Clătite pufoase vegane

Din când în când fac pentru cei 2P sau pentru prietenii care îi vizitează, clătite vegane fără grăsime (că au și veganii sau raw veganii tendința să exagereze la capitolul ăsta). Nu fac uz și abuz de cereale, cine a urmărit filmările, postările și cărțile mele, știe de ce. Am testat multe variante de compoziție și multe tigăi până am ajuns aici. Folosesc o plită electrică de ceramică.

Compoziția
Se amestecă la blender 300 gr fulgi de ovăz fini cu 600 ml apă, puțină scorțișoară (dacă vă place) și  – pentru îndulcire – puțin de tot nectar bio de agave presat la rece de AICI sau 5 curmale Medjool, 1 linguriță praf de copt bio. Nu faceți compoziția foarte dulce, pentru că oricum va fi dulce fie mierea pe care o picurați pe ele (în fotografie e miere românească de mană de la terraapis.ro, lăsați-o mai moale cu manuka), fie gemul. Îmi place ”gemul” de zmeură pe care îl fac cu blenderul vertical sau la blenderul cu cupă: un bol zmeură, 5 curmale Medjool. Țac-pac!

Clătite cu gem de zmeură - Cristela GEORGESCU

Clătite cu gem de zmeură – Cristela GEORGESCU

Am făcut și compoziție sărată, cu ierburi mediteraneene.

În rest, procedați ca în acest film. E așa de ușor că dacă aveți copii școlari pot face singuri, fără probleme.

Poftă bună  împreună!

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.

Opiniile sunt dezactivate