Simplu. Versuri Hranitoare

Recenzii: Dr. Sorina SOESCU aici, Farmacist Anca IENIN aici

 ***

Cristela GEORGESCU – Cuvant la lansarea cartii (Video 15 min)

***

Prin rime jucăușe, desen și culoare, Simplu. Versuri hrănitoare este o colectie de educaţie pentru sănătate care, folosind pretextul unor meniuri simple, poartă cititorii de orice vârstă dincolo de contextul strict alimentar: în viaţă totul e hrană.

simplu_p1

F a m i l i a este patria mai mică. Este „acasa“ noastră. Este locul unde ne întoarcem zilnic, indiferent de vârstă, ca să ne regăsim pacea și tăria firii. Copiii înfloresc într-o familie care vibrează împreună în s i m p l i t a t e, armonie și unitate. Simplu. Versuri hrănitoare este o cheie pentru a evada din artificial, deschizând larg ușa „acasei“ noastre.

p03

Mâncăm ca să avem energie, dar uităm că energia nu vine neapărat din ceea ce se află în farfurie. De cele mai multe ori vine din satisfacția trăirilor generate de stări și activități care ne atrag – și asta indiferent de vârstă. Inima copiilor tresaltă de bucurie atunci când descoperă prin joc, împreună cu părinții, ce reprezintă mâncarea din farfuria lor și cum a ajuns ea acolo. Și ce hrană îndestulătoare e pentru sufletul lor satisfacția de a o alege, a o pregăti și a o mânca î m p r e u n ă cu ceilalți!

Cuprins

Citește cuprinsul cărții aici

În termenii logicii lumesti, nu se cade să defineşti un lucru prin ceea ce nu este el. Şi totuşi, Simplu. Versuri hrănitoare nu e o carte de reţete, scrisă de parcă în fiecare zi am avea la dispoziţie o veşnicie pentru a concepe şi a pregăti cele ale gurii. Nu este o carte de mâncăruri gătite de adulţi şi mâncate de copii – alimentaţia simplă permite ca adulţii şi copiii să pregatească împreună şi să mănânce la fel. Nu este o carte adresată exclusiv mamelor, deşi ele poartă răspunderea pentru sănătatea viitoare a unei societăţi, pentru că mamele sunt cele care formează, printre multe altele, obiceiurile şi preferinţele alimentare ale copiilor. Dar nu e nici o carte care îi pune pe taţi la treabă, ci îi invită pe fiecare, după dorinţă şi după putinţă, să fie parte din proces: a face piaţa sau a spăla legumele şi fructele, ba chiar a face mici lucrări de grădinărit împreună cu copiii, chiar şi într-un ghiveci de pe balcon, sunt toate activităţi care fac parte din educaţia alimentară.

Familia este unită dacă face cât mai multe lucruri împreună, într-o atmosferă de recunoştinţă şi veselie, ca o veşnică joacă. Această carte oferă prin multifuncţionalitate şi diversitate multiple astfel de posibilităţi: explicarea ilustraţiilor şi a conceptelor, lectura, recitarea şi pregătirea reţetelor, mâncatul împreună. Când ne jucăm cu copiii, redescoperim copilul din noi, uitat într-un colt al inimii, sub povara problemelor din trecut şi a grijilor pentru viitor… Alături de copiii noştri învăţăm să trăim în prezent, să nu ne pierdem simţul umorului şi, mai presus de orice, să ne bucurăm, recunoscători, de viaţă gătind, mâncând şi trăind împreună cât mai simplu.

Poftă bună împreună! – pentru trup, minte și suflet…

p02

 • Anul apariției: 2014, Editura Logos
 • Număr pagini: 48
 • Dimensiuni: format A4
 • Ilustrații: Livia Plămădeală
 • Prefață: Călin Georgescu
 • Postfață: Mimi Walter
 • Editori: Alexandru Ciolan, Ioana Moldoveanu
 • ISBN: 978-973-8131-84-2
 • Preț – Schimbari incepand cu 15 septembrie 2015:
  • Bucureşti (ramburs): 35 RON / buc + taxe curier rapid, adică:
   • 10 RON / pachet până la 3 exemplare
   • gratuit de la 4 exemplare (pentru pret de 35RON)
   • gratuit prin Tomatina sau prin Povestea Naturii indiferent de nr. de exemplare comandate, pentru comenzi de produse cu valoarea totala de min. 50RON.
  •  În afara Bucureştiului (ramburs): 35 RON /buc + taxe curier rapid, adică:
   • 15RON/pachet până la 3 exemplare
   •  gratuit de la 4 exemplare (pentru pret de 35 RON)
  • Străinătate: 8 EURO / buc + taxe expediere conform www.post.at
   Incepand cu 15 septembrie 2015, exemplarele expediate in afara Romaniei vor putea fi achizitionate cu autograf si dedicatie si vor fi transmise prin Posta Austriaca, datorita modului de lucru incalificabil al Postei Romane (detaliile daca apasati linkul). Pentru comenzile în străinătate nu există posibilitatea de plată ramburs. Plata se va face in avans şi detaliile bancare vor fi transmise personal prin email, dupa plasarea comenzii.

 

Comenzi

1. Online, direct de pe blog, folosind formularul de mai jos. Comenzile se expediaza in fiecare zi de luni şi joi.

2. Online, de la Tomatina, aici si de la Povestea Naturii, aici. Ambele magazine ofera cartea in cadrul unui pachet promotional cu produsele lor.

3. Direct (Bucureşti): de la magazinul Biocorner (Str. George Călinescu 4), de la Lumea lui Momo (lângă Parcul Cişmigiu) aici.

4. Direct (Timisoara): de la farmacia Minunea Naturii, Str. Sf. Ap. Petru si Pavel 48 (fosta Borzesti)

5. Librarii: 

Libraria Eminescu (Bibliostar, Bucuresti) la subsol (intersectia str. Academiei cu bulevardul Regina Elisabeta

Reteaua de librarii Sophia (toata tara)

Reteaua de librarii Alexandria, gasiti localitatile aici

Formular de pre - comandă Noul Simplu 1

 Da

După apăsarea butonului "Trimite" o să primiți o confirmare a pre-comenzii dvs prin e-mail.
În caz contrar vă rugam să trimiteți un email la carte@cristelageorgescu.ro cu datele pre-comenzii. Vă mulțumim pentru înțelegere.