Dacă ai resentimente, sapă două morminte!

Vizualizări: 1.895

Când te urăsc, te bârfesc, te acuză mincinos, te denigrează, te agresează, oamenii ”beau otravă” sau ”înoată în otravă” și – paradoxal – speră să mori tu.

În ultimele săptămâni le-am trăit pe toate la grămadă, noroc că sistemul corporatist în care am lucrat și unde era la fel, m-a oțelit și noroc că viața în afara acestui sistem m-a înțelepțit.

De ce fac oamenii asta? Nu pentru că sunt răi, ci pentru că asta știu să facă cel mai bine, așa au perceput și au învățat ei că este viața. Și pentru că au timp. Vă asigur că o persoană ocupată să creeze, nu are timp să ucidă.

În articolul de față nu este vorba despre mine, căci eu nu mă simt o victimă care merită compasiune, ci ȘTIU în fiecare celulă a corpului meu că sunt un copil iubit, ghidat și ocrotit al lui Dumnezeu.

Postarea asta este pentru a împărtăși – cu cei care doresc să rămână sănătoși – învățămintele mele în urma acestor interacțiuni pline de otravă. Acum pot vedea detașat aceste învățăminte, de aceea le pot simți și ca urmare le pot exprima clar și pentru alții.

1. Când cineva ne oferă un ”pahar cu otravă”, nu pe noi ne omoară, căci nu din noi izvorăște, nu noi îl ținem în mână și nu noi bem din el. Dacă persoana respectivă are curiozitatea să își facă analize de sânge imediat după ce a deversat ”otrava”, va avea surpriza să descopere cum biochimia interioară personală îi confirmă auto-otrăvirea, la care eu m-am raportat doar metaforic.

2. Când cineva ne oferă un astfel de ”pahar cu otravă”, e sănătos să nu avem resentimente și dorințe de a-i plăti înapoi gestul (noi, Dumnezeu, viața etc). Pentru că în acel moment, conform unui vechi proverb chinezesc, săpăm de fapt două morminte. Nimic din acest Univers fascinant nu rămâne neechilibrat.

E adevărat că tot ceea ce ni se întâmplă, am atras chiar noi. Dar pentru a putea să ne ocupam cu minte limpede și cu inimă bună să înțelegem ce anume din interiorul nostru și de ce a atras ”paharul”, avem nevoie să rezolvăm chestiunea despre care am scris azi și anume: ce facem cu paharul și ce simtim în legătură cu gestul celui care ne ofera acest ”pahar”.

Pace inimilor noastre! <3
Vizualizări: 1.895

Distribuie: