Alimentația și cele 5 elemente

Pe parcursul călătoriei de vindecare am descoperit că dacă vrei să fii permanent puternic, trebuie să ții permanent cont de elementele care stau la baza existenței vieții pe pământ. Ele sunt modul în care Natura se reflectă în noi.

Spre exemplu elementul apă.

Apa, unul dintre cele 5 elemente - Cristela GEORGESCU 2019

Apa, unul dintre cele 5 elemente – Cristela GEORGESCU 2019

Suprafața Pământului este trei sferturi apă. Corpul nostru trei sferturi apă. Deci mâncarea ideală pentru noi este cea în care conținutul de apă este în mod natural 75% apă (fructe, legume).

Cine ignoră asta, plătește un preț inutil.

Înțelepciunea ancestrală a ținut mereu cont de acest principiu. Industria alimentară și teoriile nutriționale moderne (vezi ”Sandviciul cu brânză/cașcaval și șuncă este o combinație ideală pentru ființa umană”, ”Mezelurile trebuie să facă parte din dieta copiilor” și altele despre care am scris detaliat pe cristelageorgescu.ro) promovează o alimentație ”uscată”, care deshidratează. A mânca ”uscat” și a bea apoi apă nu e același lucru cu a mânca alimente cu conținut 75% apă.

Când nu mai știți de cine să ascultați, amintiți-vă de Natură. Ea deține răspunsuri simple la întrebările noastre complexe.

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
 1. Mulțumesc frumos pentru articol! Urmăresc de ceva vreme blogul, și îl răsfoiesc… Cat pot de des, în condițiile în care am 3 copilași mici, ca sunt informații importante. As vrea sa găsesc niște informații legat de apa pe care o consumam, noi încă nu avem filtru sau aparat cu osmoza, nu știu care e mai potrivit sau dacă nu e doar marketing.

  1. Buna dimineata, multumesc pentru toate mesajele. Faptul ca apa de la robinet (mai ales in Romania!) nu este potabila si ca e nevoie sa fie filtrata nu este marketing, ci o realitate, inca una dramatica. Am scris de mai multe ori despre apa. Daca exista constrangeri financiare, macar un filtru cu carbune sa aveti. Daca aveti posibilitatea unui filtru cu osmoza inversa, atunci acesta este potrivit. Important la apa este TDS – sa fie sub 27 (ca sa nu va incarcati/fortati/epuizati inutil rinichii) si ph-ul sa fie intre 7.35 si 8.

   Apa, ca si hrana este mai inainte de toate INFORMATIE.

   Eu folosesc si sustin apa de izvor (care – am masurat de la mai multe izvoare – are un pH alcalin, aproape de 8) si un TDS sub 30.Ionizatoarele sunt inutile si impovaratoare financiar din punctul meu de vedere.

   Am folosit un filtru Britta cu carbune pentru apa din Austria (care e oricum potabila, dar are incarcatura mare de flueor, clor si alte minunatii pe care le-am determinat la o analiza de laborator). In Romania am folosit doar osmoza inversa + biletele de iubire si recunostinta, pentru cine crede in cele demonstrate de maestrul Masaru Emoto.

   Acum folosesc un filtru extraordinar, dar care nu se gaseste decat in Austria, Elvetia si Germania….Printre altele, utilizeaza si osmoza inversa si produce o apa structurata, apropiata de apa de izvor. Apa de la robinet are un TDS>360.

   Apa extrem de alcalina (vezi Kangen) este o varianta nenaturala. Suntem adeptii extremelor, mancam, gandim, simtim, vorbim si actionam acid si vrem sa ne alacalinizam cu apa ionizata cu ph 12-13. Pierdem din vedere esentialul.

   Am invatat chestiuni de bun simt legate de apa dela Dan Alexoae, filmele si cartea lui, Apa de roua si din lucrarile dr. Masaru Emoto.

   Gand bun,

   Cristela GEORGESCU

 2. Mulțumesc frumos! Nu mai găseam articolul la care v-am întrebat despre apa… Asa ma gândeam și eu despre apa superalcalina, ca e un exces de zel. Mulțumesc mult pentru lămuriri…cu recunoștință.

  1. Buna ziua, aminteati mai sus ca folositi un filtru de apa care se gaseste doar in zona DACH. Eu locuiesc in Austria, imi puteti spune, va rog, despre ce marca/model de filtru este vorba? Multumesc mult!

  2. Bună ziua Cristela, în România ce filtru eficient si accesibil ca pret putem achizitiona?Multumim frumos pentru sfaturi , te urmăresc cu interes( mestec mai mult si mănânc mai puțin 😊😊)
   Stiu că apa îmbuteliată în plastic sufera modificări din cauza temperaturilor care poate varia de la înghet la + 50 °C, astfel îsi schimbă radical propietatile,devenind o apă mai putin benefică!!

Care este opinia ta?