De ce am cumpărat 8l de cola?

Cine are idee de ce-am cumpărat Baba Cloanțele astea care fac ravagii? (conform producătorului, ia ascultați AICI)

Ce-ar putea face UTIL omu’ cu un lichid a cărui aciditate (pH) este între ce a acidului de baterie și a chimioterapie? (Măsurați, că așa am făcut și eu). Păi uite ce poate face: poate ARDE tot ce blochează țevile, conductele, canalizările de la chiuvete, căzi, cabine de duș, toalete etc, pentru că asta fac acizii – ARD, TOPESC.

Și mai poate face omu’ ceva cu adevărat UTIL. Poate să șadă puțin și să cugete: ”Bre, dacă Baba Cloanța asta arde și topește tot ce prinde în cale pe țeava mea de metal, oare ce-o face cu ”țevile” din corpul meu cu celulele corpului meu sau – mai rău! – ale copilului meu? Frumos îmi șade să-mi dau singur foc la casă și-apoi să-l întreb pe Doamne ce-a avut cu mine de nu mi-a dat noroc și sănătate?!”

Nu te-a pedepsit NIMENI pentru faptele tale, om bun, nu! Te-au pedepsit chiar faptele tale.

Da’ mai bine să nu ne acidulăm cu astfel de gânduri. Hai, sus paharul și-apoi vîști cu el pe conductă!

Singurul motiv ETIC pentru care am ales sa mentionez aceste produse este ca să conștientizăm mai rapid acțiunea lor în corp și să încetăm să le mai consumăm sau să le oferim copiilor. Dar nu ca să le cumpărăm acum pentru menaj. Pentru menaj exista variante naturale și etice.

PS 1 – Mi-a zis instalatorul (că de la el am și pontul cu Baba Cloanța), că pentru calcarul depus pe bateriile de baie pot folosi ketchup. Mi-e groază, pentru că are dreptate.

PS 2: Acu’ bag de seamă privind atent fotografia că pe eticheta scrie ”Original taste”. Adică gust original. Bine, am înțeles, gustul e prioritate. Da’ pe când o să fie sănătatea? Sănătatea – politică de stat? De ce să nu fie și ceva pro-sănătate, ca să abolim și noi scalvia gustului în vecii vecilor?

PS 3: Și mai am o dilemă, de data asta duhovnicească. Dacă fumezi nu ai voie să te împărtășești, că fumatul e gest sinucigaș. Da’ dacă bei cola sau dacă le-o oferi copiilor tăi – de ce ai voie?…

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
  1. Nici macar pentru desfundat tevile n-as folosi Cola, caci nefiind conectata la canalizare mi-e ca-mi poluez gradina. Dar cum eu sunt mai dusa cu pluta nici in variantele naturale-etice nu prea am incredere… cred ca intr-o zi o sa ajung sa traiesc ca Robinson Crusoe si o sa fabric-cultiv tot necesarul pentru familia mea 🙂

Care este opinia ta?