Ce ne învață corpul unui bebeluș care bea lapte praf?

Acest articol are scop educativ: să înțelegem limbajul corpului și să înțelegem rolul pe care energia familiei o are asupra stării de bine sau de rău a copilului.

Later edit: Toate ego-urile iritate nu vor fi luate în seamă, pentru că acest articol NU e despre bărbați, nici despre femei, nici despre mine, nici despre altcineva, ci este despre ÎMPREUNĂ PENTRU COPIII NOȘTRI. Sunt responsabilă pentru ce scriu, dar nu pentru ce înțelege fiecare cititor, cu atât mai puțin de a publica pe resursele mele (pentru că acest site costă energii de multiple feluri!) și de a răspunde vociferărilor emise de ego-uri pline de pretenții.

***

Corpul este medicul meu personal. Mesajele corpului sunt un mod de comunicare Divin. Dacă învăț să le descifrez, încetez sa mai pun limbajul Omului mai presus.

Nici pediatrul, nici alt terapeut sau persoană din viața mea nu poartă nicio responsabilitate, nici măcar una, dacă că îmi recomandă conștient sau inconștient să introduc în corpul copilului meu lucruri care îi fac rău. Singura responsabilitate o port eu, părinte și e firesc să fie așa. Pentru că e dreptul meu constituțional să mă informez, să citesc prospecte sau liste de ingrediente și e dreptul meu constituțional să accept sau să refuz să fac ce spun alții, mai ales când observ că acele lucruri pe care le-am permis introduse în corpul copilului, îi perturbă modul armonios de funcționare și de dezvoltare.

Ca mamă nu casc urechile la orice năzbâtie doar pentru că e rostită de un halat alb sau de o autoritate de orice fel, ci casc ochii la copil, la el și doar la el. Nicio autoritate din niciun domeniu nu este Adevărul. Adevărul este singura autoritate. Așa cum nu tot ce zboară se mănâncă, la fel nici orice halat alb sau diplomă de absolvent de medicină nu dă legitimitate oricărei bazaconii create de industrie și menită să transforme copilul meu într-un experiment chimic ambulant.

Reluăm exemplul laptelui praf. Am prezentat efectul distructiv al zaharurilor și al izolaților din laptele praf (apasă AICI dacă dorești să îți reamintești), dar există ceva cu adevărat mai devastator în formula lui și asta o spune sănătatea din ce în ce mai fragilă a copiilor: concentrația exagerată de proteine și de grăsimi.

Iată cazul unui bebeluș de 3 luni, care este trecut la instrucțiunile pediatrului pe lapte praf, o formulă artificială de ”hrană”, de vreo zece ori mai concentrată decât laptele natural de vacă și acela deja foarte greu de digerat de bebeluși.

Primul simptom: constipație. Reacție firească, deoarece laptele matern nu a avut și nu va avea vreodată o concentrație de grăsimi și de proteine ca a laptelui de vacă, cu atât mai puțin ca a formulei de lapte praf. Sistemul digestiv al unui bebeluș de 3 luni (care include și pancreas, ficat, colectist!) a fost copleșit și a aprins un bec roșu, semnal de alarmă. ”Ajutor! Nu îmi face bine, mă distruge, e foarte greu de digerat, m-am constipat!”. Ce e de făcut ca să dispară constipația? Medicul recomandă tratament simptomatic: supozitoare și microclismă. Dar vindecarea înseamnă să eliminăm cauza, nu simptomele.

Când conducem mașina și se aprinde becul roșu la bord, ne comportăm conștient: tragem pe dreapta și ridicăm capota, căutăm cauza, o rezolvăm și astfel semnalul de alarmă se oprește. Ei bine, când conducem prin viață alături de copilul nostru și becul roșu se aprinde semnalizând alarma (cu alte cuvinte apar simptomele), ceva (nu știu ce, asta descoperă fiecare) ne face să mânăm înainte și să ascultăm diverse voci care ne spun că singurul mod în care becul roșu se va stinge este dacă îl scoatem sau dacă lipim ceva pe el, să nu ne mai deranjeze. Aceasta este abordarea medicinei simptomelor, care ține neapărat să trateze simptomele (constipație tratată cu supozitoare, cu microclisma sau cu laxative), nu să vindece, eliminând cauza. În acest caz cauza este laptele praf care irită mucoasa, obstrucționează limfa și rinichii.

Pe vremuri, mamele și bunicile noastre erau vindecătoarele familiei: căutau cauza și o îndepărtau cu blândețe, fără efecte secundare, așa încât simptomele să nu mai revină. Asta înseamnă vindecare. Azi mamele tind să devină alopați fără drept legal de practică: nu mai vindecă, ci tratează cu medicamente care se dau fără rețetă. Să ne regrupăm în inimă, frumoasele mele, să ne regăsim feminitatea și inteligența interioară și să ne ocrotim copiii și familia cu înțelepciune, nu orbecăind haotic de frică.

Cantitatea de enzime necesare pentru digerarea produselor lactate este mult mai mică decât cea produsă de organismul animalelor pentru care au fost intenționate, de aceea laptele devine un produs extrem de iritant pentru mucoasa intestinală și bebelușii au probleme digestive, secreţii excesive de mucus și numeroase forme de alergie, care sunt o expresie a congestionării sistemului limfatic.

Revenim la bebelușul din povestea de azi. După 3 luni de provocări cu constipația, mama apelează din nou la pediatru și primește soluția ”Folosiți o altă formulă de lapte praf”. Adică aceeași Mărie, dar cu altă pălărie. Zis și făcut. Mama execută întocmai și apar următoarele simptome de acidoză și care indică abuzul uriaș asupra sistemului digestiv, cu consecințe catastrofale pe termen lung. Este cu adevărat o catastrofă, nu exagerez deloc folosind acest cuvânt. Este catastrofal atât pentru tine, cât și pentru familia ta ca la pubertate sau în floarea vieții să fii diagnosticat cu diverse ”-ite” cronicizate sau cu afecțiuni degenerative și să nu înțelegi de ce, de unde, de când? Organismul face poc! în urma unui proces de degradare = slăbire treptată și de durată. Uneori durează atât de mult, încât nici nu mai facem legătura.

Iată simptomele bebelușului de 6 luni după schimbarea formulei. În paranteză sunt traduse în limbaj non medical, mesajele transmise de corp:
– gaze, balonare permanentă (pancreasul!)
– regurgitări dese (aciditate +++)
– eructații mai zgomotoase ca ale unui adult (concentrația nefiresc de mare a proteinelor din laptele praf  declanșează secreția acidă +++ a stomacului pentru digestia lor)
– scaune diareice sau explozive cu miros acru (fermentație, aciditate)
– perle de lapte nedigerat (pancreas, ficat, colecist depășite de ”problemă”)

Mame scumpe, vă rog, luați notă: dacă un vițel e hrănit cu lapte pasteurizat sau cu lapte formulă, moare! Faptul că laptele artificial a fost creat de ”oameni de știință” nu înseamnă nimic în sensul unei garanții pentru sănătatea copilului tău!

În cartea Diversificarea, pur și simplu am inclus pentru persoanele care nu doresc sau care nu pot să ofere lapte praf, recomandările unor medici din România și din străinătate, de la care am învățat și eu, care mi-au permis să îi citez și pe care îi recomandă – mai presus de diplome -, experiența personală directă, experiența clinică de peste 30-40 de ani, evlavia cu care se apleacă asupra corpului uman, răbdarea și iubirea.

Când organismul copilului care bea lapte praf dă semnale evidente SOS, aspectul cu adevărat cel mai dramatic este: mama înțelege rapid și dorește să urmeze o altă cale, dar tatăl se opune fie din motive de constipație mentală (așa a auzit el că e bine și gata, refuză să se deschidă și altor puncte de vedere, refuză să probeze, refuză să citească cărți ”femeiești”), fie de inflamație egotică (cineva trebuie să aibă ultimul cuvânt, cineva trebuie să fie durul casei), fie ambele. Efectele masculinității prost înțelese și ale feminității rănite se văd nu doar în situația păcii la nivel mondial, în gradul de violență, de suferință și de abuz în lume, ci și în sănătatea copiilor noștri. Căci nu există copil bolnav în familie sănătoasă. Iar o familie sănătoasă înseamnă în primul rând armonie și armonizare a calităților și a energiilor masculine și femine, care se completează reciproc după principii Dumnezeiești.

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
 1. Buna ziua! Si eu am un bebelus de 4 luni, care bea doar lapte matern si cu toate astea avea toate simptomele descrise mai sus( balonare, eructatii, regurgitari, scaune explozive, scaune ca niste bobite de polen)
  Mai mult, de 2 saptamani suntem internati in spital, am aflat ca are sindrom nefrotic( o boala a rinichilor care elimina proteinele prin urina, afectand astfel mai multe organe) si nu se poate vindeca complet si apar multe recaderi de-a lungul timpului.
  Singurul tratament consta in corticoterapie pe o perioada lunga de timp, plus multe alte medicamente care sa contracareze efectele secundare ale cortizonului.
  Ma intreb cum pot sa il ajut si ce trebuie sa schimb in viata noastra, ce ne-a adus in situatia asta. Incerc sa fiu pozitiva si ma gandesc ca ii transmit asta prin lapte. Ce tratamente alternative pot exista oare pentru un bebelus atat de mic. Spre ce sa ma orientez, cum sa il sustin in toata lupta pe care o are de dus? Nu am mintea prea limpede, imi puteti da niste repere?
  Multumesc mult!

  1. Multumesc pentru mesaj. Cu mare drag va pot da mai multe repere, inclusiv va pot ajuta sa intelegeti ce se intampla si de ce, dar nu aici, in spatiul public, unde suntem oameni cu nivele diferite de intelegere, cunoastere si deschidere. Am fost un copil tratat cu cortizon 7 ani consecutiv, zilnic si inca lucrez la redresarea acestui dezastru, va inteleg ingrijorarea. Cand va linistiti si ajungeti acasa, putem discuta privat. Pace inimii si va asigur ca totul este redresabil, fara efecte secundare. Daca intelegem ce se intampla, stim limpede ce avem de facut. E foarte simplu.

   Cu iubire,

   Cristela GEORGESCU

 2. Cristela, draga….buna ziua!!!! Ma regasesc atat de mult in ultima parte a articolului…Iti multumesc pentru informatiile pretioase pe care ni le furnizezi!!!😘 (conținut publicat parțial din motive de iubire si de pace)

 3. Daca un vițel e hrănit cu lapte praf moare??? Serios? Exista lapte praf special creat pentru porci, vitei etc… Nu e ca si cum lp inseama otrava. Garanția sanatatii copiilor si a noastră, a tuturor sta doar in mâinile lui D-zeu. Si cum a scris dna cu bebe de 4 luni… Hrănit cu lapte matern si are toate simptomele enumerate in articol. Just saying 😉

  1. Draga Ana, va multumesc pentru mesaj. Nu e nevoie sa comunicati in acest fel lipsit de eleganta si de inteligenta.

   Nu ati inteles acest articol, nici de ce exista simptome similare chiar daca NU se consuma lapte praf, pentru ca nu intelegeti probabil ce cititi – acest lucru se numeste analfabetism functional, in Romania este de peste 20% – si pentru ca nu intelegeti nici cum functioneaza corpul uman. Dar daca sunteti o persoana onesta, va puteti informa. Acest articol enumera cateva simptome cu unicul scop de a educa cititorul ce inseamna fiecare dintre acele simptome. Acest articol nu spune ca oricine bea lapte praf face acele simptome sau ca doar cine bea lapte praf se manifesta in acel fel. Spune pe intelesul oricui e deschis si nu sufera de analfabetism functional, de ignoranta si de aroganta, ca:
   1. Balonarile, gazele si mancarea negiderata in scaun indica un pancreas slabit.
   2. Regurgitarile indica un nivel mare de aciditate si asa mai departe.

   Fireste ca aceste manifestari pot aparea si daca mancati cartofi cu friptura sau linte cu orez sau patiserii si inghetate, fructe cu cereale sau alte alimente, fiecare organism se manifesta intr-un anume fel, in functie de o multitudine de factori. Studiati Manualul Scolii de Sanatate 5D, de Dr. Sorina Soescu si intelegeti ce mesaje va transmite corpul.

   Sanatatea noastra sta in mana noastra si in ce ducem cu ea la gura. E comod sa punem responsabilitatea in mana lui Dumnezeu. El ne-a daruit un Mercedes, noi l-am transformat in RABLA. Ajunge cu cliseele ”sta in mana lui Dumnezeu”. Dumnezeu v-a facut reprezentanta lui, de ce va comportati atunci in acest mod care nu il onoreaza?

   Pace inimii si spor la lectura. Daca va antrenati, pana la urma veti reusi.

   Cristela GEORGESCU

  2. Ana,
   Mama cu copilul de 4 luni a fost in sarcina deja bolnava si cu alimentatia ei acida, lacatate – carne ii distruge sistematic sanatatea copilului, plus daca e mai e si injectat.

   Nu mai mentionati de Dumnezeu cand se stie prea bine – daca ne deranjam sa ne informam – ca suntem ceea ce mancam. Let food be the medicine and medicine be your food – parintele medicinei: Hippocrate.

 4. Buna ziua,
  Mi-ai fi de mare ajutor cu un sfat! Bebe, aproape 6 luni, prezinta simptome digestive: scaun exploziv, verziu, de multe ori cu mucus, spumos-lichid, cu perle albe, si toate astea in urma unui tratament cu antibiotic facut la 4 luni! Tot de atunci doarme mult mai agitat noaptea!! Am urmat doua tratamente homeopate pt reglarea tranzitului dar fara rezultate de durata! Tratament clasic (alopat) nu am indraznit sa-i mai fac!! E alaptat exclusiv, ia bine in greutate, se dezvolta armonios!! Nu stiu daca sa-i administrez sau nu probiotice ( medicii homeopati la care am fost nu mi-au recomandat asta)!! Oare am motive de ingrijorare sau se va regla de la sine??
  Recunoștință!!

  1. Buna seara, multumesc pentru mesaj si pentru intelegerea ca scopul acestui site e unul educativ, nu terapeutic. Chiar si informarea legata de situatii particulare nu o putem face in public, pentru ca vedeti bine ce bolboroseala iese. Iar in comentarii fulger niciun specialist onest nu va poate furniza solutie completa si relevanta.

   Puteti lua legatura cu oricare dintre medicii naturopati sau holistici mentionati aici pe site sau in cartea mea Diversificarea, pur si simplu si va va indruma. Cu pretuire, Cristela GEORGESCU

 5. Superb articol. Eu din pacate am avut experienta trista cu lapte praf la bebe, imi pare rau insa din anumite probleme de sanatate ce le-am avut eu nu am putut alapta decat o luna si apoi am trecut prin multe tipuri de lapte praf precum cel de vaca, soia si capra.. a baut pana la 9 luni.. pana cand l-am scos pentru ca deja avea reactii urate. Intrebarea mea este: ce e de facut daca am ajuns in situatia si am dat lapte praf la bebe o perioada? E posibil sa se vindece complet daca il ajut cu o alimentatie sanatoasa si sucuri naturale facute acasa? Sper din inima sa sa ajunga sa se vindece complet pentru ca inca suferim de pe urma lui. Nu recomand la nici o mamica sa ajunga la lapte praf, sa caute solutii naturale si sa nu des peste cap corpul bebelusului. Multa sanatate!

  1. Multumesc, draga Alina pentru comentariu si impartasire. Bineinteles ca de fiecare data facem tot ce putem/ce stim/ ce ne pricepem mai bine – nimeni nu pune la indoiala iubirea fiecarui parinte. Desigur, totul se poate regla, corpul face acest lucru daca ii e permis si daca e sprijinit. Uneori, pe langa alimentatie e nevoie sa sustinem curatarea si regenerarea corpului si cu plante (fitoterapie) si astfel obtinem rezultate eficient. Te rog citeste cartea mea, te va sprijini, inclusiv sufleteste. Poti lua legatura cu unul dintre medicii din Romania mentionati in carte, daca simti nevoia. Oricare dintre ei. Te vor sprijini cu iubire.

   Gand frumos, credinta tare si incredere,

   Cristela

  2. Multumesc pentru raspuns. Am vazut tarziu insa deja am mai scris iarasi experienta. Mergem pe calea buna spre vindecare. Imi doresc cartea insa nu locuim in Romania si voi cauta o modalitaye de a o comanda de aici. Cautam aici doctori buni care sa fie de acord cu stilul de viata care l-am ales si sa ne ajute sa crestem micuta sanatoasa, am fost la mai multi si inca nu am gasit, dar avem speranta. Iti multumim pentru tot.

  3. Draga Alina, eu sunt recunoscatoare. Nu stiu exact despre ce carte e vorba, daca te referi la Diversificarea, pur si simplu, cartea se poate comanda aici pe site sau prin email catre mine si se expediaza oriunde in lume. Daca esti in Germania (cred, dupa IP), este foarte simplu. Gand frumos si noapte cu pace,
   Cristela

 6. La multi ani!
  O primavara minunata!
  Multumesc pentru articol, multumesc!
  Pavel al meu are 4 luni, alaptat exclusiv, nastere naturala, cu blandete, nemedicalizat. Bebe perfect, armonios, vioi, zambaret, fericit. Medic pediatru care imi recomanda acum fier, calciu, protector hepatic, vitamina C 🙈
  O intreb de ce? Raspuns medic: pentru ca traim in Ro si mi se pare ca are nevoie pentru ca tu esti vegana si nu ai in lapte aceste minerale pentru bebe. Fara analize, fara nimic ….. Sotul meu mai mai sa o creada ca bebe are nevoie (el nu e vegan), si ni s-au oferit picaturile de fier de catre dna pediatru, a citit ce scrie pe prospect si el cu mana lui le-a aruncat la cos.
  Daca nu as fi informata, as lua de bune, ca puii de curca, cele trei pagini de recomandari.
  Mamici, informati-va!
  Inca o data, multumesc!

  1. Draga Dana, multumesc pentru mesajul martisor. Toate aceste temeri au fost stiintific si logic explicate si demonstrate si in cartea mea. Inteleg ca putini pediatri accepta sa o citeasca. Nu e lucru simplu sa ne deschidem unor noi perspective si sa acceptam o schimbare de paradigma. Eu nu propun nici veganism, nici o dieta anume. Legile Naturii sunt simple si daca ar fi doar erezii speculative nu s-ar manifesta inapoi atat de zgomotos in sanatatea noastra. Cu pretuire pentru mesajul vostru de familie,
   Cristela GEORGESCU

 7. Interesant articolul. Dar ce facem atunci când medicii îți spun că boala ta se poate transmite la bebe prin alăptare? Te riști să-ți îmbolnăvești pe viață copilul sau îl hrănești cu lapte praf încă de la naștere? Sau, în loc de lapte praf, ce fel de lapte îi poți da încă de la început?

  1. Draga Oana, multumesc frumos pentru intrebare. Consumul de lapte praf si manifestarile unor copii au fost pretextul pentru a explica ce inseamna anumite mesaje ale corpului. Sunt responsabila de ce am scris, dar nu de vartelnita mintii fiecarui cititor care le suceste cum ii serveste! 🙂 Stiu ca nu e cazul cu intrebarea ta.

   Daca este cu adevarat asa cum spun medicii de care mentionezi si daca nu vrei sa dai lapte praf de vaca din primele zile, as cauta sa vorbesc cu medici care au experienta hranirii cu alte variante si sa ma las calauzita de ei. Exista, dar nu stau pe FB sau pe forumuri.

   Daca insa preferi varianta lapte praf, poti proceda asa, desigur, fara drame. Cu o diversificare mai timpurie (inainte de 6 luni) se pot corecta eventualele neajunsuri cauzate d elaptele praf prin alimentatia adecvata (care include si fitoterapie). Si daca e cu adevarat nevoie se poate sustine corpul si cu alte metode de echilibrare blande.

   Gand bun,

   Cristela GEORGESCU

 8. La multi ani de Ziua Femeii ! Multumesc femeie frumoasa ca ne invatati cu blandete si inima buna atatea lucruri pretioase, normale, naturale, firesti dar care par a fi uitate de omul modern super intoxicat cu ‘chimie’ prin alimente, medicamente si otrava informatiei din mass-media.
  Sanatate inimii (curățire de pacat) si trupului!
  Doamne ajuta!

  1. La multi ani, daga Andreea, multumesc! Ziua femeii poate fi in fiecare zi daca alegem sa sarbatorim viata si feminitatea cu care am fost inzestrate, daca alegem prin comportamentul si prin vorbele noastre sa fim reprezentanti de onoare ai Parintelui nostru Ceresc.

   Cu pretuire,

   Cristela

 9. Buna Cristela ! Inteligent articol ! Ești minunata și o deschizătoare de inimi și minți !am citit și articolele tale despre vaccinuri și de acolo am ajuns la alte linkuri și alte și tot așa . M am îngrozit trebuie sa recunosc de ce am citit ,eu oricum nu mai aveam de gând sa îmi vaccinez copilul întrucât a făcut o reacție alergică după hexa i au apărut niște pete ca purpura am fost foarte îngrijorată și suparata și acum ii mai apar astfel de pete și ii dispar de la sine … sper sa nu fie ceva grav ce ma sfătuiești? Pana la 4 luni am vaccinat o hexa și prevenar și cele de la naștere regret foarte mult e vina mea ca nu m am informat corespunzător îmi pare tare rău și ma simt vinovata . Ce ma sfătuiești sa fac și copilul sa fie bine ? Sper sa nu fie prea târziu … te îmbrățișez cu drag !

 10. Buna draga mea Cristela,
  Intru totul de acord!
  Egoismul zilelor noastre ne-a adus aici. Aceasta cultura a eu-lui, tot ce auzi este “tu contezi, tu esti cea mai importanta, tu, tu”… Societatea aceasta ne vrea egoisti, prin urmare distructivi. Vad zilnic mamici care se pun pe ele pe primul plan, nu copiii. Mamici, care cu o mana tin biberonul bebelusului si cu cealalta trag din tigara… Este mai important viciul lor decat sanatatea copilului. “Lasa draga, atatia copii cresc cu lapte praf” – acesta este argumentul multora. Dar nu asociaza hranirea cu lapte praf a bebelusului cu starea proasta de sanatate de mai tarziu.

 11. Buna ziua, ,Cristela! In cazul meu sprijinul in ceea ce priveste atasarea copilului la san si alaptare nu a prea fost in maternitate, desi am nascut intr-o clinica privata. Imediat dupa nastere( cezariana din mai multe motive, unul dintre ele placenta praevia) bebele mi-a fost adus adormit, nu s-a atasat, un mamelon este ombilicat….pe scurt am reusit sa alaptez dar doar la un san, cu ajutorul sotului meu acasa. Cantitatea de lapte e insuficienta si mananca si lapte praf, un lapte organic de capra. La cel din maternitate nu a reactionat prea bine, pur si simplu grasimile nu le digera ci le elimina…Ce sfat ai in aceasta situatie? Cantitatea de lapte praf este mai mare..cand ar fi indicat sa inceapa diversificarea in cazul nostru?
  Imi cer iertare daca sunt off topic!

  1. Multumesc pentru articol! In urma unei cezariene si neinformarii mele la timp, am ajuns sa hranesc bebe cu lapte praf incepand de la o luna. Bineinteles ca laptele de vaca ii dadea multe efecte adverse si nu il puteam da, am ajuns la laptele de soia care la inceput a fost ok dar apoi dupa informatii gasite si urmarind starea bebelusului care nu era buna, nu mai stiam ce sa facem, am ajuns la lapte praf de capra care a fost cat de cat mai ok insa deloc sanatos. Pe la 7 luni de confruntam cu dermatite atopice la care medicii ne dadea creme cu cortizon, stari de nervozitate, nopti de nesomn si nelinistite etc. Nu puteam sta linistiti si am ajuns sa dam lapte de calta natural, insa nici acesta nu era cel mai bin. Dupa multa rugaciune si informatii am ajuns la lapte vegetal, la inceput datorita a fost putin mai greu insa vorbind cu bebe si explicand situatia cu iubire si rabdare am trecut doar pe lapte vegetal si la varsta de 1 anisor nu mai dorea noaptea nici un lapte. Insa toatee efectele negative lasate de lapte praf si de neinformarea noastra ca parinti, au durat ceva timp insa nu am stat degeaba si am inceput vindecares cu sucuri fresh naturale dimineata, o alimentatie bogata in fructe si legume de calitate. Si abia acum la varsta la 1 an si 4 luni am ajuns sa vedem rezultate bune, dermatita a disparut aproape complet, scaunul il are regulat si normal, noaptea doarme bine si linistita.
   Imi cer scuze pentru ca am scris atat de mult, insa imi doresc ca toate mamicile sa constientizeze cat de mult rau face laptele praf unui bebelus si sa se informeze, sa caute informatie si sa actioneaze corect in ceea ce priveste sanatatea copilasilor. Nu este usor in aceasa lume sa cresti un copil sanatoas. Insa cu ajutorul a oameni ca tine si informatii ca ale tale, e posibil sa oferim o alimetatie si o viata sanatoasa si echilibrata din toate punctele de vedere. Multa sanatate.

  2. Draga Alina,

   Multumesc, sunt recunoscatoare pentru mesaj si pentru curajul de impartasi cu noi. Dar mai recunoscatoare sunt ca ai respectat mesajele corpului. Aceasta este adevarata si unica autoritate. Iar vocea interioara este unicul sfatuitor loial.

   Ganduri frumoase tuturor, recunostinta fetitei voastre care si-a ales o misiune curajoasa pentru a va trezi, si o calda imbratisare,

   Cristela GEORGESCU

  3. Multumesc draga Cristela. Doar citim si invatam de la tine foarte multe si pentru noi am descoperit pagina la momentul potrivit. Fetita noastra chiar este o binecuvantare mare pentru noi, ne-a schimbat viata inspre bine atat fizic cat si emotional, datorita ei am descoperit amandoi traume si alte „probleme “ care le aveam si nici nu stiam. Un copil iti schimba total viata in bine daca doresti si il lasi sa o faca. Mult succes in tot ceea ce faceti. Multa sanatate.

 12. Am uitat sa mentionez ca fetita are 2 luni. Multumesc!

  1. Draga Marcela, multumesc pentru intrebare. Am eliminat din mesajul tau public anumite informatii cu caracter medical, care sunt confidentiale si pe care te rog sa nu le mai furnizezi inainte de a intelege daca este cu adevarat necesar sa le pui la dispozitie si de ce?

   In situatia descrisa voi ati inceput deja diversificarea, pentru ca alimentatia ei nu mai este exclusiv lapte matern. Gasesti indrumari pentru situatia in care va aflati si in cartea mea, Diversificarea, pur si simplu. Nu pot acorda niciun sfat pe internet, pe baza informatiilor incomplete si intr-un cadru inadecvat, multumesc pentru intelegere. Poti incepe cand doresti tu, observand-o, pas cu pas, cu blandete si FARA FRICA (de aici vin marile erori, nu din nestiinta).

   Poti cauta indrumare medicala la Dr. Sorina Soescu (centrulnatura.ro) sau la Dr. Doru Laza (dorulaza.ro).

   Eu te-as indruma privat, dar experienta mi-a demonstrat ca atunci cand frica mamei si neincrederea in sine au preluat controlul, doar halatul alb are o sansa, niciun altfel de terapeut. Eu imi doresc binele tau si implicit al copilului. Asa ca te indrum catre doi medici iubitori de oameni, doi dintre mentorii mei.

   Gand bun tuturor,

   Cristela GEORGESCU

 13. Buna Cristela. Sunt mamica unui bebe de 6 luni si as vrea tare mult sa stiu ce alternativa este pentru laptele praf. Corpul bebelușului meu nu agreaza nici un tip de lapte praf. Multimesc.

  1. Draga Cristina, multumesc pentru intrebare si pentru intelegerea ca scopul comentariilor nu este de a oferi raspunsuri la situatii particulare, cu atat mai mult legate de dieta unui bebelus. Citeste te rog comentariile anterioare, restul articolelor de pe site referitoare la lapte praf si – optional pentru explicatii si raspunsuri si mai detaliate – cartea mea Diversificarea, pur si simplu. Daca intampini dificultati si exista neclaritati, putem programa o Consultatie completa, cu mine si Dr. Sorina Soescu impreuna. Sau poti apela doar la doamna doctor – este la fel de bine.

   Gand bun,

   Cristela GEORGESCU

   Gand bun,

   Cristela GEORGESCU

Care este opinia ta?