesecate cu bucatele maruntzele de conopida cruda, seminte de dovleac crude, seminte de canepa, sos gustos, la blender amestecat vartos: 2 rosii, cativa catei de usturoi, 2 linguri fulgi drojdie de bere, 1 lgt busuioc, 1 lgt cmbru, ulei masline, sare neiodata. In plusa mai mancat cateva cubulete de sfeclarosie si 200 ml lapte de soia
02.11.2011
Pavel 1 an si 10 luni
DIMINEATA: un delicios piure de gutui coapte cu vanilie, ?invelit? de sos raw de visine si cateva pic de miere de salcam; 3 CaFeline; 250 ml lapte de migdale
GUSTARE: 1 mar
PRANZ: super mancare de linte si salata de rosii; 125 ml apa de merisoare
GUSTARE: cateva castane coapte si 250 ml suc mere proaspat stors
SEARA: mai nimic doar 250 ml lapte de soia, dar nu mi-am facut probleme, a mancat foarte satios si nutritiv peste zi. Iar seara nu e nici un bai sa se invete cu mai putin, din contra, e un obicei sanatos, ferice de cei ce mananca doar 2 mese!
05.11.2011
Pavel 1 an si 10 luni
DIMINEATA: 5 linguri de crema de ciocolata ?la minut?: din fulgi de 5 cereale, mix de nuci, roscove, miere cremoasa sau cristalizata si avocado; 2 kiwi; 100 ml lapte migdale
GUSTARE: mar si turta dulce
P + GUSTARE: somn la greu
SEARA: branza tofu cu paine integrala, 1 rosie, 1 castarvecior si 200ml supa crema de legume
12.11.2011
Pavel 1 an si 10 luni
DIMINEATA: Crema ciocolata: 2 linguri mei fiert 15 min si lasta 5 min in aceeasi apa, scurt apoi si amestecat cu 1 lingura pudra roscove si 1 lingura migdale facute faina, putina miere cristalizata si 1 lingurita seminte Chia macinate faina. A cerut si bis!; 1 mar ionatan
GUSTARE: suc de mere
PRANZ: cartofi cu maioneza de macadamia si marar + cubulete de gulie; apa de merisoare
GUSTARE: mar ionatan
SEARA: Pate de soia cu rosii, gogosari, ardei capia, ceapa si paine integrala prajita. La culcare lapte de migdale.
08.11.2011
Pavel 1 an si 10 luni
DIMINEATA: 1 kiwi si 1 felie mare de pudding de quinoa si mere cu pasta raw de afine. 5 min timp de preparare, 20 min de coacere, cantitati pentru 8 portii, iese o tava format A4, de grosime 1,5 cm. Daca nu aveti blender peste 800W, atunci folositi meiul si quinoa facute faina (la rasnita de cafea): 1/2 cana mei, 1/2 cana quinoa, 1 lingura pudra roscove, 1 lingura cafea instant de cereale (daca nu aveti inlocuiti tot cu pudra de roscove), 10 curmale (daca nu aveti folositi stafide), 2 cani suc mar, 2 cani apa, 1 lingurita rasa vanilie naturala pudra,1 pumn de nuca de cocos, 2 mere mari, curatate de cotor, cu coaja cu tot. Se dau la blender 2-3 minute, pana cand totul devine o pasta. Se pune in tava de yena direct, nu se lipeste si se lasa la 200 grade 20 min, apoi se lasa sa se raceasca cateva ore, eventual peste noapte sau peste zi. O servesc cu sos de visine sau de afine (la blender, cu miere). Pavel e topit dupa genul asta de mic dejun sau cina. Mai nou, si noi!
GUSTARE: suc de mere
PRANZ: mini – bulz vegan: am facut o mamaliguta mica (cat doi cartofi medii) cu f putina sare si am amestecat in ea cand a devent calduta, cu furculita, 1/2 din cantitatea de branza tofu care iese dintr-un litru de lapte, am adaugat 1 lingura fulgi drojdie de bere si 1 lingura ulei de masline. Din compozitie am rupt bucatele mici, pe care le-am modelat in palma sub forma de bilute. Pavel a fost deosebit de incantat, mai ales ca mamaliga a fost un aliment al carui aspect nu l-a tentat niciodata. Si m-am tot gandit cum sa fac. Sunt fericita ca am gasit solutia! Fata de reteta de branza pe care o aveti pe blog, am facut ceva modificari: cand laptele a dat in clocot, inainte de a adauga sucul de lamaie, am pus in lapte 1 gogosar/capia dat la blender impreuna cu 3 catei de usturoi, putin marar si sare. A iesit o branza portocalie si gustoasa. A mancat impreuna cu rosie, preferata lui.
GUSTARE: 1 mar Golden
SEARA: pudding de mere, ca dimineata si 1 felie mare de paine de secara 🙂 , asa a vrut el. La culcare 250 ml lapte de soia.
08.11.2011
Mama
Idem Pavel, mai putin seara, cand am mancat salata de quinoa.
09.11.2011
Pavel 1 an si 10 luni
DIMINEATA: pudding de soia cu mar; 1 kiwi, lapte de migdale
GUSTARE: suc de macese (ne curge nasul!)
PRANZ: super mancare de linte cu salata de rosii decojite; 200 ml suc de morcov+f putina sfecla rosie
GUSTARE: suc de catina (vitamina C la greu)
SEARA: paine integrala de secara prajita cu miere si diferite nuci pisate. Portocala. 250 ml lapte de soia la culcare si ? o ?hahalatie? (inhalatie, adica) sa le dam de furca mucisorilor.
10.11.2011
Pavel 1 an si 10 luni
DIMINEATA: crema de ciocolata, 1 mar, 250 ml suc macese
GUSTARE: –
PRANZ: mini bulz, reteta de mai sus, doar ca am adaugat in compozitie si 1/4 lingurita cimbru, 1/2 lingurita ceapa deshidratata si facuta faina, quinoa. Putin lapte de soia, neindulcit.
GUSTARE: 1 mar si cateva nuci
SEARA: ciorbita de legume cu paine integrala de secara si cartofi copti la cuptor cu salata de varza
11.11.2011
Pavel 1 an si 10 luni
DIMINEATA: pudding de soia si gris cu banane; 1 mar; 250 ml lapte soia
GUSTARE: suc de macese
PRANZ: supica de linte galbena cu paine si salata de rosii
GUSTARE: nuci de macadamia, 1 kiwi
SEARA: CaFeline, 250 ml suc de mar
14.11.2011
Pavel 1 an si 10 luni
DIMINEATA: biscuiti de mei ?2P? cu crema de ciocolata la minut; mar ionatan, 150 ml lapte soia
GUSTARE: ceai de brusture, soc si trifoi rosu
PRANZ: Super mancare de linte galbena (cu quinoa si paine de secara); 250 ml supa raw de rosii
GUSTARE: 1 portocala, 4 curmale
SEARA: 1 castravecior, 3 ridichi, 1 cartof copt si 1/2 avocado cu ulei de masline; la culcare 250 ml nectar de macese neindulcit
15.11.2011
Pavel 1 an si 10 luni
DIMINEATA: biscuiti 2P cu pasta de nuci; 1 mandarina;
GUSTARE: suc de catina si macese
PRANZ: mazare cu cartofi si paine integrala de secara; supa raw de rosii
GUSTARE: 5 caise deshidratate; 1 cana de struguri; 1/2 corn de secara si 1/2 ceasca soia?nuts?
SEARA: 250 ml lapte de soia
16.11.2011
Pavel 1 an si 10 luni
DIMINEATA: corn de secara cu pasta de coarne cu miere si seminte de canepa; soia ?nuts?
GUSTARE: suc de macese si catina
PRANZ: bors de legume cu quinoa si paine integrala; supa raw de rosii si gogosari
GUSTARE: 1 cana struguri si 2 linguri cocos fulgi
SEARA: tort Floricel cu pasta de coarne, lapte de migdale
18.11.2011
Pavel 1 an si 10 luni
DIMINEATA: 2 felii tort Floricel in a carui reteta am adaugat si fulgi de mei; 150 ml suc de mere proaspat stors si cateva soia nuts
GUSTARE: –
PRANZ: piure de cartof cu cimbru, busuioc, 1/2 lingurita seminte canepa + 1/2 avocado.
GUSTARE: ceai de mur, zmeur, afin, cerentel, fragut si 2 covrigi de Targoviste
SEARA: 2 felii tort Floricel cu pasta de macese si cateva soia nuts. 250 ml lapte de migdale indulcit cu miere
19.11.2011
Pavel 1 an si 10 luni
DIMINEATA: 4 CaFeline, 1 felie tort zebra, 1 cana struguri
GUSTARE: lapte de migdale 250 ml
PRANZ: mini -bulz vegan, vreo 10! si 200 ml suc morcov proapsat stors
GUSTARE: 2 CaFeline
SEARA: cateva masline autentice cu 1 felie paine integrala de secara (nu a avut chef de altceva si nici nu l-am fortat) si 250 ml lapte soia. Sunt linistita oricum ca are si proteine, si Ca, si Fe si multe altele din ceea ce a mancat, chiar daca pare simplu.
21.11.2011
Pavel 1 an si 11 luni
DIMINEATA: 4 CaFeline, 1 felie de placinta cu visine si sos de afine delicos!!!, 200 ml suc mere
GUSTARE: 1 felie de paine (?! si 5 CaFeline ) . Am facut o exceptie azi cu gustarea, am servit la cerere, pentru ca ieri nu a mancat aproape deloc dupa pranz si doar l-am hidratat. Evident, ne luptam cu nasul care s-a infundat si, pe timp de lupta, nu ne fortam la masa: organismul are nevoie de energie pt lupta, nu pt digestie. In schimb hidratare la greu.
PRANZ: 100 ml supa concentrata de zarzavat, cu cateva cubulete de cartof si crutoane din paine integrala de secara; 250 ml supa raw de rosii cu 1 catel usturoi.
GUSTARE: struguri negri
SEARA: paine integrala si fructe; 250 ml suc de mere proaspat stoarse (am facut o cura de vit C, numai buna pentru raceala usoara prin care trecem)
23.11.2011
Pavel 1 an si 11 luni
o zi destul de bizara, dar am fost fidela celor invatate de la dr. Spock: nu alergi cu mancarea dupa copil, nu te rogi de el sa manace, ci el trebuie sa ceara sa ii dai. A dat rezultate mereu
DIMINEATA: 2 cubulete placinta cu visine si afine, 2 lingurite pasta de roscove, 250 ml smoothie de banana cu lapte de canepa.
GUSTARE:-
PRANZ: o ulcica uriasa de super mancare de linte cu cartofi si quinoa;250 ml supa raw de rosii
GUSTARE: 2 caise deshidratate si 1 mandarina
SEARA: 1 felie de paine de secara si 250 ml lapte de migdale
25.11.2011
Pavel 1 an si 11 luni
DIMINEATA: 2 bucati placinta cu mere (fara zahar, da?:)), 1 felie paine integrala cu miere (la cererea lui), lapte de migdale imbunatatit cu banana
GUSTARE:-
PRANZ: 2 lingurite spanac cu cartofi si quinoa + ?Nu veau!?. Varza cu mamaliguta – ?Nu veau!?. Mancarica de cartofi – ?Nu veau!?. Conform celor invatate de la dr. SPock, am respectat dorinta si l-am pus la culcare fara alte insistente, doar cu un biberon de ceai de echinaceaea cu lamaie (nu fierbinte, nu cald, ca de la soare). Am servit insa cina mai devreme, la 6 in loc de 7, ca foamea era mare la trezire.
SEARA: 1 felie paine integrala + spanac cu cartofi si quinoa (pentru bebici aceeasi manacre, pasata). 2 cartofi fara coaja, taiati cubulete, 2 linguri quinoa, 4 catei usturoi taiat marunt se fierb 20 – 25 min. Spanacul se opareste scurt cu apa fierbinte, cat sa se inmoaie putin si se paseaza la blender impreuna cu 1 rosie (sau cateva linguri piure de rosii), 1/2 ceapa mica, putin ulei de masline, 1 lingurita fulgi drojdie de bere. Cititi si articolul despre spanac pentru mai multe detalii privind prepararea lui. Puteti reduce cantitatea de ceapa daca vi se pare prea iute. Baietii mei insa au fost invatati asa, mai haiduceste
26.11.2011
Pavel 1 an si 11 luni
DIMINEATA: 2 felii Tort Floricel dar, deoarece am pus cam mult lichid si a iesit moale, l-am remodelat sub forma de ?bomboane?, 1 mar, 250 ml lapte de canepa cu miere si lamaie.
GUSTARE: biscuiti Fibrio, din grau incoltit si hrisca.
PRANZ: Piure de avocado (1 avocado, 3 fire ceapa verde, 1 catel usturoi, 1 lingurita fulgi drojdie de bere, putin ulei masline) cu quinoa si cartofi copti.Ceai caldutz (sub 40 de grade) anti-paraziti intestinali, din busuioc, levantica, cimbrisor, cu lamaie.
SEARA: suc de mere proaspat stors si biscuiti cu tarate si pasta de roscove
28.11.2011
Pavel 1 an si 11 luni
DIMINEATA: Bilute din tort Floricel si lapte de soia 250 ml indulcit cu curmale
GUSTARE: Fibrio – ciocolata cu hrisca germinata si deshidrata si biscuiti Fitness (din ovaz, seminte d emulte feluri si fructe deshidratate)
PRANZ: branza de caju cu saratele Fibriom din hrisca
GUSTARE: betisoare Fibrio din fructe confiate si fulgi de ovaz
SEARA: cartof copt cu avocado, cateva ridichi si 1 felie paine integrala de secara. La culcare ceai de seara neindulcit.
30.11.2011
Pavel 1 an si 11 luni
DIMINEATA: 2 bomboane de ciocolata cu marzipan, 3 kiwi, 3 baghete raw mic dejun de la Fibrio Food si cativa biscuiti cu fructe uscate tot de la Fibrio Food, cateva curmale
PRANZ: ce am avut, fiind pe drum – 7-8 nuci de macadamia, 1 banana, cativa biscuiti de ovaz, 250 ml suc de rodii, cateva curmale
GUSTARE: cartof fiert cu avocado, quinoa, branza tofu, 1/4 gt seminte canepa si suc de rosii proaspat; 150 ml supa concentrata de zarzavat pusa la blender cu catevafire de patrunjel si ulei de masline, 1 felie paine multicereale
SEARA: biscuiti de ovaz, 4 mandarine (!!!), 250 ml lapte de soia
02.12.2011
Pavel 1 an si 11 luni
DIMINEATA: 6 mandarine (!) da, stiu, dar erau mici si el cerea cu atata gingasie: ?te iog, mami, mai veau!?; 3 CaFeline varianta cu mix de nuci si caise deshidratate
PRANZ: supa crema de legume cu verdeata (250 ml) + 1 felie paine integrala multicereal
SEARA: paste integrale cu ciuperci si sos proteic din ciuperci
03.12.2011
Pavel 1 an si 11 luni
DIMINEATA: 4 mandarine (are perioade cand vrea doar un anumit fruct, acum ceva timp era cu kiwi), 1 CaFelina, cateva nuci de macadamia, 250 ml lapte de migdale.
GUSTARE: 1 felie paine
PRANZ: 250 ml supa crema de legume si zarzavat cu quinoa; betisoare de gulie
SEARA: ciocolata cu alune de padure (reteta de la ciocolata cu martipan, dar am adaugat faina de fulgi de ovaz, sa nu mai ie nevoie sa pun la congelator) si suc de coacaze negre
04.12.2011
Pavel 1 an si 11 luni
DIMINEATA: 3 mandarine, 1/2 portocala biscuiti de ovaz cu stafide, 250 ml lapte de migdale
PRANZ: 15 castane coapte, 200 ml supa de legume si zarzavat cu paine
SEARA: piure de cartofi special – reteta ?la minut? (vezi Cuprins) cu cubulete de rosii
05.12.2011
Pavel 1 an si 11 luni
DIMINEATA: biscuiti de ovaz cu fructe uscate si seminte; 1 mandarina, 200 ml lapte migdale
PRANZ: castane si supa concentrata de zarzavat
GUSTARE: suc de mere proaspat stors
SEARA: pasta de avocado cu paine prajita; lapte de migdale
06.12.2011
Pavel 1 an si 11 luni
DIMINEATA: Mic dejun oferit de Mos Nicolae. Bomboane Mos Nicolae: din fulgi de ovaz, caise deshidratate, roscove, migdale, alune de padure si caju, miere cremoasa; 2 mandarine.
PRANZ: cartofi fierti in coaja cu pate de soia. 250 ml supa de zarzavat.
SEARA: Chiftelute vegetariene: 5 cartofi fierti in coaja si rasi, 2 morcovi rasi , 6 linguri mamaliguta de soia (din faina, sau daca, nu, okara de la laptele de soia), 6 linguri fulgi de ovaz, 1 legatura marar, 3-4 catei usturoi, putina sare. Se amesteca bine, se lasa sa traga ovazul toata umezeala si se modeleaza chiftelute. Se pun la cuptor pana se rumenesc usor. Se presara pe le un sos din ulei de masline, fulgi de drojdie, sare, patrunjel, putin usturoi, toate la blende
07.12.2011
Pavel 1 an si 11 luni
DIMINEATA: 1 para si pudding de mere
GUSTARE: suc de mere
PRANZ: 1 hamburgher vegetarian cu bucatele de avocado; 200 ml supa de zarzavat
SEARA: chiftelute vegetariene si salata de varza; 200 ml lapte de canepa
10.12.2011
Pavel 1 an si 11 luni
DIMINEATA: Nectar pentru constipatie (la nevoie, vezi reteta cu succes garantat la pagina Cuprins), 1 para si 250 ml ceai caldutz de musetel
GUSTARE: 250 ml suc de mere
PRANZ: tot felul de snacksuri nutritive de la magazinul Fibrio Life (ca am fost pe drum)
GUSTARE: suc de morcovi proaspat stors (200ml)
SEARA: mamaliguta cu branza de caju si verdeturi; 200 ml lapte de soia
12.12.2011
Pavel 1 an si 11 luni
DIMINEATA: mai nimic se mai intampla.1 mar. In aceste cazuri nu ii dau nimic intre mese, pentru a fi siguri ca la masa urmatoare mananca corect si complet. Si iata ce a urmat
PRANZ: multa super mancare de linte; supa raw de rosii cu putin usturoi, busuioc si ulei de masline
GUSTARE: Fibrio Food – crackers raw de rosii deshidratate cu ceapa, seminte de flaorea soarelui si de dovleac
SEARA: Magazin Fibrio Life – Cookies de iarna (raw) din migdale, nuci braziliene, hrisca germinata, mere, coacaze, miere si nuca; 1 para; 250 ml lapte de canepa
13.12.2011
Pavel 1 an si 11 luni
DIMINEATA: Magazin Fibrio Life – biscuiti de hrisca cu magiun de prune si o bagheta raw cu susan
PRANZ: super mancare de linte (reteta la Cuprins); lapte de soia neindulcit
GUSTARE: Magazin Fibrio Life – baton de hrisca germinata cu mere, merisoare, nuci si curmale
SEARA: 1 hamburger vegan, 1 felie paine integrala, gulie
14.12.2011
Pavel 1 an si 11 luni
DIMINEATA: FibrioLife: biscuiti din hrisca cu magiun, cookies de iarna; 1 mar ionatan;
GUSTARE: 250 ml shake din lapte de soia, 1 banana, putina vanilie si 1/4 lgt miere
PRANZ: 2 hamburgeri vegani si 1/2 avocado; 250 ml supa clara concentrata de zarzavat
GUSTARE: 300 ml suc de mere
SEARA: 1 felie pudding de caise; 3 CaFeline
16.12.2011
Meniu de boala identic
meniu de boala identic pentru cei 2P (ca acum toate ?bubele? se fac la dublu, deh): adica hidratare si vitaminizare intensa cu apa, ceai de raceala (reteta dr. Pavel Chirila), ceaiuri de tuse (reteta dr. Doru Laza), supa concentrata de zarzavat si suc proaspat stors de mere.
Nu uitam: in boala mai important decat aportul e eliminarea. Deci nu ne concentram pe aport nutritiv, ci pe portile si metodele e eliminare a toxinelor din corp si conservam energia pentru lupta cu virusii, nu pentru digestie.
18.12.2011
Pavel 1 an si 11 luni
Meniu de tranzitie
DIMINEATA: 2 biscuiti cu fructe uscate, din faina Fibrio si 1 lapte de migdale varianta imbunatatita; aport de calciu, magneziu si proteine
PRANZ: Suc de sfecla rosie si morcov 200 ml (4 morcovi, 1/4 sfecla) pe care l-am pus la blender apoi cu 2 linguri de quinoa fiarta. Aport de fier, calciu si proteine
GUSTARE: suc de mar proaspat stors 250 ml
SEARA: paste cu sos ?antibiotic? la care am adaugat 1 nuca, pt aport de fier si proteine. La culcare supa clara concentrata de zarzavat
19.12.2011
Pavel
DIMINEATA: FibrioLife – saratele dehrisca cu mix de seminte, unse cu pasta de susan; lapte de soia
GUSTARE: 250 ml suc de mar proaspat stors
PRANZ: super mancare de linte; suc de morcov proaspat stors
GUSTARE: 250 ml supa de zarzavat
SEARA: pudding de visine; 1 para
20.12.2011
Pavel
din nou rapus, deoarece am iesit afara prea curand dupa suferinta. Meniu de boala
DIMINEATA: pudding de visine; 1 mar
in rest multe lichide, ceai de raceala, supa concentrata de zarzavat, suc proaspat stors de mere
22.12.2011
Pavel 2 ani
DIMINEATA: tort Mickey Mouse, reteta aici: http://corneliamarin.ro/?p=3250; suc de mere proaspat stors
PRANZ: piure de cartofi (cu supa, ulei de masline, fulgi de drojdie de bere si seminte de dovleac rasnite) si 2 buchetele de conopida murata in sare (preferata lui Pavel). Nu uitati ca borsul, muraturile, rejuvelacul si apa de merisoare contin vit B12.
GUSTARE: suc de mere proaspat stors
SEARA: tort Mickey Mouse
21.12.2011
pavel 1 an si 11 luni
Inca in convalescenta, apetit destul de redus, nu fortam,insa hidratam intensiv
DIMINEATA: lapte de migdale
PRANZ: Fibrio FooDIMINEATA: crackets cu mix de seminte si biscotti cu fructe uscate; mult ceai de tuse
SEARA: cartof copt si lapte de canepa
28.12.2011
Pavel 2 ani
DIMINEATA: biscuiti 2P cu ciocolata pentru bebici (din avocado, nuci, rocove, etc, reteta la Cuprins); 200 ml suc de mere????
GUSTARE: 1 covrig de Buzau
PRANZ: minibulz, 200 ml suc de morcov proaspat stors
SEARA: ca mami si tati. O metoda extrem de eficienta de a cointeresa copilasii sa manance legume e sa le pregatiti impreuna. Am gatit salata impreuna cu Pavel, am taiat amandoi (el cu cutit de copii) si a rontait multa conopida, capia, rosii, patrunjel, lamaie si putin usturoi. In plus a fost si foarte mandru de ajutorul pe care mi l-a dat la bucatarie.
29.12.2011
Pavel 2 ani
DIMINEATA: 1 cutie (toata!) de capsuni; 2 biscuiti de mei (2P) cu magiun de prune; lapte de soia
PRANZ: minibulz (reteta la Cuprins) in care am adaugat ceva crud : morcov ras si ardei capia taiat la blender)
GUSTARE: 200 ml suc mere proaspat stors (mere soiul Ciprian – de vis!)
SEARA: tort zebra (din biscuiti si diverse creme de fructe+nuci+seminte), 1 kiwi, lapte de soia
30.12.2011
Pavel 2 ani
DIMINEATA: tort zebra, 250 ml lapte de migdale varianta ?upgraded?
PRANZ: aport de Ca si Fe – pate de naut (II) cu paine de secara; 200 ml suc de morcov proaspat stors, cu putin ulei de masline, 1 catel usturoi si patrunjel.
