Brioșe de post

Scris de Cristela  - 7 aprilie 2021

Rețeta este preluata de la Anthony William, din cartea Vindecarea ficatului, carte care conține rețete fără grăsimi, pentru a cruța ficatul.

Briose - Cristela Georgescu
Briose – Cristela Georgescu

Se face foarte, foarte repede și ușor, permite creativitate. Eu am făcut mici modificări. Lui Petru îi place cu afine. Lui Pavel cu zmeură sau cu vișine și cacao (dacă aveți copii micuți, nu le dați cacao până la 6-7 ani, folosiți carob, eu cumpăr de AICI). Jucați-vă, este foarte asemănătoare cu o rețetă mai veche de aici de pe site, care a avut și are în continuare succes, Lanțul Slăbiciunilor, rețeta AICI.

Alegeți o cană, căci ea va fi măsura proporțiilor. Eu am o cană de 250 ml și ies 12 brioșe. Puteți folosi o cană mai mică dacă vreți să fiți siguri că nu stricați materia primă.

Aveți nevoie de:

1/4 cană semințe Chia – se macină făină (eu cumpar fie 500gr AICI, fie 250gr AICI)
1/2 cană făină de fulgi de ovăz – se macină la blender fulgii până devin făină (eu cumpar de AICI)
1/4 cană sirop de curmale sau de agave (eu cumpăr de AICI)
1/4 linguriță praf de copt bio (de AICI  sau de AICI, sau de AICI)
1 cană afine (sau alte fructe de pădure) sau vișine – proaspete sau congelate
3-4 banane bine coapte, cu puncte maronii pe coajă
opțional 1/2 linguriță vanilie măcinată sau, dacă le faceți cu cacao puteți adăuga esență naturală bio de rom.

  1. Preîncălziți cuptorul la 170 grade. Dați drumul înainte de a începe pregătirea prăjiturii.
  2. Toate cele de mai sus (mai putin fructele) se amestecă la blender până când obținem un aluat moale și cleios (ca un magiun).
  3. Se scoate aluatul și se amestecă cu fructele.
  4. Se pune în forme de brioșe și se lasă la cuptor 20-25 minute la 170 grade.
  5. Se scot din cuptor, se scot din forme și se lasă la răcorit pe un grătar înalt (cel de cuptor, de exemplu). Nu se consumă calde!

Consistența este de mămăliguță gumoasă, deci nu vă speriați, nu înseamnă că este necopt. Până la urmă, nici nu aveți de ce să vă temeți, căci toate ingredientele de mai sus se pot consuma oricum și fără preparare termică.

Să-mi scrieți, vă rog dacă rețeta a avut succes la copii, bine?

Cu iubire mereu,

Alimentatia, detoxificarea si fazele lunii

Articole interesante 

>