Frica mamei are leac?

Mi-a fost îngrozitor de frică la primului meu copil, Pavel. Am fost bântuită de frici cu nemiluita, frici si griji care m-au împins să fac tot felul de lucruri lipsite de înțelepciune și care ne-au epuizat dincolo de limită pe amândoi, încă din primele zile împreună (și încă mai achităm amândoi la nota asta de plată, chiar dacă n-a mai rămas decât ceva mărunțiș…).

eu si pavel rapusi

Pavel, 3 zile – ©Cristela Georgescu, 2017

Grijile au început din sarcină și s-au redus simțitor, parcă brusc, odată cu venirea pe lume a celui de-al doilea copil, Petru, la un an diferență. În adâncul sufletului meu sunt convinsă că Pavel l-a înduplecat pe Dumnezeu să îi trimită ajutoare, pentru că nu mai făcea față nici el, nici Călin atunci când mă apucau grijile sau când ma contaminau fricile altora!

Petru, 30 de minute – ©Cristela GEORGESCU, 2017

Toate grijile vin din frică și din nesiguranță. Paradoxal (am observat privind în propria ”grădină”), grijile se amplifică, atunci când mintea e ocupata să găsească soluții ca să scape de griji. Mintea m-a aruncat într-o alergătură epuizantă si în măreața iluzie că acumularea (mai ales de cunoștinte și bani) va pune capăt grijilor. Ahahaha! Odată eliminată o grijă, o alta a umplut locul rămas gol și astfel s-a perpetuat unul dintre cele mai distructive obiceiuri: îngrijorarea si goana dupa o falsă siguranță.

Petru, al doilea copil, m-a trezit din paralizia fricii, m-a anuntat că a sosit vremea să iau în serios timpul vieții pe acest pământ, să încetez cu drama, văicăreala și panica și să ma comport demn. Să fiu adică, ceea ce am fost împuternicită de Dumnezeu să fiu pentru copiii mei, mai ales când vine vorba de sănătatea lor: scut, sprijin și siguranță.

Pavel si Petru m-au facut să conștientizez că nu există copil bolnav în familie sănătoasă și astfel am pășit încrezatoare și cu o voință de neclintit pe Cararea Vindecării Împreună.  Am deschis un ditamai șantierul interior și-am început lucrările de renovare, deloc simple, deloc ușoare. Dar cine-a spus vreodată că în viața asta lucrurile ne vor fi servite pe tavă? Cine ne-a garantat priveliști frumoase de pe cele mai înalte culmi, fără a parcurge urcușul?…

"In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on." (Robert Frost)

„In three words I can sum up everything I’ve learned about life: it goes on.” (Robert Frost)

Reguli de igienă

1. Am renunțat la frica de frică. Mai bine zis am renunțat să mai fug de frică, să mă prefac că nu mi-e frică sau să pretind că o pot controla. La teatrul asta suntem maeștri încă din copilarie. Am învațat să trăiesc în pace cu frica mea. Nici ea nu mă mai domină, nici eu nu mă (mai) lupt să scap de ea. Cu alte cuvinte, între mine și frica mea e un ocean de iubire.

2. Am renunțat la dependența de “cineva din afară”, autoritate sau nu, care să îmi dea în permanență soluții. Vocea interioară, intuiția mea este cel mai de încredere consilier de care uitasem complet și care nu m-a trădat niciodată.

3. Am renunțat la zgomotul exterior, la zecile de păreri pe care le ceream sau pe care le primeam nesolicitate (deși majoritatea binevoitoare) și care să îmi spună ce am de facut. Am reînvățat să fac liniște în interior ca să îmi aud inima – Dumnezeu vorbește inimii și acolo e Adevărul. E  dintotdeauna în mine și NU în afara mea.

4. M-am documentat, am ales și am experimentat practic direct, cu convingerea că întreaga cunoașterea pe care o dobândesc poate fi transformată în înțelepciune (latura luminoasă) și că pot renunța la dependența de cunoaștere ca mijloc de distragere a atenției și de falsă siguranță (latura întunecată).

5. Am înțeles cum funcționează organismul uman, înainte de a mă mai arunca să “îl repar” (uneori urmând orbește indicații cu care nu rezona nici el, nici inima mea).

6. Am rămas permanent încredințată că tot ce vine de la viață face parte dintr-un puzzle compus după Legea Universală a Binelui. Universul este întotdeauna prietenos și Dumnezeu este exclusiv iubire necondiționată. Nu caută nimeni din afara mea să mă pedepsească pentru nimic. Dumnezeu a avut înceredere în mine când m-a ales mama copiilor mei. Cel mult pot spune că eu m-am pedepsit, că eu am fost cauza fiecarei suferințe, eu și mintea mea, atunci când a fost într-adevar loc de vreo suferință.

7. Am devenit conștientă că atunci când sunt speriată, panicată, îngrijorată, nu mă mai gandesc la CE mi se spune, ci gândesc CUM mi se spune.

8. Am învatat că atunci când mă aflu în fața unor situații de sănătate pe care nu le înțeleg sau pentru a căror înțelegere am nevoie de sprijin, înainte de a acționa sub imperiul “fricii de boală” (una dintre cele mai bănoase frici pentru industrie și pentru sistem, dar și una dintre cele mai păguboase pentru sănătatea și pentru buzunarul nostru), e nevoie să colaborez cu un medic IUBITOR DE OAMENI sau – daca acest lucru nu e posibil de fiecare dată –  să cer măcar o a doua opinie, a unui alt specialist. Pentru că o informație poate fi ușor combatută cu o informație contrară, dar altfel stă treaba când în joc intervine experiența cazuistică, dacă mai e și susținută de timp și mai ales de practica directă personală!

Materiale suplimentare împuternicitoare pe aceeași temă:
a. Despre îngrijorări și cum le gestionez: Îngrijorarea noastra, cea de toate zilele
b. Despre fricile părintești când vine vorba de alimentația copilului: Calciu, fier si proteine. Cum s-ar zice … CaFeline!
c. Despre frici în dezvoltarea fizică a copilului, cu Prof. Dr. Mihai Jianu: Ortopedie pediatrica, un serial pentru linistea noastra.

Cu Vitamina L,

Opinii 25 opinii

 1. Buna Cristela,
  Am mai citit postarea aceasta si acum am dat iar peste ea chiar cand am nevoie de asemenea cuvinte, caci uneori ma simt singura in aventura aceasta de mama caci nu actionez in turma si atunci sunt oarecum indepartata si nici nu prea am la cine sa apelez pentru sfaturi!
  Fetita mea are 9 luni jumatate acum, sper deosebire de prietenele mele noi nu mergem lunar la control, in primul rand pentru ca este bine si apoi pt ca plange de mama focului si nu vreau sa o chinui doar pt control de rutina!
  Care este parerea ta, te rog? La cat timp e bine sa mergem la controale de rutina cu bebei mici? Cand si de ce recomanzi sa se faca primele analize de sange, mai ales ca am ales sa o crestem vegan? Ar tb sa ii dau B12? Apelez la experienta ta de mama care a trecut prin aceste nedumeriri si si pt ca stiu ca ai avut medici buni indrumatori!
  Sa fie cu multumire si sa se intoarca inzecit!
  Andreea, mama de Iris adorata 🙂

 2. Draga Cristela, Mi-as dori ca pe unele dintre articolele tale de pe site sa le pot da share pe facebook pe peretele meu, pentru a le vedea toata lumea – asa cum ai buton de „tweet”, poti pune si un buton de „share” ?
  cu mult drag, ca intotdeauna,
  Ilinca

  1. Draga Ilinca,

   Multumesc pentru sugestie si sprijin in diseminarea informatiei. Butonul exista deja la finalul articolelor, se numeste „DISTRIBUIE”, este langa Tweet. Il poti vedea?

   Cu drag

 3. Multumesc din suflet pentru sugestii, Cristela!E minunat ce faci pentru noi!

  1. Draga Dora, iti multumesc, imi face placere sa fiu o usa deschisa spre Sursa a ceea ce suntem toti: iubire si armonie cu natura. Cu mult drag.

 4. Draga Cristela,
  Inca nu am reusit sa parcurg tot blogul asa ca nu am gasit nici un articol referitor la „tratamentul” racelii comune. Tu ce faci cu cei doi P cand tusesc, mucesc, au febra etc…?

  1. Draga Alice, incet, incet… te mai ghidez eu, mai folosesti tu functia Cautare Rapida, ne mai vedem la un seminar cu parintii, iesim la limanul cunoasterii 🙂 …

   Te rog, citeste la Experiente Naturiste, articolele despre febra, viroze, imunitate etc.

   Pe scurt: nu fac mare lucru pentru ca face corpul. In niciun caz nu sar sa intaresc imunitatea, pentru ca a stimula imunitatea pe fondul uneui sistem limfatic stagnant, congestionat si plin de toxine, este ca si cum ai aduce intr-un blocaj in trafic mai multe masini. Nici nu sar sa opresc simptomele cu tot felul de medicamnete chimice „anti”, pentru ca este ca si cand pe bordul masinii mele se aprinde un bec rosu sa imi semnalizeze o problema interna si eu, ca sa fac becul sa se stinga, ma reped sa il scot, in loc sa ridic capota si sa rezolv problema.

   Racelile sunt de fapt denumirea data unui set de simptome care reprezinta incercari ale organismului de a se elibera de excesul de toxine care ameninta sa il distruga altfel. Mucozitatile si expectoratiile sunt doar limfa stagnanta incapsulata in mucus (altfel toxinele respecte, de natura acida, ar arde tesuturile din jur). Asa ca ajut doar corpul in acest demers, sa elibereze pe toate caile:

   1. Nu dau de mancare, decat sucuri de fructe proaspat stoarse, ceaiuri si cel mult o supa clara de zarzavat (fara legumele din ea, doar zeama). Iata de ce: http://cristelageorgescu.ro/sa-posteasca-si-copiii-cand-cu-ce-de-ce/03/2014/
   2. FAc frectii cu apa si otet, jumate-jumate, ca sa eliberez porii si sa poata transpira corpul. Fac sauna UMEDA, pielea este al treilea rinichi, cel mai mare organ din corp si eliminarea prin piele usureaza sarcina rinichilor. Daca nu se poate sauna, bai de abur sau Sfanta Inhalatie.
   3. Sustin rinichii (principalul filrtu de eliminare a toxinelor) cu caldura locala, odihna la greu, ceai de plante si extracte gemoterapice.
   4. Sustin limfa (drenajul limfatic) cu sucuri de fructe, masaj usor si eliberarea rinichilor.
   5. ODIHNA, ODIHNA, ODIHNA!
   6. ATITUDINE, ATITUDINE, ATITUDINE: nu exista boala, nu suntem bolnavi, ci doar eliminam ceea ce am produs in procesele metabolice sau am incasat prin ceea ce am pus in gura, pe piele, in minte si in suflet.

   Cu drag, fiti iubire si vindecare,

   cristela

  2. Draga Cristela,
   In primul rand te felicit pentru ceea ce faci!…si pentru dedicarea ta!
   In al doilea rand vreau sa te intreb ceva legat de migrene….eu am migrene de la 18 ani (acum am 37 de ani) o data sau de doua ori pe luna. De-a lungul anilor mi-am facut si un jurnal si-mi notam in el la cate zile apare si alte specificatii. Singura schimbare majora s-a produs in timpul celor doua sarcini: nu am avut deloc migrene in perioada sarcinilor, iar cum am nascut au reaparut.
   De un an de zile incerc sa elimin laptele treptat si carnea.
   Anul trecut l-am sunat si pe doctorul Laza dar nu am inteles prea bine din cauza semnalului..
   Te rog ajuta-ma sa inteleg care ar fi cauza migrenelor…cum functioneaza ele…si de unde sa incep sa le dau de cap…..imi doresc foarte mult sa scap de ele pt a fi in stare sa ma ocup de familia mea (sufar mult cand am un episod de migrena si copiii si sotul depind de mine).

   Astept cu nerabdare raspunsul tau!
   Fii binecuvantata!
   Iulia

  3. Draga Iulia,

   Multumesc pentru intrebare si pentru gandurile tale atat de frumoase. Mai cunosc o prietena foarte apropiata care a avut aceeasi suferinta si care a eliminat problema in decursul a aproape 2 ani. Dieta este determinanta in procesul de vindecare, apoi functionarea rinichilor (filtrul de eliminare a reziduurilor metabolice transportate de limfa), sustinerea glandelor suprarenale, circulatia limfatica, reechilibrarea sistemului endocrin si digestiv. TOate in acelasi timp cu reechilibrarea emotionala si mentala. Un ditamai procesul, asa-i? 🙂 Dar merita din plin!

   Aceste dureri sunt semnul unei puternice acidoze limfatice la nivelul capului.

   Pentru a dobandi cunoasterea teoretica, intelegerea si apoi aplicarea in practica a cunostintelor (ceea ce inseamna adevarata cunoastere) te invit sa te inscrii la Scoala Sanatate 5D a Dr. Sorina Soescu (www.centrulnatura.ro) Si sa citesti cartea Dr. Robert Morse: Sa traim sanatos fara toxine.

   Cu iubire,

   cristela

 5. Multumesc mult pentru raspuns!….si mai ales sa aflu ca sunt persoane care au reusit sa scape de aceasta problema!
  Foarte binevenita ideea cu scoala 5D!…chiar ma voi inscrie!

  In cazul in care prietena ta doreste sa-si impartaseasca experienta cu mine, m-as bucura mult ( pentru ca multi din jur nu-mi dau nici o sansa)…Pot sa las adresa mea de e-mail aici?

  1. Draga Iulia,

   Eu vad adresele tuturor si chiar IP-urile :), nu este nevoie sa o lasi, o am deja. Am sa o intreb si, daca este de acord, iti va scrie. Este si ea eleva la Scola 5D.

   Cu iubire,

   cristela

  2. O completare, despre cei din jur. De cele mai multe ori cei din jurul nostru nu ne dau nicio sansa, pentru ca nu le convine sa ne vada iesind din telenovela in care ne fixasera ei un loc. Schimbarea noastra este inconfortabila pentru ei. Pentru ca le demonstreaza ca SE POATE! si ca ei raman anesteziati intr-un tipar de gandire si simtire care constiintei si sufletului nu ii face placere, dar ego-ului, da.

   Asa ca mergi inainte, nu stiu daca ai citit experientele mele, inclusiv eu am suferit ani de zile de migrene, ORICE este vindecabil. nu exista „boala” nevindecabila, ci doar pacient nevindecabil.

   Nu conteaza ce sanse iti dau altii, ci ce sanse iti dai TU. Crezi in tine. Coboara din cap in inima si acolo e adevarul. Dumnezeu vorbeste inimii. Cu El sa stai de vorba, nu cu „binevoitorii” fricosi de schimbare si de iesirea din zona de confort.

   Cu iubire,

   cristela

 6. Nu-mi vine sa cred!!! am cautat pe site-ul centrulnatura.ro despre acidoza limfatica si am ramas fara cuvinte: am 80% din semnele care arata asta (chiar saptamanile trecute mi s-a inflamat un punct de grasime de pe gat, din spate, pe care-l am de vreo 10 ani)…..
  Abia astept sa cunosc mai multe!!!!….cand ma gandesc ca toti din jurul meu sunt plini cu astfel de probleme..
  Sustin si eu ideea ca nu intamplator trecem prin anumite suferinte…poate ne trezim la realitate, luam masuri si putem fi o binecuvantare pentru altii.

  Te imbratisez cu drag Cristela!

  1. Draga Iulia, iti inteleg uimirea. Dar nu te alarma. Noi si 99,99% dintre cei care ne inconjoara sunt acidoza limfatica, inclusiv acidoza mentala si emotionala (aici e de fapt munca grea de insanatosire). Cu drag

 7. Nu am citit experientele tale cu migrenele…unde le gasesc?…am cautat dupa cuvant dar nu am gasit.

 8. Draga Cristela,

  Multumesc lui Dumnezeu pentru ca mi a scos in cale blogul tau si ma rog sa iti dea tie si familiei tale multa sanatate!
  Am o fetita de 2 ani si 2 luni care se trezeste cu ochii umflati(doar sub ochisor e umflat) si se mentin pe parcursul zilei. Oare de la ce o fi?

  Te imbratisez,
  Diana

  1. Draga mea Diana,

   Multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru popas. Multumesc si pentru intelegerea ca nu agreez „datul cu parerea”, in necunostinta a istoricului si contextului, intr-un comentariu rapid si incomplet pe site.

