Extras din articolul: Cocktail de retete si fotografii
TURTITZE INSIROPATE MOWGLI (ca sunt brunete:) )
Ingrediente: 250 gr fulgi fini de ovaz, 4 mere rase sau facute mousse la blender, 5 lingurite pudra de roscove, 10 prune uscate rehidratate + 10 curmale rehidratate facute piure la blender cu putina apa, 3 linguri seminte in facute faina la rasnita de cafea, 5 linguri cocos razuit, putin lichid (aprox 150 ml apa, suc mere, lapte vegetal), cat sa umezeasca si sa inmoaie fulgii de ovaz si cocosul, dar sa nu le faca prea moi, sa ajunga pasta. Optional 1/2 linguita praf de vanilie naturala Bourbon si 1/4 lingurita scortisoara.
Mod de preparare: Toate ingredientele preparate ca mai sus se amesteca, se modeleaza sub forma de hamburgeri de 0,5 cm grosime si de dau la cuptor 15-20 min la 200 grade. Dupa ce se racesc se pot fi consumate ca atare, cu miere, cu gemuri, pasta de roscove, halvita de susan, pasta de nuci sau untul de mai jos (toate pe pagina Retete Dulci). Daca se usuca pre atare de pe o zi pe alta sau pentru variatie, le puteti insiropa. Siropul din imagine este din afine si catina proaspata cu miere (strecurat).
UNT PUTEREA LUI MOWGLI (ca ne place cum e Mowgli dezvoltat, nici gras, nici slab, iubitor de natura si aventura, ca stim noi cine :))
Bogat in calciu, fier, omega 3, magneziu si fibre, adica: 5 linguri gem de corcoduse sau prune (fara zahar), 1 lingurita de seminte de Chia rasnite + 1 lingurita de susan macinat, 1-2 linguri miere, 1/2 lingurita pudra de roscove (carob). Se amesteca pana devin de consistenta unui unt. De ceva timp ma intreb de ce oare mai are lumea corcodusi in curte daca lasa fructele sa se strice pe jos. Poate ca pentru umbra ? Cine stie … Fac gemul de corcoduse abandonate pur si simplu inabusindu-le in suc propriu, le curat de samburi si le fierb fara apa, fara zahar, pana scade si ajunge de consistenta unui gem (nu chiar magiun). Este foarte acrisor, pe gustul lui Pavel, dar eu il folosesc in diferete paste si unturi si atunci il “dreg” cu miere.