Ce mai faci și ce mai zici de rinichi și de urzici?

Vizualizări: 4.326

Să ne tulburăm nițel! 🙂

Așa auzim mereu că e bine și că trebuie: urina să fie … limpede; urina tulbure și mai ales cu sediment, e de rău. O fi adevărat?

Ia să explicăm simplu și apoi să gândim logic.

Rinichii sunt principalul organ de filtrare a reziduurilor rezultate în urma activității celulelor care alcătuiesc corpul nostru (îi mai ajută și pielea uneori, de aceea e numită ”al treilea rinichi”). Cu alte cuvinte ne-a făcut Dumnezeu regi și regine peste un regat format din zeci de miliarde de celule care produc prin funcționarea lor deșeuri (reziduuri metabolice celulare = acizi). Avem deci de gestionat în regatul peste care suntem stăpâni o cantitate înseamnată de ”gunoi metabolic”, care e preluat de limfă și apoi filtrat de rinichi.

Urina provenită din rinichi funcționali trebuie să fie tulbure, cu sediment. Cu cât mai mult sediment, cu atât mai bine filtrează rinichii. Dacă urina este limpede, unde s-au dus sau unde au rămas toate reziduurile celulare? Păi unde credeți? În regat. Se adună, se depun și fac ce face orice acid: ard, congestionează, inflamează, irită. Așa apar durerile, umflăturile, junghiurile, ”gâlmele”, coșurile, abcesele, chisturile, tumorile.

Orice irită, produce pe termen scurt – cel puțin – o afecțiune inflamatorie, tip ”-ită”. Deci când vă apucă ”-itele”, nu le mai dați la cap, că acum înțelegeți deja ce înseamnă asta. Mai bine sprijniți rinichii să filtreze (căldură pe ei, odihnă DOAR LA ORIZONTALĂ, plante de leac). Apoi bucurați-vă: pe cât de tulburi se văd apele, pe atât de clară e performanța rinichilor.

Nu uitați:

1. Rinichii sunt extrem de sensibili la acidoza provocată de consumul de carne, lactate pasteurizate, lapte praf, cafea, ciocolată, ceai și băuturi acidulate. Acest tip de ”material de umplut burta” (că nu le putem numi alimente) duce în timp la dureri ”de șale”, în partea mijlocie sau inferioară a spatelui.

2. Culegeți urzici, că-i vremea lor acum. Faceți salată, pesto (cu leurdă! mmm…), suc, tincturi, ceaiuri – toate pentru susținerea și revigorarea rinichilor. Doar cine nu înțelege valoarea terapeutică a unei astfel de plante o poate stârpi și numi ”buruiană”. Unde mai pui că dacă ne mobilizăm o culegem gratis!

Sursa: Kostbare Natur

3. Există un gel antropozofic divin, COMBUDORON, produs de Weleda (nu m-au platit să le fac reclamă, sper că nu aveți astfel de suspiciuni, vreau doar să vă zic ce m-a salvat de belele și ce vă poate fi de folos! La noi, cei 2P umblă desculți din primăvară până-n iarnă și înțepăturile – de viespe mai ales – în mîini și în talpă sunt la ordinea zilei).

Mâini scumpe de Petru

E pe bază de urzici și de arnică. Am aflat de el de la medicul antropozof al școlii. Să nu vă lipsească din poșetă. Orice reacții la ciupituri/înțepături de insecte sau la arsuri (inclusiv solare) le rezolvă eficient! Vreme de 2 ani am căutat în România pe cineva interesat să aducă produsul. Acum îl găsiți la Biocorner (cantitate limitată, pentru că au făcut o comandă în mod excepțional la insistențele mele) cu 2 variante de gramaj: 70g si 25 gr. Mulțumim!

Combudoron Gel, doar la Biocorner

Cu recunoștință pentru minunea numită organism uman, pentru Creatorul ei desăvârșit, pentru medicii care mi-au explicat importanța rinichilor și a plantelor din flora spontană și pentru voi, cei curajoși să cunoașteți și să înțelegeți.
Vizualizări: 4.326

Distribuie: