De ce Blog ?

Exact de asta:

Articol publicat pe 3 ianuarie 2011, ziua lansarii blogului

Pentru ca de cand s-au nascut Petru si Pavel, ma sensibilizeaza altfel decat inainte de a fi mama, tot ce e legat de copii, mai cu seama de sanatatea lor. M-au infiorat numeroasele cazuri de bebelusi si copii supraponderali (in mod uluitor, parintii fac un titlu de mandrie si glorie personala din greutatea excesiva a copiilor, iar bunicii in general sunt foarte bucurosi sa ii vada “dolofani”, ca deh, “le sta asa bineeeeeee…. si e semn de sanatate curata”) sau cu sistem imunitar fragil si fragilizat de zecile de tratamene cu antibiotice si vaccinari excesive sau de alimentatie nesanatoasa.

Pentru ca am constientizat lipsa de informatie sau lipsa de dorinta de informare a multor parinti, lipsa de optiuni, increderea oarba in autoritati sau teama indusa de catre acestea. Parinti care actioneaza neverificand sau verificand doar o varianta a informatiei legate de alimentatia, imunizarea si optiunile de tratament pentru copiii lor. In acelasi timp insa, din ce in ce mai multi parinti sunt interesati de siguranta si eficienta unor actiuni cum ar fi nasterea, vaccinarea, nutritia, dezvoltarea fizica. Ca parinti avem dreptul la alegeri informate si la exercitarea optiunilor personale atunci cand e vorba se sanatatea noastra si/sau a copiilor, inca din faza prenatala. Increderea in justetea unei alegeri facute in ceea ce ne priveste copiii, creste odata cu numarul cunostintelor si informatiilor puse la dispozitie.

Pentru ca optiunile personale si alegerile informate trebuie sa fie respectate in practica in mod formal, transparent, fara discriminare, fara intimidare.

Pentru ca informatiile si principiile de sanatate care constituie “cealalta fata a monedei” sunt la ora actuala prea putin cunoscute: ele fie fac obiectul unor controverse intre specialisti, fie sunt considerate tabu de anumite grupuri de interese si influenta, fie sunt rezultatul existentei un soi de “orbire civica” prin care nu putem accepta ca o autoritate in domeniu poate fi contestata.

Pentru ca in mod nedrept aceste principii de sanatate sunt considerate o bizarerie, o extravaganta sau o excentricitate.

Pentru ca pot spune cu mana pe inima ca traiesc printr-o sansa unica data de Providenta in 2004, datorita exclusiv unui nou stil/disciplina de viata pe care le-am imbratisat cu consecventa, mai ales in ceea ce priveste alimentia: dieta fara proteina animala si fara alimente procesate industrial.

Copiii mei, Pavel si Petru, cresc in acest spirit, inca din faza de concept si sunt perfect sanatosi.

Pentru ca am auzit de prea multe ori de la cei cat de cat interesati sa incerce, intrebarea: „Dar tu atunci, cu ce traiesti, cum te saturi si cum rezisti?” Pentru ca am auzit si din ‘cealalata tabara’: „Ce te-a apucat?”, „Te-ai dat cu sectantii?”, „Te-ai pocait?” sau „Te calugaresti?”

Pentru ca atat eu, cat si sotul meu am fost aspru judecati cand am anuntat ca nu o sa le dam vreodata  copiilor carne (daca se mai poate numi carne, ceea ce sta azi manipulativ colorat, aromatizat, procesatsubventionat si hormonizat, in galantare si pe rafturi).

Pentru ca primesc frecvent (si ma bucura!) intrebari despre alimentatia corecta si copiii vegetarieni, de la mame care doresc sa faca tot ce pot mai bine pentru copiii lor.

Pentru ca sunt prea des intrebata: „Si el, saracul, cu ce se hraneste, daca nu ii dai carne si nu tolereaza proteina animala?”, „Ce o sa faci cand va merge la gradinita? Dar cand va fi mare?”.

Pentru ca atunci cand raspund la toate intrebarile de mai sus urmeaza o mare dezamagire insotita invariabil de remarca: „Aaaaaaah 🙁 , dar tu si pierzi mult timp sa ii pregatesti toate astea…”

Pentru ca vreau sa daruiesc impreuna cu o parte din sufletul meu de mama, increderea ca nu e greu, nu e pierdere de timp, nu dureaza mult si are beneficii pe viata, nu doar pentru copil, ci pentru fericirea si armonia intregii familii.

Pentru ca sansa la viata pe care mi-a dat-o Cerul a fost cultivata permanent prin studiu formal, practica si experimentare directa, prin mentorat din partea unor profesionisti recunoscuti prin experienta clinica si rezultate de succes demonstrate de-a lungul a zeci de ani.

Postarile mele se adreseaza parintilor dispusi a investi timp si resurse pentru a se documenta si a asigura copiilor lor sanatate holistica.

Pentru ca acest dar Divin, copiii, obtinut din ce in ce mai greu (ati observat cat de numeroase, aproape parte din cotidian, sunt cazurile de infertilitate in ultimii ani?), purtati in pantece cu atata dragoste si grija, uneori cu sacrificiu, merita nu numai sa se nasca intr-un mediu si intr-un mod netraumatizant, ci si sa aiba parte de sanatate durabila, pentru restul vietii lor.

Si nu in ultimul rand pentru ca “Increderea oarba intr-o autoritate este cel mai mare dusman al adevarului.” – Albert Einstein. De prea mult timp lipsa profunda de educatie a poporului roman, si nu doar lipsa de informare, sta la baza manipularii lui cu usurinta, de catre un stat iresponsabil si lipsit de viziune in ceea ce priveste sanatatea si viitorul unei natiuni.

DISCLAIMER: De-a lungul lecturii nu uitati ca sunt doar o mama care iubeste copiii si isi iubeste copiii. Nu sunt perfecta si nu am toate raspunsurile. Dar sunt zilnic riguros informata, temeinic “studiata”, responsabil implicata si vesnic indatorata cu iubire fata de semeni.