Când ai chef de experimente, nu uita că joci șah cu corpul tău

Vizualizări: 1.866

Alimentația e experiment mai presus de teorie. Dacă ești conștient și 100% implicat, pricepi repede ce îți face bine și ce nu, ce îți dă viață și ce îți fură vitalitatea. În plus, te prinzi că experiența contrazice de multe ori teoria.

Da’ la copii cum e?

Cei 2P, Pavel și Petru adică, au curiozitatea și dreptul să experimenteze dacă teoria ”servită” de părinții lor în domeniul alimentar se potrivește în practică. După oferirea exemplului personal, dreptul la propria experiență s-a dovedit a fi o metodă eficientă și demnă de educație alimentară. Nu le-am impus celor 2P restricții alimentare, nu mi-am facut strategii de comunicare pe tema asta. Am scris atât în cartea mea, Diversificarea, pur și simplu (capitolul Când simplu devine complicat), cât și aici pe blog cum ne-am descurcat cu alimentele nesănătoase până au intrat la școală.

Citește dacă vrei:

Cum ferim copiii de junk food când intră în comunitate? (1)

Cum ferim copiii de junk food când intră în comunitate? (2)

Cum ferim copiii de junk food când intră în comunitate? (3)

Cum ferim copiii de junk food când intră în comunitate? (4)

Am fost în armonie deplină cu Călin și am avut amândoi disponibilitate nelimitată să le explicăm de câte ori a fost nevoie, de ce cumpărăm și de ce nu cumpărăm anumite lucruri, de ce mâncăm și de ce nu mâncăm alte lucruri, de a le răspunde sincer la toate întrebările despre mâncare. Dar n-a fost de fiecare dată suficient, mai ales după intrarea la școală, și e bine că e așa, îmi plac provocările. 🙂

Cei 2P joacă șah ca doi maeștri. Așa încât a fost simplu să le permitem să aibă propriile experiențe și să facă excepții atunci când au ținut neapărat, pentru că – la fel ca la șah – semnalele corpului au apărut imediat și le-au indicat rezultatul experimentului. Au înțeles iute, fără nevoie de dovezi în plus și fără bolboroseală din partea mea, că relația cu corpul e un joc e șah: orice mișcare din partea noastră, atrage o mișcare din partea organismului. Dacă joci șah alimentar cu organismul în mod neglijent, ai șanse să primești șah mat.
Vizualizări: 1.866

Distribuie: