Cu toată sinceritatea

Nu am fost și nu voi fi în competiție cu nimeni, nu am nimic de demonstrat. Unica mea motivație a fost să fiu un instrument al Iubirii într-o lume guvernată prin frică.

Pe 23 septembrie este echinocțiul de toamnă, când lumina e (din nou) egală cu întunericul. Semnificatia acestui fenomen este mult mai profundă. Pentru mine reprezintă o nouă poartă prin care pășesc liberă. Și asta mă face să comunic direct și onest în acest articol.

Experiențele și lecțiile fiecărui an de viață cer de la fiecare dintre noi schimbare permanentă, reconfigurare, eficientizare în modul în care alegem să trăim. Căci indiferent ce facem, energia pe care o cheltuim se numește cu adevărat ”viață”, nu ”timp”. Iar viața e o comoară pe care am primit-o în dar și care se cere investită cu înțelepciune.

De aceea nu voi mai organiza conferințe. Voi susține în continuare conferințe sau seminarii doar ca invitat, și numai acolo unde există implicare din partea organizatorilor și resurse pentru un eveniment calitativ.

Din septembrie 2013 am organizat propriile conferințe, pentru că am ținut nepărat – la fel ca în cazul cărților mele, care sunt tot proiecte în regie proprie – să onorez fiecare participant și viața care suntem, după propriile standarde de exigență, fără compromisuri.

Am înțeles de-a lungul anilor că pe Facebook sau în mediu virtual, oamenii tind să confunde realitatea cu fantezia. Toată lumea tânjește după succes într-un fel sau altul. Dar prea des cădem în capcana să credem că unii îl obțin mai ușor. Poate că e momentul unei schimbări de perspectivă.

Cei mai mulți dintre oameni au crezut că dispun de asistentă, șofer, firmă de PR, firmă de organizare evenimente, personal care se îngrijește de copiii mei școlari sau că îi scot de la școală și îi port cu mine în călătorii oriunde și oricând, deci că mi-e la îndemână să zbor la cerere, din Austria în orice loc din România (indiferent că nu există infrastructură). ”De ce nu veniți și la Arad, ci doar la Timișoara, nu vă gândiți că e greu de ajuns la Timișoara pentru mame cu copii?”, ”De ce doar la București și nu la Iași, că e departe să ajungem?”, ”De ce la Constanța și nu la Brăila, cum să batem atâta drum?”, ”Pe când și la Tecuci, de ce ne ocoliți?”, ”De ce în zi de sărbătoare, că se iese la iarbă verde, nu vă gândiți?”. Privit superficial din afară, totul a părut un soi de hobby sau terapie ocupațională. Și mai presus de toate – tema noastră, a românilor – au fost multi dinți scrâșniți și am primit numeroase mesaje otrăvite legate de bani, bani, bani. Generozitatea cu care am oferit și cu care m-am oferit și care a fost prea puțin înțeleasă, a fost de fapt iresponsabilitate. În plus, am considerat că este elegant și respectuos ca toate proiectele umanitare să se desfăsoare cu discreție, fără să etalez public actele contabile ale unor acțiuni non profit sau numele persoanelor, ale organizațiilor și ale inițiativelor pe care mi-a fost îngăduit să le pot susține.

În toți acești ani:

 • Au fost câțiva voluntari inimoși si le sunt recunoscătoare. Fără ei aș fi leșinat pe scenă de epuizare.
 • Au fost câțiva parteneri și prieteni generoși care m-au susținut financiar și cărora nu le voi putea mulțumi niciodată îndeajuns. Fără ei nu știu cum aș fi reușit să achit facturile de organizare nejustificat de mari pentru România (în Austria o conferință similară ar fi costat de 6 ori mai puțin!)
 • A concepe și a expune liber o temă timp de 8-10 ore este o misiune pe care mi-am asumat-o cu bucurie, chiar dacă am fost secătuită de frecușul organizatoric. Cu fiecare conferință am dorit și am reușit să ridic ștacheta – le mulțumesc nespus participanților și partenerilor care au rămas alături de mine!

Astăzi:

 • Copiii meu au crescut și au nevoie de energia mea.
 • Viziunea mea pentru umanitate a crescut și are nevoie de energia mea.
 • Spatiul meu interior a crescut și are nevoie de energia mea.
 • Comunicarea cu cei care se trezesc, care cauta altfel de răspunsuri și care sunt dispuși să își asume responsabilitatea pentru propria stare de bine are nevoie de energia mea.
 • Inspirația și forța mea creatoare are nevoie de energia mea.
 • Capacitatea mea uriașă de a iubi are nevoie de energia mea.
 • Și nu în ultimul rând trebuie să recunosc și să respect faptul că energia mea e limitată și de aici nevoia de a o utiliza înțelept.

De aceea:

Până la noi apariții publice și deoarece nu agreez conversațiile pe Facebook, am creat timp special pentru cei care doresc sesiuni private.  Dacă vă inspiră, vă rog să îmi scrieți și vom decide dacă într-adevăr aceste conversații sau cunoștințele mele sunt soluția potrivită pentru fiecare dintre cei interesați.

Vă rog să nu mă mai întrebați ”La ce preț?”, pentru că eu nu vând nimic. Propun un schimb echitabil de energii, sub forma unei investiții din partea voastră pentru voi înșivă și sub forma unei informatii valoroase și a unei ofrande de timp și de energie din partea mea.

Sesiunile private sunt conversații strategice și clarificatoare, destinate persoanelor ambițioase, hotărâte să obțină rezultate admirabile în mod inteligent. Află mai multe AICI.

A împuternici înseamnă a crea în fiecare persoană care îți solicită sprijinul premise pentru a deveni independentă. Altfel se cheamă doar că ajuți, nu că împuternicești. O sesiune de Împuterniciri (50 min.) este o conversație privată spontană și punctuală (se ocupă doar de o anumită problemă, strict precizată și care nu necesită neapărat stabilirea/parcurgerea unui plan strategic pe parcursul mai multor sesiuni). Este intenționată pentru cei care caută altfel de răspunsuri la frământări personale care țin de sănătate holistică, relații, carieră, explorare interioară, creșterea și alimentația copiilor. Mulțumesc pentru înțelegerea că nu sunt medic și nu ofer tratamente și nici sfaturi medicale. Află mai multe AICI.

Oricine investește suficient pentru cunoașterea de sine și pentru consolidarea sa interioară, va face față înțelept provocărilor vieții și – mai presus de toate – nu se va plânge de cele mai minunate daruri care i-au fost oferite de aceasta și care nu se pot cumpăra cu bani. Business Mamas este destinat femeilor ambițioase, hotărâte să experimenteze măiestria obținerii rezultatelor și arta de a fi împlinit. Află mai multe AICI.

Legat de reușita personală și de împlinire, as putea rezuma experiența celor aproape 50 de ani de viață în aceste cuvinte, sper încurajatoare pentru cine le citește: o viață extraordinară nu se întîmplă de la sine, nu ține de noroc, ci se creează înțelept. Zi de zi. Clipă de clipă.

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
 1. Cristela, ai sa mi lipsesti!te intele, insa.ai toata recunostinta si dragostea mea.orice cuvandt de la tine era imputernicitor pt mine.parca ma repunea pe linie.o sa mi fie dor…imbratiseaza i so pe cei 2 P si pe dl Georgescu ca si ei au facut paete din poveste! Cu multa caldura….

  1. Draga mea Anca, multumesc. Nu plec nicaieri – cel putin eu nu am planuri, nu stiu ce gandeste Dumnezeu. 🙂 Am anuntat doar ca nu voi mai organiza eu conferinte. În rest totul merge în continuare înainte. Te pup.

 2. Am scris foarte rar,dar sa stii ca nu te-am uitat,am fost tot timpul aici.
  Draga mea ,ce faci tu pentru noi in fiecare zi este ceva minunat.Inca o data ,iti multumesc pentru tot binele facut.
  Suflet frumos.si luminos sa te tina Bunul Dumnezeu in paza Lui,pe tine si pe cei dragi.

  1. Amin!

   Te imbratisez cu recunostinta, draga Alexandra!

Care este opinia ta?