Retete

Pesto de urzici. Pesto de leurda.

4 Opinii

De primavara. De post. Romanesc. Ieftin. Bun si pentru carcotasii care spun ca a manca sanatos e un capriciu. Hai ca se poate! Pe Mimi Walter o port in inima in categoria “Nedescoperiti si nemarketizati” alaturi de alte modele personale


Distribuie:

Pasta de masline

23 martie 2011, extras din articolul “Meniul lui Pavel” Masline Kalamata (preferabil crude si desarate) curatate de samburi – cate doriti, eu am folosit 2 cani (cana de 250ml), se paseaza cu blenderul vertical. Adaugati un fir (sau doua) de ceapa


Distribuie:

Buchetele de conopida

26 septembrie 2011. Extras din articolul Cocktail de retete Azi am mancat 100% crud (daca nu am macar jumatate din hrana zilnica in stare cruda, nu ma simt bine, asa ne-am invatat toti patru): buchetele de conopida cu pasta de gogosari. Am spalat


Distribuie:

Salata si pateu de mazare noua

PATÉ de MAZARE. SALATA DE MAZARE Mazare noua nu mai este, dar am folosit mazarea de la congelator. 1/2 kg de mazare se pune la fiert aprox 40 de minute. PATÉ (portie pentru bebe). Se pun la blender sau se paseaza cu blenderul vertical 2


Distribuie:

Cartofi cu smantanica

7 Opinii

Pentru bebe de la 1 an si copii mici (pentru ca are multe grasimi, chiar daca sunt sanatoase, prea greu de tolerat de sistemul digestiv si de rinichii unui sugar). Se pune la fiert 1 cartof curatat de coaja si taiat


Distribuie:

Pate de cartofi

PATÉ DE CARTOFI Peste 4 cartofi fierti si pasati cu furculita se adauga urmatoarele: o mana de nuci romanesti macinate, 2-3 catei de usturoi zdrobiti, un ardei capi arosu sau 1 gogosar tocat marunt (asta e ingredientul “cheie”), putina sare


Distribuie:

Pasta de masline

Se pun in blender: 1 cana de masline Kalamata curatate de samburi, o jumatate de avocado copt. Daca este nevoie se adauga putina sare (de obicei maslinele sunt potroaca). Se amesteca la final cu putina ceapa verde si patrunjel verde


Distribuie:

Bruschette cu morcovi

Retea originala este de la Ditta Depner. 4 februarie 2011 Acum vreo 3 zile, Ditta cea draga, proaspata mamica eroina care a nascut doi copii superbi acasa, mi-a trimis o reteta indrazneata (spun asta pentru ca nu as fi indraznit


Distribuie:

Lapte de migdale (2 variante)

37 Opinii

Lapte de migdale: 2o migdale rehidratate minim 8 ore, 2oo ml apa filtrata calduta, un varf de cutit de praf de vanilie naturala Bourbon, 2-3 curmale. Se pun in blender 2-3 minute si se strecoara prin strecuratoarea fina. Pasta care


Distribuie:

Lapte de susan

1 lingura susan crud, 1/4 – 1/2 banana, 2-3 pic lamaie (optional), 250 ml apa calduta – se pun la blender 2-3 min si se strecoara Cu drag


Distribuie: