Cum am rămas fără 5000 de prieteni digitali

A trăi simplu a devenit o disciplină pentru mine. În ultimii ani aceasta s-a restrâns la a folosi și a dărui timpul (care este de fapt VIAȚĂ) și energia mea vitală (care e limitată!) cât mai eficient relațiilor și proiectelor care apar. Uneori fac pași mari, alteori mici. Dar niciodata nu mă opresc și asta contează.

Am observat din 2014 că la capitolul ”Timp investit în relații”, Facebook e cel mai mare consumator. Investiție maximă, rezultate minime: cu cât te zbați să mulțumești mai multă lume, cu atât creezi mai multe dezamăgiri. Dar nici să închid de tot ”taraba” parcă nu merge. Sunt totuși deținătorul unui site, deci o prezență relativ constantă online, de aceea caut permanent să mențin un echilibru.

Anul ăsta în martie am simțit însă că pierd controlul.

Într-o dimineață am privit la oceanul de chipuri de pe contul meu personal Facebook: 5000 de ”prieteni digitali” și alte câteva sute care îmi cereau să devenim ”prieteni”. Puțini dintre ei ar fi fost cei pe care i-aș fi sunat cu adevărat dacă eram tristă sau dacă aveam nevoie de-o compresă pentru sufletul meu… Peste 95% erau chipuri pe care nu le cunoșteam și nici nu îmi amintesc să le fi întâlnit vreodată. Sunt sigură că toți acești oameni sunt persoane minunate, dar sunt la fel de sigură că nu am capacitatea de a gestiona aceste câteva mii de relații fără să decepționez!

Fac eforturi serioase de administrare a timpului și cu toate astea abia reușesc să mă întâlnesc sau să telefonez cu prietenii apropiați din viața reală. În spațiul virtual nu aș putea niciodată să fiu o ”prietenă digitală” bună, mai ales pe Facebook: abia îmi scapă câte un like, din 2014 nu mai urmăresc newsfeed-ul, nu am aplicatia FB si nici Messenger pe telefon, am o adresa e-mail fantomă unde se redirecționează toate notificările de la căsuța poștală electronică, am dezactivat toate celelalte tipurile de notificări, tot din 2014 am ieșit și am refuzat invitațiile pe grupuri FB… Cum vă ziceam: nu am profilul unei persoane de succes la capitolul prietenii digitale.

În semn de respect pentru prietenii comunității de pe acest blog și pentru cititorii interesați de informația pe care o pun la dispoziție, din martie 2019 nu mai folosesc contul personal de Facebook și nu mai am prieteni digitali. Am însă am o pagină Facebook, la care vă puteți abona (Cristela Georgescu – Health & Nutrition Professional) și unde postez noutăți de pe acest blog sau din activitatea mea profesională.

Eu iubesc oamenii. Tocmai pentru că vreau să fiu cât mai mult și mai bine în slujba lor, iau uneori măsuri de eficientizare care contrariază, dar nu vă luați după aparențe. Vă asigur că totul are un impuls dictat de inimă și de înțelepciunea interioară. Mulțumesc pentru loialitate. Ținem aproape. Și să vrem, tot nu putem fi despărțiți, asta e frumusețea!

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
  1. Adevăr grăit-ai, buna noastră Cristela!
    Mulțumim! Inima buna!

Care este opinia ta?