Copiii nu “se cresc”. Doar animalele “se cresc”.

Vizualizări: 6.734
Foto: Arhiva personală, Cristela GEORGESCU

Foto: Arhiva personală, Cristela GEORGESCU

Am participat recent la niște seminarii de vindecare, unde peste jumătate dintre adulți (sosiți din toată Europa!) aveau amintiri traumatizante legate de Moș Crăciun, de Moș Nicolae, de seara de Ajun, traume cu efecte de neimaginat asupra sănătății lor și a familiei lor. Îmi crapă obrazul de rușine în fața lui Dumnezeu, că n-am evoluat prea mult și ne comportăm în continuare inconștient cu copiii noștri. De zeci de ani, în decembrie, lună inundată de sentimentul Bucuriei și al Recunoștinței, îi manipulăm emoțional, îmbolnăvindu-le pe termen lung trupul, mintea și inima, folosind în scop omenesc niște noțiuni spirituale a căror semnificație autentică părem incapabili să o pătrundem.

Aud prin intermediul copiilor mei și văd în fiecare an cu proprii ochi, povești HORROR despre Krampus (o arătare cu chip de diavol, care vine în locul lui Moș Nicolae sau Moș Crăciun, la copiii care nu au fost cuminți) sau despre Moșul care are tot felul de obiceiuri teroriste, toate provenite din minți care suferă de carențe severe de iubire.

Vreți să le faceți un cadou deștept copiilor? Bine. Uite aici o propunere: ștergeți definitiv din programele mentale și comportamentale de adulți, ritualurile disciplinare atribuite lui Moș Crăciun sau lui Moș Nicolae. Cele prin care copiii primesc ”în scop educativ” fie o nuielușă, fie un avertisment că vor fi luați de Moș (în sac!) și duși nu-știu-unde…, fie nu mai vine Moșul, fie cine știe ce alte bazaconii rezultate din analfabetismul nostru emoțional.

Dragi părinți colegi de părințeală, eu și Călin, soțul meu, ne simțim binecuvântați și recunoscători că datorită lui Petru și Pavel am înțeles: copiii nu se “cresc”. Doar animalele “se cresc”. Copiii se îngrijesc cu gingășie, precum se îngrijesc florile, ca să poată înflori. Atât. Nici în decembrie, nici în altă lună sau zi din an copii nu se bat și nu se amenință cu nuielușe, bețe, bețisoare, curele, pedepse sau vorbe biciuitoare. Doar o minte îngustă și strâmbă ar putea strâmba un lucru atât de drept precum faptul că ” bătaia nu e rupta din Rai, ci de Rai!” și că Moș Nicolae sau Moș Crăciun (nu mai zic de Doamne Doamne!) sunt doar bunătate, blândețe și iubire.

 

Foto: Arhiva personală, Cristela GEORGESCU

Foto: Arhiva personală, Cristela GEORGESCU

Toate trăznăile astea nu fac decât să imprime frica în fiecare celulă, să paradească imunitatea și să întemnițeze libertarea firii, 24 de ore din 24, mai mult de o seară pe an…

Trăim noi în secolul XXI, dar purtăm niște pantofi scâlciați, moșteniți din Evul Mediu! Jos cu ei! Pentru copiii acestei lumi și pentru nemurirea steluțelor din privirea lor.

 

Foto: Arhiva personală, Cristela GEORGESCU

Foto: Arhiva personală, Cristela GEORGESCU

 
Vizualizări: 6.734

Distribuie: