Cum să prinzi fericirea-n zbor

Număr afişări : 2.014

Cât de mult ai avut nevoie de o vacanță poți să spui doar când ea s-a sfârșit.

În filozofia zen, pauzele fac parte din muncă, iar liniștea se cere și ea onorată. A găsi echilibrul între efort și relaxare este un exercițiu înțelept și pe care nu avem voie să îl disprețuim.

Asemeni unui sportiv profesionist, care știe că recuperarea e la fel de importantă ca antrenamentul, am practicat în vara asta principiile de mai sus și am cultivat bucuria de a trăi clipe OBIȘNUITE, la o intensitate absolută.

Parcă niciodată n-a strălucit soarele atât de frumos…
Parcă niciodată n-am simțit pământul reavăn sub picioarele desculțe …
Parcă niciodată n-a fost atât de liniștit în interiorul meu, Acasa Mea…
Parcă niciodată n-a fost atât de intens parfumul iubirii și al recunoștinței…
Parcă niciodată nu m-am împăcat atât de bine cu mine…
Și categoric niciodată nu mi-a fost atât de simplu să exprim liber cine sunt și să trăiesc fiind eu însămi (fără sentimente de vinovăție)…
…ca-n vara în care am intrat în al 50-lea an!

Cristela GEORGESCU 2019

Călător pe Drumul spre Nicăieri. Cu pantofi de alergare, că uneori terenul e accidentat! 🙂

(Și) Existența noastră este ciclică.

Sunt 7 cicluri de câte 7 ani în evoluția fiecărui om:
0-7 ani: copilăria, cu nevoia ei de cunoaștere a lumii și de joacă.
7-14 ani: pubertatea, cu procesul de învățare organizată.
14-21 an: adolescența, cu transformarea copilului în adult și cu revoltele ei.
21-28 ani:
perioada adultului tânăr – alt zbucium , cu definirea a cine suntem și a rolului pe care vrem să îl jucăm în societate.
28-35 ani:
perioada definirii relațiilor, inclusiv a relației cu propriul sine.
35 – 42 ani: perioada carierei, cu folosirea la maxim a competențelor profesionale.
42- 49 ani: perioada
dăruirii pentru ceilalți.

Pentru fiecare dintre noi, după 49 de ani începe o altă serie de 7 cicluri a câte 7 ani. Îmi place să-i zic Drumul către Nicăieri, pentru că un drum lipsit de asteptări, este un drum plin de abundență. Putem alege să ne folosim maturitatea, puterea și înțelepciunea cu care am fost îmbogățiti de experiențele și de lecțiile parcurgerii primei serii de 7 cicluri a câte 7 ani, pentru a prinde fericirea-n zbor. După 49 de ani putem savura – dacă alegem așa! – cel mai frumos lucru din viață: VIAȚA.

Pe Drumul către Nicăieri pornesc cu simțământul intens că plăcerea oferită de propria noastră existență, VIAȚA, e cel mai frumos lucru care ni se poate întâmpla, iar această trăire e o bucurie de care ne putem umple doar dacă avem neînfricarea de a ne avânta, înțelepciunea de a accepta și flexibilitatea de a ne abandona în curgerea firii. Cu alte cuvinte, să deținem măiestria libertății interioare.

”Într-o zi, în vreme ce-mi treceam timpul visând singur, cufundat într-o tăcere profundă, am simțit cu adevărat fericirea acelor minute pe care aș fi vrut să le împărtășesc cu cineva. O voce mi-a spus: dacă asta e fericirea, e o fericire care trece-n zbor. N-o lăsa să-ți scape.” (Julien GREEN)

Bine ne-am regăsit și-așa să rămână și de-aici încolo!

Later edit: Mulțumesc tuturor pentru urarile sincere, sunt recunoscătoare că vă gândiți atât de frumos la mine!… Dar vă rog din inimă, m-aș bucura să împărtășim despre ce a trezit în voi acest articol, care NU este despre ziua mea. 🙂 Am amintit de vârsta mea doar pentru a pregăti terenul pentru semințele pe care urma să le presar mai departe în articol. Să vă spun un secret. 🙂 Nu mai serbez această zi de câțiva ani, de când am citit cartea The Papalagi (Tuiavii’s Way), publicată prima dată în Germania în 1920 și care conține descrieri ale vieții europene, văzută prin ochii unui șef de trib. Iar cu prietenele mele cele mai apropiate am hotarat sa ne facem următorul dar de ziua noastră: să ne scutim reciproc de grija de a ne felicita, nu de alta, dar ne cuprindea inutil auto-blamarea dacă în vâltoarea zilei uitam! 🙂 Vă iubesc și mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc.
Număr afişări : 2.014

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
 1. La multi ani plini de bucurii si sanatate!

  1. Multumesc cu un zambet. 🙂

 2. La cat mai multi ani inainte, plini de fericire!

  1. Multumesc pentru gandul bun, la multi ani tuturor!

 3. La multi ani ! Bine ai revenit din vacanta! Asteptam cu nerabdare mesajele dvs inspirationale! Spor in toate cele bune!

  1. Multumesc pentru asteptare si pentru ca cititi! 🙂

  2. La multi ani inainte de acum incolo! Sa fii fericita si sa ne impartasești si noua lecții si rețete de viața! La multi ani luminosi!

  3. Multumesc, draga Ana. Pretuiesc mesajelel voastre, multumesc mult, dar, Doamne, sper ca nu s-a inteles ca e un mesaj despre ziua mea…?! 🙂

 4. Ce dor mi-a fost de tine, suflet atât de drag! ‘Semințele’ tale vin la momentul potrivit cât să-mi confirme că ceea ce simt și ce fac sunt în armonie! Te îmbrățișez 🤗

  1. Gand frumos, scumpa Natalia! Drum bun pe cararea spre Acasa Inimii Tale!

   Cristela

Care este opinia ta?