Când ai chef de experimente, nu uita că joci șah cu corpul tău

Alimentația e experiment mai presus de teorie. Dacă ești conștient și 100% implicat, pricepi repede ce îți face bine și ce nu, ce îți dă viață și ce îți fură vitalitatea. În plus, te prinzi că experiența contrazice de multe ori teoria.

Da’ la copii cum e?

Cei 2P, Pavel și Petru adică, au curiozitatea și dreptul să experimenteze dacă teoria ”servită” de părinții lor în domeniul alimentar se potrivește în practică. După oferirea exemplului personal, dreptul la propria experiență s-a dovedit a fi o metodă eficientă și demnă de educație alimentară. Nu le-am impus celor 2P restricții alimentare, nu mi-am facut strategii de comunicare pe tema asta. Am scris atât în cartea mea, Diversificarea, pur și simplu (capitolul Când simplu devine complicat), cât și aici pe blog cum ne-am descurcat cu alimentele nesănătoase până au intrat la școală.

Citește dacă vrei:

Cum ferim copiii de junk food când intră în comunitate? (1)

Cum ferim copiii de junk food când intră în comunitate? (2)

Cum ferim copiii de junk food când intră în comunitate? (3)

Cum ferim copiii de junk food când intră în comunitate? (4)

Am fost în armonie deplină cu Călin și am avut amândoi disponibilitate nelimitată să le explicăm de câte ori a fost nevoie, de ce cumpărăm și de ce nu cumpărăm anumite lucruri, de ce mâncăm și de ce nu mâncăm alte lucruri, de a le răspunde sincer la toate întrebările despre mâncare. Dar n-a fost de fiecare dată suficient, mai ales după intrarea la școală, și e bine că e așa, îmi plac provocările. 🙂

Cei 2P joacă șah ca doi maeștri. Așa încât a fost simplu să le permitem să aibă propriile experiențe și să facă excepții atunci când au ținut neapărat, pentru că – la fel ca la șah – semnalele corpului au apărut imediat și le-au indicat rezultatul experimentului. Au înțeles iute, fără nevoie de dovezi în plus și fără bolboroseală din partea mea, că relația cu corpul e un joc e șah: orice mișcare din partea noastră, atrage o mișcare din partea organismului. Dacă joci șah alimentar cu organismul în mod neglijent, ai șanse să primești șah mat.

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
 1. Buna, draga Cristela! De ceva timp te.am descoperit si citesc cu interes postarile tale. Sunt mamica unei fetite scumpe de 11 luni ce nu prea se “da in vant dupa mancare”…o alaptez asa ca nu ma ingrijorez doar ca de ceva timp vad ca trec si doua zile si nu are scaun si chiar nu inteleg de ce…bine, e drept ca mancare consuma putina..cateva lingurite pe zi. Si ceea ce ii dau sa manance oricum nu cred ca avea cum sa o constipe. Eu sunt vegetariana si dintotdeauna am fost, cu mici exceptii cand consumam carne de pui la cuptor cate putin. Dar asta nu inseamna ca aveam un stil de viata sanatos. Dar dupa nastere(cezariana, asa a fost sa fie 😑) am avut probleme maari cu constipatia si urmand si sfaturile tale si ce am mai citit am reusit sa scap de ea si sa am scaun zilnic, uneori de 2-3 pe zi. Ea (Abigail) are 7 kg si de cateva luni nu a mai luat in greutate. Ce parere ai, gresesc undeva? De la ce o fi aceasta “constipatie”?
  Sunt o mamica recunoscatoare lui Dumnezeu si inima mea are pace..
  Poate cu alta ocazie iti voi povesti cum a vindecat.o Dumnezeu si a intarit.o sa ajunga pana acum chiar daca la 2 zile de la nastere a fost operata in urma unui diagnostic de volvulus intestinal, peritonita…. E o fetita vindecata 100% prin Harul Divin.
  Calde salutari, draga Cristela!

  1. Multumesc frumos Madalina pentru comentariu si pentru incredere. Felicitari pentru modul in care te “administrezi” interor.

   In cartea mea, Diversificarea pur si simplu, am povestit despre exemple asemanatoare ale altor beblusi constipati. In plus exista un capitol intreg despre greutate. De asemenea aici pe site gasesti un articol special despre constipatie la bebelusi. https://cristelageorgescu.ro/nota/exista-constipatie-la-sugari/. Aceste informatii de ordin general iti pot oferi o perspectiva.

   Niciun dezechilibru al unui copilas nu poate fi analizat si rezolvat decat in stransa legatura cu starea mamei, cu istoricul de sanatate al familiei si cu contextul/energia in care creste. Acest lucru nu poate fi cu siguranta fact pe internet, in cateva randuri ale unui comentariu.

   Corpurile noastre sunt o matrice = celule, sange si limfa. Daca sunt hranite corect (si asta nu inseamna doar sa manacam noi corect), curatate corect si energizate corect (daca au un camp electromagnetic neperturbat) – nu au de ce sa nu isi desfasoare bine activitatea. Exista multi factori endigeni si exogeni care influenteaza buna functionare a celulelor care alactuiesc organele noastre.

   Este indreptatit sa iti pui astfel de intrebari si sa cauti cauzele, felicitari. Te pot sprijini in conformitate cu pregatirea mea profesionala teoretica si practica in cadrul unor discutii particulare (https://cristelageorgescu.ro/sesiuni-private/).

   Gand frumos,

   Cristela

Care este opinia ta?