GUSTARE: compot de visine indulcit cu miere de salcam
SEARA: aport de Fe: salata de andive cu masline; rosii si branza caju cu paine integrala de secara; la culcare – lapte de soia
31.12.2011
Pavel 2 ani
DIMINEATA: tort zebra (adica cereale, nuci si fructe); 1 cutie capsuni proaspete, romanesti, de sera; 200 ml lapte de migdale
GUSTARE: compot de visine
PRANZ: minibulz vegan; 200 ml suc morcov
GUSTARE: 250 ml suc de mar proaspat stors
SEARA: soia nuts si compot de visine
01.01.2012
Pavel 2 ani
DIMINEATA: prajitura Zi si Noapte (reteta va urma); 1 cutie capsuni proaspete romanesti, de sera
PRANZ: 1 prescura si 250 ml supa
SEARA: 1/4 avocado; mamaliguta cu 3 linguri de ?zacusca? raw pt copii – am pus la blender, dar nu am macinat pana devine pasta, ci doar am maruntit, pana la marimea unor boabe de orez: 1/2 ardei capia, 1 catel usturoi mare, 1 buc de ceapa, 1 rosie mica, 1/4 morcov, cateva frunze patrunjel, vreo 10 jumatati de nuci romanesti, 1,5 lingura ulei de masline, 1 lingurita fulgi drojdie de bere, putina sare neiodata
La culcare 250 ml lapte soia de casa
04.01.2012
Pavel 2 ani
DIMINEATA: tarta de ciocolatat fara ciocolata; 250ml suc de afine (afine presate) P:humus cu patrunjel si paine integrala de secara; 250 ml supa concentratat de zarzavat GUSTARE:suc de afine presate SEARA:multa salata multicolora (conopida, ciuperci crude, ardei capia, ardei verde, rosii, seminte de canepa, lamaie, usturoi ras, ulei de masline, sare neiodata) cu turtitze de quinoa (nu sunt facute de mine, dar voi incerca, in curand); la culcare 250 ml lapte de soia
05.01.2012
Pavel 2 ani
DIMINEATA: Placinta Lantul Slabiciunilor cu caise, 250 ml lapte de migdale cu banana, cateva bucatele de mar
GUSTARE: 1 mar ionatan
PRANZ: cartof copt in coaja cu crema raw de ciuperci + supa de zarzavat concentrata
GUSTARE: suc de afine presate
SEARA: ca mama si tata + lapte de soia la culcare
06.01.2012
Pavel 2 ani
DIMINEATA: 1 felie placinta cucaise Lantul Slabiciunilor, asezonata cu magiun de prune fara zahar; 200 ml lapte de migdale GUSTARE: 1 mar cretesc PRANZ: 200 ml supa crema de linte cu crutoane de paine integrala de secara si 1 rosie mare
GUSTARE: 250 ml suc de mere proaspat stors SEARA: paste integrale cu sos raw de rosii, usturoi, cimbru, busuioc, ulei de masline; la culcare 250 ml lapte de soia
07.01.2012
Pavel 2 ani
DIMINEATA: placinta Lantul Slabiciunilor cu visine si magiun de prune fara zahar + 1 cana de visine decongelate + soia nuts
PRANZ: piure de cartofi cu avocado; suc de morcov
GUSTARE: 250 ml suc de visine presate
SEARA: pomello, migdale, placinta cu mere; 250 ml lapte de canepa
10.01.2012
Pavel 2 ani
DIMINEATA: prajitura Visinica (vezi reteta pe 10 ian la meniu Petru) si suc proaspat stors de mere cretesti
GUSTARE: 200 ml suc mar proaspat stors
PRANZ: humus, paine integrala de secara, 1 gulie mica
GUSTARE: 200 ml suc morcov proaspat stors
SEARA: salata multicolora si avocado; la culcare lapte de soia
09.01.2012
Pavel 2 ani
DIMINEATA: 2 mere ionatan rase, amestecate cu faina de migdale
GUSTARE: chipsuri din mere deshidratate
PRANZ: minibulz vegan cu sos de ardei capia si putin usturoi + 150 ml lapte de migdale neindulcit
GUSTARE: suc mere + afine
SEARA: soia nuts si mere
11.01.2012
Pavel 2 ani
DIMINEATA: prajitura Visinica \”upgraded\” :), adica cu okara in blat si cu un strat de dulceata raw de gutui intre blat si crema; suc de mere proaspata stors
PRANZ: mini bulz vegan cu sos de ardei capia si usturoi; 200 ml supa raw de rosii cu ceapa si busuioc
GUSTARE: suc de afine
SEARA: biscuiti 2P, 1 kiwi, soia nuts si lapte de migdale la culcare
08.12.2011
Pavel 1 an si 11 luni
DIMINEATA: pudding de mere; 1 para
GUSTARE: suc de merisoare
PRANZ: supa de zarzavat cu paste de orez si patrunjel verde; mini-bulz vegan delicios, la greu! Cei 2P mananca in cantitati impresionante si pasta raw de morcovi (de care folosesc la bruschette cu morcov)
GUSTARE: suc de morcov proaspat stors
SEARA: tarta de ciocolata fara ciocolata, 2 mere. Lapte de soia
13.01.2012
Pavel 2 ani
DIMINEATA: 1 mar ras amestecat cu roscove, migdale, fulgi de ovaz, prune si caise deshidratate – toate macinate; 1 para romaneasca
GUSTARE: 250 ml suc de mere proaspat stors
PRANZ: idem Petru; 200 ml supa concentratat de zarzavat
GUSTARE: 250 ml suc de afine presate
SEARA: 1 banana, 6 caise deshidratate, cateva nuci, 2 biscuiti; la culcare 250 ml lapte de migdale
14.01.2012
Pavel 2 ani
DIMINEATA: Prajitura Romania intr-o steaem>; lapte de migdale
GUSTARE: 1 banana
PRANZ: cartof fiert si pasat amestecat cu sos pesto mortal (reteta la Cuprins) si putin suc de rosii proaspat stors; 200 ml suc de morcov proaspat stors
GUSTARE: 250 ml suc de mere proaspat stors
SEARA: 1 banana, 1 kiwi, 1 mandarina si mix de nuci (caju, migdale, nuci, alune de padure)
16.01.2012
Pavel 2 ani
DIMINEATA: Romania intr-o stea; 250 ml lapte de migdale
GUSTARE: 250 mlsuc de mere proaspat stors
PRANZ: mamaliguta cu tofu + 200 ml supa concentrata de zarzavat
GUSTARE: suc de afine
SEARA: avocado cu paine integrala de secara + la culcare 250 ml lapte de soia
17.01.2012
Pavel 2 ani
DIMINEATA: prajitura Romania intr-o stea; 100 ml lapte de migdale
PRANZ: 2 cartofi copti medii si 4 linguri humus; supa raw de rosii
GUSTARE: soia nuts, 1 mar
SEARA: salata multicolora si gulie
19.01.2012
Pavel 2 ani
DIMINEATA: mei fiert 3 linguri amestecat cu 1 lgt roscove, 1 mar ras, 3 lingurite migdale+alune de padure; 50 ml suc de mere
GUSTARE: 200 ml suc de mar proaspat stors
PRANZ: 30 ml supa crema raw de ciuperci; mini bulz vegan; 200ml supa raw de morcovi
GUSTARE: soia nuts, 1 banana
SEARA: hamburger vegetarian (in care am inclusi in compozitie quinoa) cu 1/2 gulie si 1 rosie
18.01.2012
Pavel 2 ani
DIMINEATA: CaFeline, 2 kiwi si 1 mandarina
GUSTARE: suc de mere 250 ml proaspat stors
PRANZ: hamburger vegetarian cu rosie si avocado
GUSTARE: 1 mar si soia nuts
SEARA: salata multicolora si supa crema raw de ciuperci cu crutoane
20.01.2012
Pavel 2 ani
DIMINEATA: Feramisu; 250 ml suc proaspat stors de portocala, lamaie si grapefruit
PRANZ: paste idem mama; 250 ml supa crema de legume
SEARA: cartofi fierti cu masline si ceapa (un fel de salata orientala) si piure de sfecla rosie cruda cu usturoi, hrean, nuci si putina lamaie
la culcare lapte de soia 250 ml
21.01.2012
Pavel 2 ani
DIMINEATA: Feramisu, 1 mar ionatan
GUSTARE: suc de mere, pufarine de mei
PRANZ: supa crema de legume cu paine inegrala de secara
GUSTARE: 1 banana
SEARA: 1 cartof copt cu 1/2 avocado si pasta de morcov, ca la bruschette cu morcovi
La culcare lapte de migdale
22.01.2012
Pavel 2 ani si 1 luna
DIMINEATA: Biscuiti 2P cu crema de ciocolata (reteta la Cuprins); 250 ml suc de mere
PRANZ: super mancare de linte cu salata de morcovi; lapte de susan 200ml
GUSTARE: suc de grapefruit si portocala
SEARA: salata de fructe cu grau si nuci macinate
La culcare lapte de soia
25.01.2012
Pavel 2 ani si 1 luna
DIMINEATA: 1 prajitura \”Greierele si Furnica\”; 250 ml lapte de soia; 1 biscuite de quinoa cu miere cremoasa.
PRANZ: piure de legume (1 cartof fiert, 1/2 morcov crud, 1/2 buc pastarnac crud, amestecat cu 1 catel usturoi pisat, busuioc si pasta de seminte de floarea soarelui si dovleac (1 lingurita); in plus 250 ml supa concentrata de zarzavat
GUSTARE: suc proaspat de portocala, grapefruit si lamaie (amestecat)
SEARA: 3/4 avocado pasat, amestecat cu 1 lingura fulgi de ovaz fini si miezul de la 1 rosie cruda, putin ulei floarea soarelui si sare neiodata. 50 ml lapte de migdale neindulcit + muguri de pin neprajiti (1 lingurita). La culcare 250 ml lapte de migdale
23.01.2012
Pavel 2 ani si 1 luna
DIMINEATA: CaFeline, 250 ml lapte de migdale, 1 kiwi
PRANZ: super mancare de linte; 200 ml suc de sfecla si morcov proapat stors
GUSTARE: betisoare de gulie
SEARA: goji, migdalesalata de citrice – mandarina, portocala, pomelo, kiwi. La culcare lapte de susan 250 ml
24.01.2012
Pavel 2 ani si 1 luna
DIMINEATA: 2 Cafeline amestecate cu 2 lingurite dulceata raw de gutui si mar razuit, dar marul nerazuit;
PRANZ: paste integrale cu sos de rosii proaspete, seminte de floarea soarelui si dovleac, usturoi, busuioc si 2-3 nuci caju; lapte de canepa
GUSTARE: para si goji
SEARA: ciocolata de fructe, piure de fructe (prune, caise, mar, stafide, roscove) cu 1 lingura mei fiert
26.01.2012
Pavel 2 ani si 1 luna
DIMINEATA: prajitura Greierele si Furnica, 1 biscuite de quinoa cu miere cremoasa
GUSTARE: lapte de susan
PRANZ: humus cu patrunjel si paine integrala de grau spelta; 1 rosie; 200 ml supa concentrata de zarzavat
GUSTARE: 1 mar ionatan, 1 biscuite 2P
SEARA: Paste integrale cu sos proteic si rosii cherry; la culcare lapte de migdale 250 ml
27.01.2012
Pavel 2 ani si 1 luna
DIMINEATA: biscuiti 2P cu dulceata raw de gutui; goji si cativa muguri de pin
GUSTARE: lapte de migdale 250 ml
PRANZ: minibulz vegan; supa raw de rosii 200 ml
SEARA: bruschette cu salata de sfecla cu nuci si hrean; 1 cartof copt; la culcare lapte de canepa
01.02.2012
Pavel 2 ani si 1 luna
DIMINEATA: tort Floricel, 200 ml lapte de migdale
PRANZ: humus cu patrunjel si salata de rosii.
Supa de zarzavat
GUSTARE: 1 gulie
SEARA: piure de cartofi cu ciulama de ciuperci raw. La culcare 200 ml lapte de susan
31.01.2012
Pavel 2 ani si 1 luna
DIMINEATA: tort Floricel; 200 ml lapte de soia
GUSTARE: 1 mar
PRANZ: pate de soia amestecat cu 1 morcov ras si 1 catel de usturoi zdrobit; supa raw de rosii
GUSTARE: suc de afine, cateva nuci caju
SEARA: 1 cartof copt cu salata de sfecla rasa, cu nuci , hrean si usturoi
02.02.2012
Pavel 2 ani si 1 luna
DIMINEATA: rajitura Greierele si Furnica; 250 ml lapte de migdale cu banana
GUSTARE: 1 mar si cateva grisine
PRANZ: humus cu paine integrala; 6 rosii cherry; 250 ml supa de zarzavat
GUSTARE: 1 mar, cativa biscuiti cu quinoa
SEARA: pudding de quinoa cu magiun de prune; la culcare lapte de soia 250 ml
03.02.2012
Pavel 2 ani si 1 luna
DIMINEATA: prajitura Clarafina; 200 ml suc proaspat stors de grapefruit
PRANZ: piure de cartof fiert in coaja, cu guacamole + 1/2 gulie; 250 ml supa de zarzavat
GUSTARE: suc de afine si mar proaspat stors; 1 corn Naturalia
SEARA: drob de cartofi si salata de varza; la culcare 150 ml lapte de soia
06.02.2012
Pavel 2 ani si 1 luna
DIMINEATA: 1 mar fara coaja si o felie de prajitura Visinica (blat – vezi fursecuri Lantul Slabiciunilor); crema – 100 gr caju, 2 cani visine de la congelator, putina vanilie, 2 linguri seminte Chia, putina miere)
GUSTARE: lapte de soia
PRANZ: mazare cu quinoa si cartofi (totul pasat) si 1 morcov ras cu putin usturoi presat; 200 ml supa concentrata de zarzavat
GUSTARE: 1 portocala
SEARA: 1 corn din grau integral Spelta cu magiun de prune fara zahar, 200 ml suc de visine, 1 mar. La culcare 200 ml lapte de migdale.
04.02.2012
Pavel 2 ani si 1 luna
DIMINEATA: prajitura Clarafina, 1 mar + lapte de canepa
PRANZ: drob cartofi; pasta de morcovi (ca la bruschette cu morcov) si salata de varza tocata fff marunt.
GUSTARE: 1 grapefruit
SEARA: 1 corn din faina integrala de grau Spelta; 1 mar; la culcare 200 ml lapte de migdale
05.02.2012
Pavel 2 ani si 1 luna
DIMINEATA: CaFeline, 2 kiwi
GUSTARE: suc de afine
PRANZ: pate de linte si quinoa, buchetele de conopida cruda + 150 ml supa de zarzavat
GUSTARE: 1 grapefruit
SEARA: 1 cana visine, biscuiti 2P; la culcare lapte de soia
09.02.2012
Pavel 2 ani si 1 luna
DIMINEATA: 2 biscuiti 2P cu miere cu ghimbir; 1 mar; 200 ml lapte de migdale
GUSTARE: suc de catina
PRANZ: minibulz; 250 ml zeama de la bors de legume concentrat
GUSTARE: 2 biscuiti, 1 kiwi
SEARA: 1 cartof fiert, masline si salata de andive. La culcare 250 ml lapte soia
08.02.2012
Pavel 2 ani si 1 luna
DIMINEATA: 3 biscuiti 2 P cu miere cu ghimbir; 200 ml lapte de canepa;
GUSTARE: 1 mar
PRANZ: cartof fiert in coaja cu guacamole; suc de morcov 150 ml
GUSTARE: 1 banana, cateva nuci de macadamia
SEARA: humus cu patrunjel si usturoi pe felii de paine integrala de secara si cateva frunze de andive. La culcare ceai caldutz de seara (levanda, cimbrisor, busuioc, soc, tei)
07.02.2012
Pavel 2 ani si 1 luna

DIMINEATA: prajitura Visinica; 200 ml suc grapefruit
GUSTARE: cateva nuci romanesti si 1 mar
PRANZ: hamburgeri de linte cu salata de sfecla; supa de zarzavat
GUSTARE: 1 mar ionatan
SEARA: biscuiti 2P cu miere cu ghimbir

11.02.2012
Pavel 2 ani si 1 luna
DIMINEATA:pudding de quinoa cu caise, pasat cu furculita si amestecat cu pasta de visine si pasta de migdale rehidratate (am pus la blender visinele decongelate cu putina miere de salcam si cu migdalele); 1 mar + cateva nuci macadamia + 1/2 banana + 1/4 avocado la solicitarea lui. Cam ghiveci, nu 100% compatibil, dar mai facem si cate o mica exceptie … 🙂
PRANZ: chiftelute de naut cu quinoa si pasta de sfecla cruda dar fara nuci (vezi bruschete cu sfecla) + apa de merisoare
GUSTARE: suc de mandarine + grapefruit 150 ml
SEARA: idem ca la pranz, la cerere 🙂 + gulie
la culcare 200 ml lapte de soia
10.02.2012
Pavel 2 ani si 1 luna
DIMINEATA: pudding de quinoa cu caise si 10 migdale rehidratate, facute pasta. 1/2 kiwi(am testat, nu au fost nici un fel de probleme)
PRANZ: 1 cartof copt cu 1 lingura tofu, pasat cu furculita si amestecat cu sos din cateva fire marar, 1 catel usturoi, putin lapte de soia, ulei de masline, putina sare neiodata; 200 ml bors de legume (doar zeama)
GUSTARE: 1 grapefruit; cateva alune de padure crude
SEARA: corn din faina integrala cu fasole batuta si salata de varza
12.02.2012
Pavel 2 ani si 1 luna
DIMINEATA: biscuiti 2P imbunatatiti, cu miere cu ghimbir; 200 ml lapte de migdale; 1 kiwi
PRANZ: bors de legume cu paine integrala
GUSTARE: mandarine; crackers de grau integral
SEARA: quinoa cu legume; la culcare 250 ml lapte de soia
14.02.2012
Pavel 2 ani si 1 luna
DIMINEATA: corn din faina integrala de grau spelta cu miere cu ghimbir, 200 ml lapte de migdale cu banana
GUSTARE: mix de nuci si merisoare deshidratate + 1/2 grapefruit
PRANZ: drob de cartofi cu sfecla cruda rasa, amestecata cu putin usturoi presat si cateva pic de lamaie
GUSTARE: mix de nuci, caise deshidratate si stafide
SEARA: Fondu Raw; la culcare ceai aromat de plante (busuioc+levantica+cimbrisor+tei, in parti egale)
13.02.2012
Pavel 2 ani si 1 luna
DIMINEATA: orez cu lapte de soia; 1 mar decojit pe care l-a mancat singur
GUSTARE: suc de grapefruit 150 ml
PRANZ: quinoa cu legume; 200 ml bors de legume (doar zeama adica)
GUSTARE: corn de faina integrala si mar ionatan
SEARA: drob de cartofi cu \”grisine\” de gulie; la culcare lapte de soia
29.02.2012
Pavel 2 ani si 1 luna
DIMINEATA: Feramisu; 1 mar ionatan
PRANZ: supa concentrata de zarzavat, humus cu patrunjel pe paine de secara; morcov razuit crud
GUSTARE: portocala
SEARA: paste integrale cu sos proteic de rosii (rosii de la congelator, busuioc, cimbru, seminte floarea soarelui, seminte de dovleac. fulgi de drojdie).
01.03.2012
Pavel 2 ani si 2 luna
DIMINEATA: 2 biscuiti 2P, 1 mar, 1 lingura goji, 2 nuci romanesti
PRANZ: dovlecei cu quinoa (reteta Cuprins); supa concentrata de zarzavat
GUSTARE: ceai de coji de mar si 2 grisine
SEARA: Placinta cu visine Lantul Slabiciunilor si mousse de ciocolata; la culcare ceai de coji de mere
02.03.2012
Pavel 2 ani si 2 luni
DIMINEATA: 1 kiwi, 1 banana, mousse de ciocolata
GUSTARE: soia nuts, 1 mar
PRANZ: dovlecei cu quinoa (reteta la Cuprins); supa clara de zarzavat
GUSTARE: mar si grisine din faina integrala (Naturalia)
SEARA: Placinta cu mere si gem de visine fara zahar; la culcare lapte de soia 250 ml
28.02.2012
Pavel 2 ani si 2 luni
DIMINEATA: Feramisu, 1 banana
PRANZ: 1 cartof copt cu 1 lingura guacamole si 1 lingura quinoa fiarta; 200 ml supa de zarzavat (zeama)
GUSTARE: 1 portocala
SEARA: 1 corn de la Naturalia si 250 ml lapte de soia
05.03.2012
Pavel 2 ani si 2 luni
la trezire apa cu putina lamaie (250 ml)
DIMINEATA: 1 kiwi, 2 bomboane de hrisca Fibrio, fursecuri Fitness – Fibrio (pe baza de fulgi de cereale, seminte si fructe uscate)
GUSTARE: lapte de migdale
PRANZ: mamaliguta cu branza de caju; 250 ml supa clara de zarzavat
GUSTARE: suc de mar proaspat stors;
SEARA: cartof copt cu pasta de avocado si masline
04.03.2012
Pavel 2 ani si 2 luni
la trezire apa cu putina lamaie
DIMINEATA: Fibrio – tarta cu fructe de padure
GUSTARE: suc de mar 250 ml
PRANZ: pilaf cu quinoa, legume si ciuperci; 250 ml supa concentratat de zarzavat
GUSTARE: 1 grapefruit
SEARA: cartof fiert in coaja, pasat apoi cu nuci si ardei capia.
la culcare compot de visinefara zahar
03.03.2012
Pavel 2 ani si 2 luni

la trezire apa cu lamaie
DIMINEATA: placinta cu mere fara zahar; cateva nuci romanesti
GUSTARE: lapte de soia
PRANZ: sarmalute (fara foile de varza) cu mamaliguta;
GUSTARE: 1 mar; 2 bomboane cu hrisca – Fibrio
SEARA: Fibrio- tarta cu fructe de padure (una intreaga!!!)
la culcare – compot de visine fara zahar

08.03.2012
Pavel 2 ani si 2 luni
la trezire apa
DIMINEATA: 1 kiwi; biscuiti de quinoa expandata (nu folosesc des, dar azi e o situatie de urgenta) cu magiun de prune fara zahar in care am amesteca 1 lingura de nuci ramanesti macinate.
GUSTARE: suc de mere
PRANZ: super mancare de linte cu quinoa si paine de secara, integrala + 2 felii mari de gulie
GUSTARE: suc de mere; 1 para
SEARA: Blat Clarafinna cu pasta de visine; 1 para rasa; la culcare lapte de canepa.
09.03.2012
Pavel 2 ani si 2 luni
la trezire apa cu putin suc de mar (200-50ml)
DIMINEATA: blat Clarafinna cu dulceata de gutui raw; 1 mar
in rest, pe parcursul zilei doar 1l ceai de plante (cimbrisor,tei, soc, patlagina, levantica, busuioc) si 1,5 l supa concentrata de zarzavat si 2 doze de carbune vegetal – stare febrila (37.5), apatie si inapetenta – ultimele eruptii dentare 🙂
SEARA: 1/2 cartof copt cu putin ulei de masline; 200 ml supa la culcare
10.03.2012
Pavel 2 ani si 2 luni

la trezire apa cu putin suc de mar (200-50 ml)
DIMINEATA: 1 bucata Clarafinna
mult ceai de plante
P:doar 200 ml supa
GUSTARE: 1/2 gulie
SEARA: 5 rosii cherry si cateva lingurite souffle de ciuperci.

06.03.2012
Pavel 2 ani si 2 luni
la trezire apa cu putin suc de afine fara zahar
DIMINEATA: 1 para; biscuiti Fitness – Fibrio; 1 bomboana cu hrisca – Fibrio;
GUSTARE: lapte de soia cu curmale 200 ml
PRANZ: cartof copt cu avocado; supa zarzavat
GUSTARE: 1 mar
SEARA: paste cu ulei, cimbru, busuioc si mujdei de usturoi
la culcare 250 ml compot de visine fara zahar
07.03.2012
Pavel 2 ani si 2 luni
la trezire apa
DIMINEATA: tarta cu fructe de padure si tofu, de la Fibrio
GUSTARE: lapte de migdale
PRANZ: cartof copt cu branza de caju; suc de morcov 125 ml
GUSTARE: 1 portocala
SEARA: idem dimineata, ca suntem innebuniti dupa tarta Corneliei 🙂
11.03.2012
Pavel 2 ani si 2 luni
DIMINEATA: prajitura Clarafinna si 1 mar
PRANZ: 1 bol de bors de legume cu mei
GUSTARE: 1 banana
SEARA: mousse de ciocolata (la care am adaugat putin tofu, pentru consistenta)
12.03.2012
Pavel 2 ani si 2 luni<
la trezire alapatat
DIMINEATA: placinta cu visine Lantul Slabiciunilor; 1 mar
GUSTARE: 1/2 banana
PRANZ: bors de legume
GUSTARE: 1 mar; 1 biscuite de hrisca cu magiun de prune – Fibrio
SEARA: Fibrio – tarta cu fructe de padure si branza tofu si lapte de migdale
13.03.2012
Pavel 2 ani si 2 luni

Pavel inca e in perioada de refacere si acomodare cu mancarea, asa ca nu stiu cat de relevant e meniul lui, deoarece il las dupa preferinta si putere, fara forta sau impuneri culinare. Am explicat si ieri.

DIMINEATA: cateva lingurite placinta cu visine Lantul Slabiciunilor si 1 biscuite de hrisca de la Fibrio
GUSTARE: 1 mar mic
PRANZ: 1/2 corn din faina integrala, de la Naturalia si 150 ml suc de mar proaspat stors
SEARA: 1 piure din cartof copt, cu seminte de canepa, putin ulei de masline, si cateva pic de lamaie. 200 ml supa concentrata

14.03.2012
Pavel 2 ani si 2 luni
la trezire apa cu putin suc de mar
DIMINEATA: diferite feluri de snacksuri raw de la Fibrio, pe baza de cereale, fructe deshidratate si seminte/nuci
GUSTARE: lapte de soia 200 ml
PRANZ: 1 cartof copt cu putin ulei de masline; 200 ml supa concentrata de zarzavat
SEARA: 1/2 corn din faina integrala; putina mazare cu quinoa;
La culcare 250 ml lapte de soia
15.03.2012
Pavel 2 ani si 2 luni
la trezire 200 ml apa cu 50 ml suc de mere
DIMINEATA: Multumesc Fibrio! Un mix de cereale, nuci, fructe uscate – ca la carte, vezi articolul meu \”O clarafinna, doua Clarafinne…\” – format din biscuiti, caramele, chipsuri raw de la Fibrio. O lume de culor, arome si texturi, numai buna pentru copilasii proaspat iesiti din convalescenta; am adaugat 1 mar ionatan
GUSTARE: 200 ml suc de portocala + grapefruit
PRANZ: 12 bilutze minibulz vegan, ca un pelican. Gata, puiul meu nu mai e bolnav, e clar! :). 200 ml supa concentratat de zarzavat
GUSTARE: compot sau nectar raw de mere (adica mere care nu mai sunt chiar zemoase, puse la blender impreuna cu apa calduta)
SEARA: paste integrale din grau spelta (am folosit spirale, pe care le-am rupt in 3), amestecat ecu nuca macinata, miere si mar ras.
la culcare 250 ml lapte de soia
16.03.2012
Pavel 2 ani si 2 luni
la trezire 250 ml ceai de plante (nu pliculetz sau instant!)
DIMINEATA: idem 15 martie
GUSTARE: 2 biscuiti de hrisca cu magiun de prune; 200 ml compot raw de mere fara zahar (vezi 15 martie)
PRANZ: 1 cartof copt in coaja cu sos proteic (cantitati pentru 3 cartofi: 1 lingura seminte fl soarelui crude, 1 lingura de dovleac, 1/2 leg patrunjel, 2 catei usturoi; putina sare neiodata, putin lapte de soia sau apa, 1 lingura fulgi drojdie de bere)
GUSTARE: 1 portocala si cateva nuci
SEARA: pateu de soia cu paine integrala; 1/2 gulie
17.03.2012
Pavel 2 ani si 2 luni
la trezire 250 ml apa cu suc de mar
DIMINEATA: mix de fructe si 2 CaFeline
GUSTARE: 1 mar
PRANZ: pilaf din orez integral cu legume (2 linguri) si humus (2 linguri) cu lipie
250 ml supa de zarzavat
SEARA: 2 biscuiti 2P cu miere si stafide
la culcare 250 ml lapte de soia
18.03.2012
Pavel 2 ani si 2 luni
la trezire 250 ml apa cu suc de mar
DIMINEATA: 2 biscuiti 2P cu miere si stafide; 1 mar
suc de mar 250 ml
PRANZ: supa de zarzavat 250 ml si 1 felie de paine integrala de secara
SEARA: minibulz vegan; rosii cherry; 1/2 gulie
la culcare lapte de migdale
20.03.2012
Pavel 2 ani si 2 luni
la trezire apa cu suc de mar
DIMINEATA: biscuiti cu hrisca si magiun de prune fara zahar (Fibrio); 1 mar; 1 felie de quinoa expandata cu ciocolata de bebici
GUSTARE: 2 mere (\”Foarte bune sunt, mami!\” Imi creste inima cand il vad cum le mesteca tacticos)
PRANZ: humus cu spanac crud (amestecat la bleder, cu nautul) si paine integrala + 200 ml supa de zarzavat
GUSTARE: 1 mar
SEARA: bombitze cu quinoa, tofu si verdeturi; gulie
la culcare – ceai de seara
21.03.2012
Pavel 2 ani si 2 luni
la trezire 250 ml apa cu suc de mar (50 ml)
DIMINEATA: tarta de ciocolatat fara ciocolata si 1 mar
GUSTARE: 2 mere si 1 biscuite 2P
PRANZ: cartof fiert in coaja cu avocado; 250 ml supa concentrata de zarzavat
GUSTARE: afine bune, 1 cana si 1 mar
SEARA: fasole batuta
la culcare ceai de seara
22.03.2012
Pavel 2 ani si 3 luni
la trezire 250 ml apa
DIMINEATA: tarta de ciocolata fara ciocolata; coacaze negre
GUSTARE: 2 mere romanesti + 2 grisine de la Naturalia
PRANZ: mamaliguta cu branza tofu; suc de morcov
GUSTARE: 1/2 corn de la Naturalia si 1 mar
SEARA: mamaliguta cu branza de migdale (la cererea publicului!)
la culcare ceai de seara (nu ii dau lapte cand mananca foarte consistent seara)
23.03.2012
Pavel 2 ani si 3 luni
la trezire 250 ml apa
DIMINEATA: pudding de caise cu miere de salcam; 1 mar golden romanesc
GUSTARE: 3/4 gulie
PRANZ: 1 cartof copt in coaja, facut piure impreuna cu sos raw de spanac (pt 2 portii am pus la blender: 20 frunze de spanac, 10 nuci caju, 3 catei usturoi, 4 ciuperci champignon, sucul de la 1/2 lamaie, 2 lg ulei masline, putina sare neiodata); 200 ml supa concentrata de zarzavat
GUSTARE: coacaze negre
SEARA: pilaf cu quinoa si ciuperci
la culcare ceai de seara
24.03.2012
Pavel 2 ani si 3 luni
la trezire 300 ml apa
DIMINEATA: 1 felie pudding de caise; 2 linguri afine; 2 crackers Naturalia
PRANZ: pilaf cu ciuperci si quinoa; gulie; 200 ml supa de zarzavat
GUSTARE: 1 banana
SEARA: crackers din faina integrala, cu seminte de susan si branzica de migdale frecata cu leurda si ceapa verde; rosii cherry
la culcare lapte de soia
25.03.2012
Pavel 2 ani si 3 luni
la trezire 300 ml apa cu putin suc de mar
DIMINEATA: idem 24 martie cina – la cererea lui! 🙂
GUSTARE: 1 mar
PRANZ: chiftelute vegetariene; ridichi si rosii cherry; 200 ml supa de zarzavat
GUSTARE: 1 gulie
SEARA: turtitze Mowgli cu miere; afine
la culcare lapte de canepa
26.03.2012
Pavel 2 ani si 3 luni
la trezire 300 ml apa cu 30 ml suc de mar
DIMINEATA: corn Naturalia cu branza de migdale si rosii cherry (se pare ca avem o noua pasiune :))
GUSTARE: 1 mar
PRANZ: drob vegetarian si bors de loboda (doar zeama) 250 ml
GUSTARE: 1 banana
SEARA: mousse de ciocolata (reteta la Clarafinna) cu afine amestecate in el
la culcare ceai linistitor, de seara
27.03.2012
Pavel 2 ani si 3 luni
la trezire 250 ml apa
DIMINEATA: biscuiti 2p imbunatatiti cu miere cu ghimbir; 200 ml lapte de soia
GUSTARE: 1 mar
PRANZ: humus cu paine inegrala de secara; ciorbita de loboda si stevie (doar zeama)
GUSTARE: 1 banana
SEARA: paine integrala fara drojdie cu humus si rosii bio (a fost dorinta lui sa repetam masa de humus)
la culcare ceai linistitor, de seara
28.03.2012
Pavel 2 ani si 3 luni
la trezire 250 ml apa
DIMINEATA: 4 biscuiti 2P, 1 banana, cateva migdale
GUSTARE: 2 mere
PRANZ: 3 felii paine integrala fara drojdie (e articol nou la Naturalia, daca nu aveti timp acasa) cu branza de migdale; 1 castravete, 1 rosie – tot de la Naturalia, bio, de solar; 250 ml supa de zarzavat
GUSTARE: grisine Naturalia, 1 mar
SEARA: crackers cu branza de migdale; 1 rosie
la culcare lapte de migdale
30.03.2012
Pavel 2 ani si 3 luni
la trezire apa cu putin suc de mere
DIMINEATA: placinta cu mere (foi din faina integrala, dar nefacute de mine :)), lapte de canepa
PRANZ: cartof (2) copt amestecta cu 1 avocado pasat si 1 rosie bio
SEARA: CaFeline (in loc de merisoare, le-am facut cu coacaze negre si caise, bogatie de Fe) si 1 banana
la culcare compot de mere fara zahar
29.03.2012
Pavel 2 ani si 3 luni
la trezire 250 ml ceai caldutz de plante (cimbrisor, levantica, busuioc)
DIMINEATA: biscuiti 2P imbunatatiti cu miere; lapte de soia
GUSTARE: 1 mar
PRANZ: mamaliguta cu branza de migdale si verdeturi
G; placinta cu mere
SEARA: crackers din faina integrala si seminte cu branza de migdale plina de verdeturi de sezon (avem o slabiciune de moment se pare:))
la culcare ceai de plante, linistitor
01.04.2012
Pavel 2 ani si 3 luni
la trezire 300 ml apa cu 30 ml suc de mar
DIMINEATA: 1 felie de tarta de ciocolata fara ciocolata; 300 ml suc de grapefruit (! nu va luati dupa noi, Pavel are uneori niste pofte ciudate. Acum cred ca a fost din cauza ca ii face placere sa bea cu paiul); o mana de soia nuts
PRANZ: mancare de cartofi cu pleurotus (vezi Retete) in care am adaugat 2 kinguri piure de spanac, 1 rosie si 1 castravete – bio; supa concentratat de zarzavat (zeama)
SEARA: 1 mar, crackers din faina integrala cu susan (Naturalia)
la culcare 200 ml lapte de migdale
31.03.2012
Pavel 2 ani si 3 luni
la trezire 250 ml apa cu 30 ml suc de mar
DIMINEATA: 3 CaFeline; 2 biscuiti 2P (varianata noua) cu miere; 1 kiwi
PRANZ: mancare de cartofi, quinoa si pleurotus; 1 rosie; 1 castravete
GUSTARE: 1 banana; soia nuts
SEARA: avocado pasat cu furculita, amestecat cu 1 catel usturoi zdrobit, putina sare si pus pe paine integrala fara drojdie; cateva \”grisine\” de gulie
200 ml lapte de migdale la culcare
02.04.2012
Pavel 2 ani si 3 luni
la trezire 250 ml apa cu 30 ml suc de mere
DIMINEATA: tarta de ciocolata fara ciocolata; 1 banana
GUSTARE: 1 suc de patrunjel cu putin suc de portocale (am fost in vizita :))
PRANZ: supa crema de legume si cativa crackers cu susan
SEARA: cartofi copti cu pateu de nuci (vezi Retete), gulie si rosii
la culcare lapte de migdale
04.04.2012
Pavel 2 ani si 3 luni
la trezire 250 ml apa cu 30 ml suc de mere
DIMINEATA: turtitze Mowgli (vezi Retete) cu miere de albine si 1 mar
GUSTARE: 1 mar
PRANZ: humus cu leurda, paine integrala fara drojdie si 1 rosie si 1 castravete bio
GUSTARE: 1 mar
SEARA: biscuiti 2p (din fulgi fini de ovaz, nu mei), 1 cana de afine de la congelator
la culcare lapte de soia
03.04.2012
Pavel 2 ani si 3 luni
la trezire 200 ml apa cu 50 ml apa de merisoare
DIMINEATA: CaFeline si 1 canita de tapioca cu lapte de soia
GUSTARE: 1 mar
PRANZ: cartof fiert in coaja cu pasta de nuci (Retete); 1/2 gulie; 200 ml supa concentratat de zarzavat
GUSTARE: suc proaspat stors din 1 grapefruit + 1 portocala
SEARA: pasta de maslin cu avocado, paine si rosii
la culcare ceai linistitor din plante
05.04.2012
Pavel 2 ani si 3 luni
la trezire 250 ml apa cu 30 ml suc de mere
DIMINEATA: biscuiti 2P din fulgi de ovaz, 1 cana de afine, 1 cana suc de mar
PRANZ: 1 cartof copt amestecat cu pasta de masline,avocado, ceapa verde si putin mujdei de usturoi; cateva rosii cherry; supa de zarzavat
GUSTARE: gulie
SEARA: humus; 1 felie paine integrala fara drojdie (Naturalia) cu pasta de masline; 1 rosie bio
la culcare: 200 ml lapte de migdale
07.04.2012
Pavel 2 ani si 3 luni
la trezire 250 ml apa cu 30 ml suc de mar
DIMINEATA: covrigei artizanali din faina integrala si chimen (Naturalia) cu miere, 2 mere, cateva nuci, 1 cana lapte de migdale
PRANZ: cartof fiert in coaja, zdrobit si amestecat cu branza de migdale, leurda tocata marunt si facute bilute pe care le-am tavalit prin seminte de canepa. LA garnitura 1 rosie bio; 200 ml supa de zarzavat.
GUSTARE: 1 mar
SEARA: cartofi copti cu avocado, ridichi, gulie, rosii si ceapa verde
la culcare lapte de migdale
06.04.2012
Pavel 2 ani si 3 luni
la trezire 250 ml apa cu 30 ml suc de mere
DIMINEATA: mai nimic 🙂 pentru ca avea chef de joaca. 1/2 biscuite si 1/2 mar. L-am avertizat ca pana la pranz nu primeste nimic. COnsecinta; a trebuit sa mancam cu 1 ora si jumatate mai devreme, la 12 in loc de 13.30 🙂
PRANZ: Branza de migdale cu leurda amestecata cu quinoa fiarta, pe felii de paine integrala fara drojdie. Deasupra am pus un strat subtire de pasta de masline. Se serveste impreuna cu rosii, el a mancat 2 rosii mari :). Supa concentrata 200 ml. La final: \”Multumesc, Doamne! Atat de foame mi-a fost…\” :). Mi-a smuls o lacrima.
SEARA: fructe
10.04.2012
Pavel 2 ani si 3 luni
la trezire 250 ml apa cu putin suc de mar
DIMINEATA: biscuiti 2P cu crema de roscove; lapte de migdale
GUSTARE: 1 para
PRANZ: Bulz vegan; 1 rosie; 1 castravete; 1 ridiche; supa de zarzavat 200 ml
SEARA: biscuiti 2p cu pasta de afine; 1 para;
la culcare lapte de susan