Salata de primavara

Reteta este o completare la varintele de meniu de primavara din cartea mea, Simplu (1): De trei ori verde, ghici? Leurda, spanac, urzici!

Cantitatile sunt pentru 2 persoane.

La 1 buc salata verde rupta cu mana (nu taiata cu cutitul) sau la un bol plin cu spanac verde proaspat, rupt cu mana, nu taiat cu cutitul, se adauga:
– sucul proaspat de la 1 lamaie,
– putin ulei de masline presat la rece,
– 1 lingura seminte de canepa (sau de floarea soarelui si dovleac neprajite, sau nuci romanesti tocate),
– 4 – 5 catei de usturoi zdrobit sau razuit pe razatoarea mica SAU doua maini generoase de leurda tocata,
– foarte putina sare NEIODATA,
– 1 lingura fulgi drojdie de bere.
CAND APARE CEAPA VERDE SI PATRUNJELUL
– se adauga si o legatura uriasa de patrunjel
– 5-6 fire de ceapa verde
– daca salata e pe post de unica masa, atunci puteti scoate semintele si adauga 1 avocado taiat cubulete
– daca e pe post de garnitura, asigurati-va ca manacati toata salata, chiar daca va ramane din felul principal in farfurie. De obicei se intampla invers, ceea ce e complet nesanatos.

Salata de mai sus se poate face in totalitate cu leurda! Am incercat si sistemul meu imun a fost recunoscator!

Cea mai buna salata iese cea amestecata cu mana :))

Pofta buna.

Care este opinia ta?