Ce mai e nou cu clinica “Dr. Doru Laza”?

Vizualizări: 15.741

Unele dintre cele mai emotionante amintiri si experiente in care viata m-a scos la tabla ma leaga de doctorul Doru Laza. Un prieten drag si vechi, un parinte iubitor, un intermediar al lui Dumnezeu, datorita caruia ma aflu azi in viata si pot la randul meu sa daruiesc inapoi, dupa un model care m-a inspirat.

“Mămăruță, sa ai credinta care vede invizibilul, crede incredibilul si primeste drept raspalata … imposibilul!”

Mai vechii cititori si prieteni l-au cunoscut deja nu doar din povestile mele, ci multi au primit indrumare si mangaiere sufleteasca direct de la domnia sa. Disponibilitate, blandete, altruism, incredere si pricepere, modestie si dragoste, inspiratie – toate adunate la un loc, fara nici un fel de asteptari la schimb, asta e oferta cu care ne intampina de fiecare data nevoile, necazurile, ca ne cunoaste sau nu …

O vizita care ne-a umplut inimile: domnul doctor si sotia sa, Doina — definitia armoniei familiale

Pe cei care sunt interesati in ajutorul si recomandarile domnului doctor, dar nu il cunosc inca, fac  o invitatie la o lectura scurta si valoroasa aici: “Dr. Doru Laza revine!“.

In privinta consultatiilor si a bazei de tratament, pentru ca despre astea ma intreaba lumea cel mai des, aduc vesti prin articolul de azi. Clinica se construieste in Șuncuiuș, judetul Bihor si – in ciuda faptului ca pana in prezent donatiile nu incurajau o astfel de decizie – lucrarile au inceput.

(Fac o paranteza, care are totusi legatura cu povestea santierului de la Șuncuiuș. Caut sa-i linistesc sau uneori ma tulbur si eu la randul meu de tulburarea celor care se necajesc cand domnul doctor nu reuseste sa le raspunde prompt la emailuri sau telefoane. Desi primeste zilnic sute de astfel de cereri — cand am privilegiul sa il intalnesc, impart timpul meu cu pacientii carora le raspunde non stop la telefon. Non stop! — in cazul domniei sale nu exista “pile” si intaietate. Explic celor care imi scriu incercati de sentimente de deznadejde ca daca nu raspunde la telefon, nu inseamna ca nu vrea, ci ca nu poate in acel moment. Mai exact inseamna ca alearga, munceste fizic, se roaga si se nevoieste in fiecare moment pentru implinirea acestui vis, o clinica intru ajutorarea semenilor.

Iata si cateva impartasiri: “Visul și proiectul construirii unui așezământ medical se conturează încet, încet, devenind o realitate, mărturie a așteptărilor marcate de nădejdea intervenției Preabunului Tată Ceresc. Traversând o perioadă a crizelor de tot felul, mesajul acestui demers se adresează oamenilor în general și pacienților, în mod special. Meditând la cuvintele profetului Zaharia, din cartea sa, aparținând Vechiului Testament, ”Căci cine disprețuiește ziua începuturilor slabe? …” (Zaharia 4:7), trebuie să mărturisim că noi nu am disprețuit ziua începuturilor slabe, ci, prin credință, am experimentat paradoxul afirmației apostolului Pavel: ”… căci, când sunt slab, atunci sunt tare” (2 Corinteni 12:10). Și aceasta este posibil oricărei persoane care trăiește prin credință, întrucât, același Cuvânt al lui Dumnezeu declară, axiomatic, prin profetul Zaharia: ”…Lucrul acesta nu se va face nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu, zice Domnul oștirilor” (Zaharia 4:6).”

Clinica din Suncuius, judetul Bihor (Proiect)

Clinica din Suncuius, judetul Bihor (Proiect)

Multumesc la randul meu tuturor acelora care au simțit sa sprijine logistic și financiar acest proiect. Fondatorii si subsemnata isi mentin in continuare apelul catre persoanele doritoare să sprijine acest demers, de a participa prin donații sau sponsorizări la finalizarea lui. Datele referitoare la cont sunt prezentate pe pagina ”Donații” a site-ului Asociatiei.

Pentru mai multe informatii despre Asociatia “Dr. Doru Laza” si imagini cu proiectul clinicii din Șuncuiuș, vizitati www.dorulaza.ro.

Nici Petru si Pavel nu s-au lasat mai prejos. Sunt legati de acest proiect si de familia domnului doctor, inca din primele zile de viata. Pe vremea cand avea putin peste 1 an si Petru era doar un nou nascut, Pavel a ales si inmanat cu grija pietrele de temelie ale noii clinicii, cu nadejdea ca ne vom revedea sanatosi si recunoscatori in pragul ei!

Una de la mine, una de la Petru … si cu Dumnezeu, inainte!
Vizualizări: 15.741

Distribuie: