Daruri nepretuite (II)

Vizualizări: 7.047

Motto: Căci ce-i foloseşte omului să câştige lumea întreagă, dacă-şi pierde sufletul? (Marcu 8:36)

Unele dintre paradigmele societatii contemporane sunt: “esti functia pe care o detii, esti masina pe care o conduci, esti casa in care locuiesti, esti soldul contului tau si continutul portofelului tau (bineinteles de marca)”. Avem nevoie azi mai mult ca oricand si mai ales din postura de parinti, de pricepere si intelepciune in manifestarea exemplului personal pentru a demonta astfel de mituri si prejudecati.

Daca vrei sa te simti bogat, numara toate darurile pe care le ai  si pe care nu le poti cumpara cu bani. Publicam ieri pe pagina mea de Facebook acest comentariu, in anticiparea Sfintei Sarbatori de azi si ca expresie a efortului de a gasi raspunsul cel mai cuprinzator si sugestiv pentru cei care ma intreaba de ce si cum am putut renunta dupa aproape 15 ani, la cariera stralucita in banking … Asta de fapt e subiectul altui articol si poate al unei carti :), dar deocamdata spun doar atat: Dumnezeu iti raspunde daca Il cauti si Il iubesti, singurul mobil care nu suna niciodata ocupat sau in gol este “mobilul” Cerului.

Sursa: Truth Beckons

Mi-am inventariat averea, privind rasaritul soarelui pe malul marii, la Constanta sufletului meu, orasul meu natal. Strigate de pescarusi, glas de Pavel inundat de fericire si de tati coplesit de iubire.

Dimineti de vis cu Pavel

Mi-am inventariat averea, ascultand respiratia de Petru cu miros fin de laptic, expresie pura a lipsei de griji si a multumirii depline …

Petru 100% worry free

Ne-am bucurat azi impreuna de darul inestimabil al Sfantei Impartasanii si am recapitulat pe intelesul tuturor vietile celor doi Apostoli.

Multumim celor care ne-au pomenit in rugaciune, gasesc ca rugaciunea reciproca este cel mai frumos loc de intalnire pentru crestini. Multumim pentru stradania de a ne trimite mesaje pe toate caile, inclusiv nescrise si nespuse. Pe toate le-am primit cu emotie. Tuturor va suntem indatorati, asa cum ne invata insusi Apostolul Pavel in Epistola sa catre Romani (13:8): Nimănui cu nimic nu fiţi datori, decât cu iubirea unuia faţă de altul.

La randul nostru ii felicitam pe cei care poarta numele Sfintilor Apostoli Petru si Pavel si le dorim roada de fapta buna, demna de numele pe care il poarta. Daruim impreuna cu rugaciunea noastra si un cuvant de imbarbatare, mai ales parintilor ai caror copilasi se afla in necazuri, griji, nevoi si primejdii (din aceeasi Epistola, 8:38-39): … nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici cele de acum, nici cele ce vor fi, nici puterile, nici înălţimea, nici adâncul şi nici o altă făptură nu va putea să ne despartă pe noi de dragostea lui Dumnezeu, cea întru Hristos Iisus, Domnul nostru. Amin!

***

Anul trecut, articolul Daruri nepretuite (I) continea si o reteta in dar. Pastram asadar obiceiul si anul acesta:

SOLUTIE IMPOTRIVA TANTARILOR

(100% natural, multumita dr. Laza, pe vremea cand lupta impotriva malariei)

  • 10 gr cuisoare
  • 500 ml alcool peste 50 de grade
  • 100 ml ulei de migdale sau de musetel

Se rasnesc cuisoarele, se amesteca cu alcoolul, se lasa la macerat 4 zile. Se strecoara si se amesteca cu uleiul intr-o sticla cu pulverizator. Se agita inainte de folosire. Pentru copii mici se testeaza toleranta mai intai, aplicand  pe o portiune mica de piele. Se da cu incredere si in cap, am observat ca tantarii acolo ataca cel mai des. Pentru noi a fost o solutie salvatoare sanatoasa si ieftina.
Vizualizări: 7.047

Distribuie: