Simplu 2: ce mare scofală, încă o carte ilustrată?

Scris de Cristela  - 6 decembrie 2016

Vă rog, nu puneți Simplu2 în brațele copiilor, pentru că nu este o carte de copii, ci o carte dedicata copiilor, prin trezirea părinților. Întreaga colecție Simplu este pentru familie și reprezintă un veritabil exercițiu motivațional de a căuta Adevărul dincolo de ambalaj.

Este antrenament în fața superficialului, prin adâncirea zilnică în profunzimile simțămintelor noastre. Este refuzul de a desconsidera simplitatea. Este practica unor principii simple, străvechi și gratuite de sănătate în formula vindecătoare “Împreună” .

În ciuda numelui, culmea!, știu că nu e … Simplu să vezi sau să crezi că informațiile dintr-o carte cu versuri hazlii și ilustratii pentru copii (mulțumesc, Cristiana Radu pentru încredere și dăruire!), “au greutate” sau sunt ”serioase”, adică demne de studiat cu răbdare de niște adulți ocupați și preocupați. Cartea nu se dorește a fi un tratat. De aceea ar fi o bucurie mare pentru inima mea să considerați că legitimitatea unor adevăruri nu este dată neapărat de folosirea unui limbajul tehnic, exclusivist si inaccesibil.

Alături de ilustratoarea Cristiana RADU, 19 noiembrie 2016. Foto: Gabriel Bălănescu
Cu recunoștință, împreună cu ilustratoarea Cristiana RADU, co-autor. Foto: Gabriel Bălănescu

Cât despre mine, pun mâna pe inimă și spun: m-am pregătit cu seriozitate și cu rigoare înainte de a mă așterne la scris Simplu2, iar umorul folosit în scriitură nu ia în râs învățătura maeștrilor mei, Natura și Corpul. Poate că așa se vede din afară, dar uite – pe scurt –  cum stă treaba în culise: m-am documentat, am studiat și am practicat îndelung, adică ani, ceea ce ”predic”.

Mai precis:

1. Am fost în fabrică și am analizat procesul de obținere a zahărului rafinat, ca să îl pot explica apoi scurt și clar, pe înțelesul tuturor, în trei fraze versificate la ”Marzipan cu efect de cranț”. Am ținut să conștientizăm împreună că acea culoare albă vine în urma unui proces de sulfurare, iar intoxicatia cu sulf și derivați este una din “slăbiciunile” omului modern și mai ales ale copilului modern, ea stă la originea multor manifestări de “boală”. Este acel amanunt minor cu implicații majore asupra căruia am simțit că e util să atenționez.
2. Am studiat si am testat personal în mod direct, ani de zile plantele medicinale si “leacurile” bunicii pe care le prezint la ”O minune de supă clară”, ”Armonia” și ”Lumină de cătină”.
3. Am studiat și studiez zilnic nutriție, anatomie, fiziologie, biochimie ca să pot observa și înțelege permanent mesajele organismului uman. Aceste lucruri m-au sprijinit să explic pe înțelesul tuturor, câteva principii de functionare ale unui organism aflat in demersul menținerii sau redobândirii sănătății.
4. Mi-am rupt genunchii si mintea 🙂 stând conștient în seiza zeci de ore și practicând cu un sensei de la Școala Urasenke ceremonia ceaiului, doar ca să pot vorbi și scrie despre valoarea inestimabila a ARMONIEI pentru sănătate, despre cum obiceiurile legate de hrana trupului pot fi o artă, și, mai departe, cale de devenire spirituală, oportunitate de disciplinare a sufletului și a minții.

Pentru că mintea noastră e învățată să primească ceva doar după ce acel ”ceva” a fost încadrat într-un tipar, înțeleg nevoia firească de a categorisi cartea, mai cu seamă ca pe una ”de copii”. Spun însă cu convingere că procedând astfel experiența principală legată de ea se va rezuma la o mutare de pe raftul unui depozit sau magazin, pe raftul de acasă și a primi cadou două blocnotesuri. S-ar putea să mă înșel, desigur.  Dar nu prea cred …

Ce mare scofală, încă o carte de copii?
Ce mare scofală, încă o carte de copii?

Articole interesante 

>