   Insa iti pot confirma ca in rinchii, organul cel mai important de eliminare a deseurilor acide din corpul nostru, sunt in strans alegatura cu ochii si ca starea lor (gradul de filtrare) si gradul de acidoza limfatica a organismului (incarcatura toxica) se reflecta si in aspectul pleoapelor.

   Poti citi mai multe despre aceste lucruri fie pe blog (dai o cautare dupa „rinichi limfa suprarenale”), in cartea Dr. Robert Morse – Sa traim sanatos fara toxine sau in cartile si articolele Dr. Sorina Soescu. De exemplu: http://www.centrulnatura.ro/basmul-harap-alb-vazut-cu-alti-ochi-nou/ sau http://www.centrulnatura.ro/rinichiul/

   Cu iubire,

   cristela

 9. Buna Cristela,

  M am trezit cu febra 39 surere in gat si frisoane. Am facut ceaiuri cu lamaie si ghimbir. Am insa un baietel de o luna si 3 sapt. Si imi este teama sa nu ia si el ceea ce am eu. Il alaptez exclusiv. Ce pot face?

  Multumesc!

 10. Minunata Cristela,

  De mult imi doresc sa iti scriu si as avea nespus de multe sa-ti transmit in legatura cu iubirea pe care ne-o imprastii… Ma rezum doar la un cuvant :RECUNOSTINTA.
  Articolul de astazi parca mi-a fost scris cu dedicatie:). Sunt mama a doi baieti si simt ca nu ma vindec de cumplita boala- frica, uneori nu ma pot bucura de ei pt ca simt o teama permanenta. Aceasta teama s-a accentuat in ultima perioada pt ca baietelul meu cel mic, Pavel, 1 an si 2 luni, de aproximativ 2 luni are o problema: aproximativ 5 scaune moi pe zi, unele cu mucus. In urma cu 3 saptamani am fost internati la Institutul Matei Bals, s-a constatat ca are bacteria Clostridium difficile, a urmat tratament cu antibiotic Vancomicina, 10 zile. Tratamentul l-a terminat de aprox 10 zile si el are tot atatea scaune moi si de cateva zile a revenit mucusul. De obicei aceasta bacterie o contacteaza persoanele care au fost internate in spital sau care au luat antibiotic, Pavel nu a trecut prin niciuna din cele doua faze. Simt o teama paralizanta de fiecare data cand are scaun… Cred ca bacteria isi face in continuare de cap. In aceasta perioada nici nu a mai luat in greutate. Nu stiu daca ai cunostinta despre persoane care au avut aceasta bacterie, insa te rog din suflet sa-mi dai un sfat. Poate exista si un tratament naturist. De doua zile ii dau ceaiul pe care l-ai recomandat pt diaree severa. Iti multumesc din suflet pt toata daruirea ta si fie ca Bunul Dumnezeu sa-ti ofere drept rasplata- mantuirea!

 11. Draga Cristela,
  Incep prin ati multumi pt.Conferinta minunata tinuta la Timisoara in 4 Martie,care a fost pentru mine o binecuvantare si o experienta de viata imensa,atat prin ce am invatat acolo cat si pentru ca am simtit ca,tot ce ne-ai transmis a fost din suflet si din experienta personala in calea catre vindecare.Citesc mereu cu interes articolele tale si din ele mai adun cate o intrebare la care m-as bucura daca poti sa-mi dai un raspuns,atunci cand timpul iti permite.Inainte de a te intreba ce este legat de articole,te rog sa-mi spui ,daca imi poti recomanda ceva pentru un chist simplu cu lichid la sanul stang.Stiu ca s-a format prin acidoza,ca toate se formeaza asa(ma detoxific,postesc postul Pastelui),dar nu am gasit cauza.Excesul de estrogeni spunea d-na dr.ca ar putea fi cauza ,dar nu se stie sigur nimic,adica nici ei nu stiu.Sunt de varsta ta,si m-am tot documentat despre menopauaza,(spun asta ca ele apar de regula inainte de menopauaza si dispar cand ajungem la menopauza spun dr.)dar inca este ok,nu am intrat..Intrucat stiu ca,timpul tau este foarte pretios,am sa te intreb intr-un alt email despre cateva lucruri din articolul de mai sus.Sanatate voua si multa recunostinta tie,draga Cristela. Cu drag Oana.TM

  1. Draga Oana, multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru prezenta la conferinta. Din pacate, nu e totul chiar asa tac-pac, acidoza, mancarea, emotia, totul e conectat, toate sunt influentate de toate. Manifestarile in corpul fizic apar abia dupa ce corpul emotional s-a prabusit. In general toate afectunile legate de ovare, uter, sani – organe specific feminine, tin de folosirea incorecta a acestor energii feminine din corpul nostru. Femeia moderna s-a masculinizat foarte mult. Vrea sa fie puternica, independenta, muncitoare pana cade din picioare, de succes, perfecta fizic etc. Acestea sunt atribute masculine. Si atunci, cand neglijam atributele feminine, corpul isi cere drepturile. Tu acum primesti un semnal. Intreaga omenire primeste semnale. Mai mult decat atat, afectiunile tale sunt pe stanga. Partea stanga este energia feminina, partea dreapta – energia masculina din fiecare.

   De aceea am si ales sa schimb tema conferintei pentru Constanta, in premiera absoluta. Daca poti veni, n-ar fi rau deloc.

   Cu rabdare si cu iubire de sine, gasit medicul care sa te sprijine si gasit timpul in care tu sa te sprijini si sa te asculti pe tine. Corpul tau tanjeste cronic dupa relaxare, dupa blandete, dupa iubire, dupa privit spre interior – atribute feminine.

   Gand frumos,

   cristela

 12. Draga Cristela,
  Am scris,acum 2 zile,aici si mi-a aparut postarea ca asteapta raspuns,dar apoi nu am mai vazut-o.Nu mai repet cele scrise,doar pe scurt.Iti multumesc inca o data pentru conferinta minunata de la Timisoara din 4 Martie,a fost pentru mine o binecuvantare si o lectie de viata deosebita.Spune-mi te rog daca imi poti recomanda ceva pt.un chist cu lichid de la sanul stang?Stiu cu acidoza limfatica,incerc sa mananc cat mai sanatos,postesc cu sufletul,sunt ca varsta spre menopauza chiar daca inca nu am simptome,si aceste chisturi pot sa apara in preajma menopauzei(dar cauzele clare nu se cunosc,doar presupuneri din partea dr.dez.hormonal).Citeam undeva la tine ca nu incurajezi suplimentele naturiste din farmacii(daca nu gresesc).Acum intreb de la nici o firma?Secom,Organika,Solgar de exemplu MSM,sau Resveratrol mai precis?sunt doar un exemplu cele 2 produse.Cu iubire Oana TM.

  1. Draga mea Oana, multumesc pentru intrebare, pentru cuvintele frumoase si pentru rabdare. Postarea este in inca asteptare, eu procedez in mod intentionat asa: nu aprob pana nu raspund. Daca le aprob fara sa le raspund, uit de ele, am sute de mesaje si nu reusesc sa fac fata. Voi reveni zielel acestea, acum sunt foarte prinsa cu alte chestiuni, multumesc pentru intelegere si rabdare din nou.

   cristela

 13. Draga Cristela,
  Am asteptat cu rabdare raspunsul tau.Iti multumesc frumos pentru ca,mai facut sa inteleg mai bine ce se intampla cu mine.La conferinta de la Timisoara,cand ai dat autografe,eu am venit dupa baiatul in scaun cu rotile si te-am rugat sa facem o poza.Aveam o haina gri,poate iti mai amintestesti si aparat dentar.Dupa ce ti-am adresat cateva cuvinte de multumire pentru conferinta,mi-ai spus si tu cateva cuvinte,iar din privirea ta,am simtit o caldura si o bucurie sincera si o smerenie pentru mesajul trimis.Am sa incep sa fac ce mi-ai recomandat in mesaj.Mai am 2 intrebari legate de acest articol plin de trezire,dar le voi pune altadata.Acum este deja prea mult sa-ti scriu si timpul tau este foarte comprimat.Cu iubire Oana TM.Sanatate multa celor 2 P,tie multa recunostinta si sanatate.

Care este opinia ta?