Coaja cartofului

Vizualizări: 15.885

Renuntati la a mai curata coaja cartofului, contine semnificative doze de fier, insa putini beneficiaza de acest lucru, prin faptul ca nu stiu sa il intrebuinteze si arunca ce e mai pretios la gunoi.

Cartoful trebuie fiert sau copt in coaja, apoi aceasta se indeparteaza. Se consuma cald, preparat proaspat si nu trebuie lasat de pe o zi pe alta.

Este un izvor de vitamina C. In zonele sau familiile unde din diferite motive sucul de citrice sau alte fructe nu poate figura ca aliment de baza constant, se recomanda sucul de cartof in diferite doze si dilutii, in functie de varsta.

CARTOFI COPTI

Cea mai apreciata (mai ales in zilele reci) si rapid de preparat reteta (maxim 5 minute, cat ii taiati si asezati in tava) pentru baietii mei este la cuptor, in coaja, spalati bine cu o perie, taiati jumatati, pe lungime. Sunt deliciosi calzi, cu ulei de masline presat la rece si ierburi aromate (cimbru, rozmarin, busuioc, oregano), putina sare NEIODATA si intotdeauna cu ceva “hrana vie” alaturi, de regula o salata de varza sau de conopida (cruda) cu marar, ulei de masline si suc de lamaie proaspat stors (NU OTET!).




Vizualizări: 15.885

Distribuie: