Supa de rosii

Extras din articolul: Trei retete cu quinoa si un desert surpriza

O alta reteta gustoasa, simplu de preparat si frumos ilustrata gasiti si in cartea mea, Simplu.Versuri hranitoare (1)

SUPA DE ROSII CU QUINOA

Faceam de obicei supa asta cu orez integral. Am schimbat orezul cu quinoa, pentru ca fierbe mai repede.

Pentru supa folosesc rosii crude, pe care le-am avut la congelator pastrate intregi sau jumatati si pe care le-am pus la blender cu putina apa. Sau, mai folosesc piure de rosii crude: rosii la blender, portionate in pungulite sau cutiute si pastrate la congelator, impreuna cu frunze de busuioc. Pentru un litru de supa care sa iasa „deasa” pun la fiert o cana (200ml) de  quinoa germinata in 2 cani de apa. O las sa fiarba 15 min, apoi o iau de pe foc si o las acoperita cu capacul. Cand s-a racorit, adaug ulei de masline presat la rece, o mana de busuioc proaspat tocat marunt (sau patrunjel, daca nu aveti busuioc) si sucul de rosii. Amestec usor .

Fac si varianta proaspata, atunci cand e sezon de rosii. Le dau la blender impreuna cu un ardei capia sau un gogosar, adaug putin busuioc, cimbru si quinoa (sau mei) deja fierte, sare si ulei de masline.

Care este opinia ta?