Chimia păcii

După 10 zile de lucru și de experimentare, am părăsit Florida plină de recunoștință și de învățăminte.

Farewell - Cristela GEORGESCU 2019

Farewell – Cristela GEORGESCU 2019

Această călătorie mi-a arătat că există în fiecare corp o chimie a păcii, iar ea este începutul și temelia fericirii și a sănătății noastre și nu obiectivul suprem, final.

Ca să rămâi sănătos și să te bucuri de viață, e nevoie să creezi permenent în tine chimia păcii. Nu doar când interacționezi cu familia, cu cunoscuții și necunoscuții, cu șeful sau cu subalternii. E nevoie de pace când mănânci, când dormi, când smulgi buruienile din grădină, când cânți, când gătești, când respiri, când te speli pe dinți, când ți se pierd fără urmă bagajele, când se anulează zborurile, când pică internetul sau când crapă hard discul computerului…

Actualmente pacea noastră interioară este sclava circumstanțelor exterioare. Dacă în jurul nostru e ”liniște și soare”, n-avem nicio problemă. Dacă ”tună, fulgeră, plouă sau e cutremur”, s-a zis cu pacea.

Când depindem de ceva exterior pentru binele interior, se cheamă că suntem sclavi. Se poate aboli situația asta, în primul rând conștientizând-o, apoi cu puțină disciplină fizică, mintală și alimentară care ne permite să ne delimităm de obiceiurile, de relațiile, de gândurile și de alimentele creatoare de agitație, cu alte cuvinte de toate energiile acide care ne fac să ne comportăm ca o băutură acidulată! 🙂

Pace inimilor noastre <3

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
Care este opinia ta?