Cântam împreună cântece cu Luminel?

Vizualizări: 2.433

Așa îmi imaginez: că toate familiile au un ritual de culcare pentru copii. Nu doar pentru că e sănătos, ci pentru că e timpul nostru de ”conectare” profundă cu ei. Și noi avem, ba chiar mai multe. 🙂 Ritualurile cu mine sunt lungi (se termină întotdeauna cu confesiuni dintre cele mai surprinzătoare) și tind să se transforme adeseori în revelioane sau în seri de citit povești de adormit… Cristela. De vreo doi ani se întâmplă ca Petru și Pavel să ceara uneori să cântăm, în loc să citim. Vor cântece spontane, adica zi-le, măi hăi hăi … pe loc! Versuri și muzică la inspirație de moment. Așa cum a creat Sabin Mureșan în premieră absolută, inclusiv pentru el însuși 🙂 , cântecul de prezentare pentru Simplu 2, la lansarea de la Oradea.

Odată cu apariția in dormitorul nostru a Serilor cu Îngeri și Cântec :), a avut loc și lansarea în Univers a cântecelor cu Luminel (găsiți versurile in Simplu 2) și pe care abia am așteptat să le cântăm în premieră intergalactică 🙂 la Lansarea cu Îngeri și Cântec de la București, alături de speciala Nina Neagu.

Luminel este viziunea baiețelului meu, Petru care, intr-o seara, la culcare m-a intrebat: ”Mama, tu stii cum m-a chemat pe mine inainte? Luminel!”. Si asa a ajuns Luminel un înger cu aripi de lumină albastruie,  purtător de Vitamina L, inspirația volumului al doilea din Colectia Simplu. E mereu pregătit să intre în căsuța fiecărei inimi de copil și de om mare. Ilustratiile cu Luminel sunt tare pretioase, Cristiana Radu le-a realizat folosind tehnica icoanei bizantine si a poleirii cu foita de aur.

Lucrul la carte impreuna cu Cristiana a fost ca un dans: a inteles fara prea multe cuvinte din partea mea ce inseamna pentru mine Simplu 2 si ce doresc sa transmit prin ea. Fiecare ilustratie este o declaratie. De cate ori deschid cartea simt recunostinta si respect. Multumesc, draga mea!

Cum au aparut, in concluzie cantecele din carte? Le-am ”creat” in bratele celor 2P, din iubire pentru ei, pentru toti copiii si din recunostinta pentru ingeri. Ne-au placut asa mult, ca le-am cantat impreuna saptamani la rand, Mi-a fost frica sa nu le uit, asa ca m-am inregistrat cu telefonul. 🙂 Apoi mi-a venit ideea sa le aduc si in alte casute cu copii. Sa le fac orchestratie cum se cade si sa le inregistrez intr-un studio profesionist. Am lansat in Univers intentia mea prin primavara. Raspunsul a sosit iute si asa a inceput colaborarea mea cu profesoara Nina Neagu si cu Teatrul pentru copii Momolino.

In dar pentru aceste sarbatori va daruiesc 3 din cele 5 cantece ale cartii Simplu 2 (Interpretare vocala: Nina Neagu, Versuri: Cristela Georgescu, Muzica: cântece tradiționale pentru copii si Lex van Someren pentru Cristela Georgescu, Aranjament Orchestral: Racris Production & Nina Neagu)

Multumesc tuturor celor care sustin Simplu2. Cartea este un proiect non-profit realizat 100% în regie proprie. Fiecare carte cumpărată = un nou exemplar tipărit. De aceea dedicatiile si autografele mele sunt insotite de cuvantul ”Recunostinta”.

Cantec de leagăn cu Luminel

A fost odată un îngeraș

Pic-pic, un picurel

Soare luminos și Crăciun frumos, iubiți prieteni. Sus să avem inimile!
Vizualizări: 2.433

Distribuie: