Daruri nepretuite (III)

Clanc, s-a auzit usa de la intrare. “Calin a plecat, sa fie vreo 6 trecute, deci” :), am calculat rapid, privind pe furis, printre gene la somnul ingeresc al lui Petru, cuibarit in mine, cald ca o painica scoasa din cuptor, respirand pacea lumii si mirosind parca a Dumnezeu… El e un fel de ultim samurai intr-ale bebelusiei in casa noastra si ma complac in a purta alaturi de el stindardul… “Mmmm… inca o ora de somn …”. Teoretic inca o ora, pentru ca de vreo zece zile Pavel escaladeaza singur gratiile patului lui. Lipa, lipa, lipa – am auzit pe hol un duduit iute de talpite pardalnice. “Haide maaaamiiiiiii, trezeste-te, e dimineata!”.  “De parca eu nu vad”, imi trece iute prin cap un gand lenes imbufnat, pe care il si alung repede. Dupa cel mai dulce pupic din istoria mondiala si milenara a pupicurilor, incep tratativele: “Sssss, te rog Pavelus, mai incet, sa mai doarma Petrisor, ca el e mai mic …” (si eu pe langa el, poate??!:)) Degeaba … :). Si-asa o ia de-a rostogolul ziua, ca un tavalug in care chiotele lor de fericire si stelutele din privirile albastre sunt singurele care raman la fel de la o zi la alta, indemnandu-ma la slava si recunostinta.

“Nimănui cu nimic nu fiţi datori, decât cu iubirea unuia faţă de altul” Romani 13:8

Ne bucuram si va multumim pentru toate urarile, pentru toate rugaciunile si pentru toate gandurile care au ajuns la noi in scris, in vorba, prin rugaciune sau telepatie (da, simtim si asta! :)). Ca in fiecare an, va daruim la randul nostru cu ce altceva decat cu plinele de intelepciune vorbe ale prea iubitului Apostol Pavel, asa cum le-am cules si inteles din Epistolele sale in fiecare an la aceasta zi (2012, 2011).

Mi se intampla de multe ori ca atunci cand evaluez lucrurile cu care am fost binecuvantata (si fac asta ca exercitiu la finalul fiecarei zile) sa am atat de clar masura incercarilor, a suferintelor si a durerii infioratoare prin care trec unii dintre semenii nostri, mai ales copii si parinti aflati in necazuri, nevoi, primejdii … La ei m-am gandit si azi. Pentru ei ne-am rugat azi.

Mai ales lor, dar si tuturor mamelor pline in mod natural de griji materne speram sa le daruim imbarbatare, pace si iubire cu aceste versete biblice: “Nu va impovarati cu nici o grija, ci intru toate, prin inchinaciune si prin ruga cu multumire, cererile voastre sa fie aratate lui Dumnezeu. Si pacea lui Dumnezeu, care covarseste orice minte, sa pazeasca inimile voastre si cugetele voastre intru Hristos Iisus.” (Filipeni, 4:6-7)

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
Care este opinia ta?