Cum se folosesc codițele de pătrunjel, leuștean și mărar?

Vizualizări: 0

Să faci tot ce poți cu ceea ce ai, acolo unde te afli.

Poți spune că ai o oarecare educație alimentară respectuoasă față de corp și față de mediu, atunci când ai foarte puține ”resturi” sau deloc. Cu alte cuvinte, când înveți și când faci totul pentru a evita risipa.

Ani de zile mi-am dat ochii peste cap când femei înțelepte, cu 20-30 de ani mai mari decât mine, mă învățau să nu mai arunc codițele de la diverse plante pe care le foloseam în bucătărie. Doar după ce viața m-a smerit și m-a smuls din tiparele de gândire în care mă zbăteam, am apreciat înțelepciunea iubitoare a acestor femei conectate cu Natura.

S-au deschis granițele, am primit azi noapte OXIGEN VERDE din România. Slavă Ție, Doamne!

Îl congelez, porționat. Codițele le tai, le usuc (la soare sau la deshidrator), le macin ”faină” și le amestec cu puțină sare. Neiodată. Doar neiodată. Și le folosesc la supe, salate, fel de fel de mâncăruri. Deși sunt mai mult de 3 ingrediente, băieții au propus să-i spunem pulberii ”TRIO ROMÂNIA”. Și așa i-a rămas numele. Să nu uit! Cine mai crede încă în ”beneficiul” iodării OBLIGATORII din România (alt abuz, că tot se poartă în ultimele luni) găsește explicații (inclusiv medicale) în cartea mea Diversificarea, pur și simplu sau pe site AICI.

Dacă nu doriți să faceți sare aromată, atunci puteți congela separat codițele tocate mărunt și le puneți la iarnă în Supă Clară, în hamburgeri de legume sau în ciorbițe!

Dacă mă întrebați de valoarea nutritivă care se pierde prin congelare, o să vă reamintesc că hrana e mai mult decât o sumă de cantități precise de nutrienți. Asta e o abordare reducționistă care ne creează iluzii mărețe și decepții pe măsură. Hrana e în primul rând informație. Și prin congelare păstrăm informația din momentul congelării. V-am zăpăcit? Atunci mai căutați, mai citiți, mai contemplați, mai experimentați. Asta dă frumusețe vieții: că ni se revelează.

Să rămânem în fața Vieții, precum copiii: curioși, fascinați și entuziasmați.
Vizualizări: 0

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
 1. Ce frumos! O să-ți urmez sfatul… De altfel, azi am citit o mulțime de articole aici asa ca o să-ți urmez mai multe sfaturi! Mulțumesc mult pentru tot ce scrii!

 2. Ce bucurie sa aflu ca iubim acelasi amestec aromat de verdeturi ! Daca inainte, acasa, puneam leustean doar in ciorbe, mai precis, borsuri, acum amestec leustean, patrunjel si marar in aproape tot ce mincam.
  Si, recunosc, folosesc doar frunzele.
  De miine, nu voi mai risipi nimic.
  Inca o bucurie, legata de congelarea lor.
  Multumiri pentru inca un sfat bun.
  Cu dragoste,
  Gabriela

 3. Buna Cristela!
  Observ ambalajul pt pus la congelator…il faci din hartie de copt?
  Minunata idee in locul plasticului!!

  1. Bine te regasesc, draga Simona! Da, am gasit hartie de copt bio si merge mai bine la ambalat pachetelul de scoala si la congelator decat la cuptor. 🙂

 4. Cristela, este bine sa bem bors de casa si/sau sa l folosim in borsuri?
  Painea cu maia naturala o putem consuma uneori?

 5. Bună ziua! Nu știu cum să încep,cum să mă exprim ca să nu vă supăr. Recunosc că nu am citit cartea sau cărțile dumneavoastră, doar aici pe site am citit câte ceva, dar aș vrea totuși să vă adresez o întrebare, dacă-mi permiteți: Credeți că a fi vegetarian e si ngura cale pentru o viață sănătoasă și este potrivită tuturor? Mulțumesc.

  1. Buna ziua, nu, cu siguranta si am explicat acest lucru pe larg in multe dintre articolele, video-urile, conferintele si cartile mele. Gand bun.

Opiniile sunt dezactivate