Absurdul la el acasa (din nou despre vaccinare)

Vizualizări: 42.642

Copiii neimunizaţi pot cauza focare epidemice. O hotărâre de guvern mai veche stabileşte că intrarea în colectivitate poate fi condiţionată de vaccinurile pe care le-a făcut copilul. Măsura se aplică atât în şcoli, cât şi în grădiniţe, unde copilul ar putea răspândi rujeola, rubeola, etc. Părinţii care refuză vaccinarea îşi asumă responsabilitatea pentru o eventuală îmbolnăvire a copilului, în schimb, în colectivitate nu îi putem expune la risc pe cei vaccinaţi. Riscăm focare epidemice în colectivitate cărora le cad victime copii fără vină.”, comentează epidemiologul Geza Molnar, consilier în Ministerul Sănătaţii.

Afirmatiile de mai sus fac parte dintr-un articol publicat luna trecuta intr-un ziar romanesc; un articol despre pericolul pe care il reprezinta in colectivitate copiii nevaccinati, dar si despre revolta parintilor carora li se refuza sub acest pretext inscrierea copiilor la gradinita si scoala. Articolul, dar si declaratiile oficialilor fac parte din categoria “absurdul si abuzul la el acasa”.

Aduc in atentia voastra articolul, pentru ca vreau sa reamintesc parintilor cu copii vaccinati sa nu se lase speriati, iar celor cu copii nevaccinati sa nu se lase intimidati. Si pentru ca in nici un caz ambele grupuri sa se inversuneze reciproc. Astfel de declaratii regretabile, mustind de ignoranta si compromitatoare pentru repectivele cadre medicale, sunt pe cat de neadevarate, pe atat de lipsite de bunavointa. Dragi parinti, un copil vaccinat nu e din start un copil asigurat in fata bolii, iar unul nevaccinat nu e din start un copil bolnav, ci din contra, beneficiaza de imunitate naturala. Ar fi nedemn pentru noi ca fiinte rationale sa ne permitem sa gandim atat de superficial.

In privinta conditionarii accesului la educatie de carnetul de vaccinare, reamintesc parintilor care nu au vaccinat sau au vaccinat partial sa isi foloseasca pe deplin drepturile de cetatean si pacient, roman si european si sa nu permita asa ceva. De aceea se si perpetueaza fenomenul, pentru ca sunt putini cei care se incumeta sa ii tina piept. Pentru a veni in ajutorul parintilor, impreuna cu o casa de avocatura renumita, am lamurit in articolul Carnetul de Vaccinari – pasaport pentru educatie, ca treaba asta este un abuz. E  discriminatoriu, ilegal, neconstitutional si totodata imoral si poate fi atacat in instanta, cu sanse reale de succes.

Reamintesc si alte cateva sfaturi utile despre care am mai scris in trecut:

  1. De fiecare data cand vi se solicita ceva, orice, legat de vaccinare (si nu numai!) cu care nu sunteti de acord sau care va face sa va simtiti inconfortabili si discriminati, nu uitati sa solicitati in scris sa vi se raspunda (tot in scris) care este temeiul legal al acelei solicitari. Gasiti un avocat constiincios, care sa va consilieze si sa va reprezinte in general.
  2. Amenintarile si constrangerile de orice fel legate de vaccinare, din partea oricui, chiar si a unei autoritati, nu au temei legal.
  3. Anuarul pe 2010 al Federaţiei Organizaţiilor Ortodoxe Pro-Vita din România, paginile 45-50, despre cum se poate refuza legal vaccinarea la copii. Aici puteti gasi ghidul complet, aranjat intr-o varianta cu aspect mai “prietenos”.
  4. Comentariile la articolele din categoria Vaccinare, ale celor care s-au lovit de situatii similare si au izbandit.

Faptul ca apar in ziare astfel de declaratii din partea autoritatilor guvernamentale, care sunt si medici, nu este nici bine, nici rau. E absurd. Pentru orice om care cunoaste pretinsele beneficii pentru care vaccinarea este intens promovata (chiar si prin constrangere indirecta cum e cazul de fata), afirmatia “… în colectivitate nu îi putem expune la risc pe cei vaccinaţi” este cel putin hilara, daca nu evident eronata. Despre ce risc vorbim, domnule doctor, daca vaccinarea are ca scop tocmai imunizarea in fata bolii? Nu este elementul principal al oricarei campanii de marketing pentru vaccinare tocmai protectia in fata bolilor contagioase? Pai ori ne apara, ori nu ne apara? Ori e scut, ori nu e scut?

Daca ne apara si e scut, atunci afirmatia dumneavoastra este nula si neavenita. De ce ar fi o problema sa intram cu masina in zid, daca suntem siguri ca airbagurile functioneaza?

Sursa: Truth Beckons

Daca nu ne apara si nu e scut (cum dealtfel chiar prospectul avertizeaza), includeti, domnule doctor, cu prioritate aceasta informatie in pachetul educational obligatoriu pentru parinti, inainte de a fi impinsi in mod panicard catre vaccinare cu orice pret.

Logica e cea care imi da mereu de furca atunci cand caut sa imi explic anumite actiuni legate de vaccinare. Iata de exemplu doua dileme: daca ar fi sa amestecam mercur, fosfat de aluminiu, sulfat de amoniu, aldehida formica cu virusi, sa luam apoi o seringa in care sa incarcam totul si sa ne injectam copiii cu ea, am fi imediat raportati si arestati pentru periclitarea sigurantei si abuz asupra copilului. Atunci de ce este legal pentru doctori sa faca asta? Si de ce le-am permite asa ceva pana la urma?

Atat pentru medici, cat si pentru parinti, singurul sfat etic mi se pare asta: educatia inaintea vaccinarii! O ultima aparitie pe tema asta este: “Dont vaccinate! Before you educate!” (autor medicul Meyer Eisenstein).  Cititi si intelegeti macar prospectul. Nu va intimidati daca veti fi pusi la punct, din contra, ridicati-va semne de intrebare si perseverati. Intr-o discutie fierbinte cu un medic pediatru – fundamental si iremediabil ofensat de pozitia de pe care imi exprimam indoielile referitoare la vaccinuri, pornind de la insasi efectele secundare mentionate in prospect – am primit urmatorul contra-argument pentru a vaccina: “Si pe prospectul ceaiului de menta scrie ca poate produce constipatie si uite ca tot folosim si nu ne mai constipam!”. Evaluati singuri.

Atasez mai jos un “printscreen” care contine o parte din lista cu numarul de copii mai mici de 6 luni (din SUA, in Romania nu exista evidente oficiale ale efectelor secundare ale vaccinurilor), care s-au stins prin moarte subita in urma vaccinarii. Va puteti tipari singuri o astfel de lista, in functie de criteriile pe care le doriti. Puteti modifica varsta, tipul vaccinului, tipul efectului secundar, etc. Lista este de pe site-ul CDC (The Centers for Disease Control and Prevention), Centrul pentru prevenirea si controlul bolilor, o agentie federala din subordinea Departamentului de Sanatate al SUA.

Sursa: CDC

Si totusi, ni se da in continuare peste nas, chiar si privind la cifrele din aceasta lista, ca victimele efectelor secundare testate si netestate, declarate si nedeclarate “sunt cazuri rare, izolate”. Raspund inapoi intotdeauna cu aceeasi intrebare: ce relevanta au statisticile pentru familia in care are loc o astfel de drama?

Si daca ma suspectati de subiectivism, nu ma apar. Poate ca sunt. Pentru ca sunt doar o mama care iubeste copiii si isi iubeste copiii. Nu sunt perfecta si nu am toate raspunsurile. Dar sunt zilnic riguros informata, temeinic “studiata”, responsabil implicata si vesnic indatorata cu iubire fata de semeni.

“Vaccinul” sezonului: CLOROFILA (aici, frunze de Mangold)
Vizualizări: 42.642

Distribuie: