Film de 1 minut tradus – “Oceanul”, voce Harrison Ford

Vizualizări: 1.388

Traducere: Cristela GEORGESCU
Din aceeasi serie, vizionati si “Mama Natura”, voce Julia Roberts

***

Eu sunt oceanul. Sunt apa. Sunt majoritatea acestei planete. Eu am modelat-o.

Fiecare suvoi de apa, fiecare nor, fiecare picatura de ploaie, TOATE se intorc la MINE. Intr-un fel sau altul, fiecare vietuitoare are nevoie de MINE. Eu sunt sursa. Din mine se trag toate.

Oamenii? Nici ei nu sunt diferiti. Nu le datorez nimic. EU dau. Ei iau. Dar eu pot intotdeauna retrage ce le-am dat. Asa a fost dintotdeauna. Oricum nu e planeta lor. N-a fost si nu va fi niciodata.

Dar oamenii … le place sa ia, mai mult decat sa imparta. Ma otravesc si apoi au pretentia sa le dau de mancare. Ei bine, nu merge asa. Daca oamenii vor sa existe in natura CU MINE si DIN MINE (din ceea ce le pun la dispozitie – n.tr.), ii sfatuiesc sa asculte bine, o sa spun o singura data. Daca natura nu e pastrata sanatoasa, oamenii nu vor supravietui. Simplu ca buna ziua.

Mie nu-mi pasa, cu sau fara oameni. Eu sunt OCEANUL. Am acoperit odata toata planeta asta. Pot ORICAND sa o acopar din nou. Asta e tot ce-am avut de zis.

***

Bonus video la aceasta postare: acum un an am tradus rezumatul de 15 minute al exceptionalului documentar “Cat mai rezista oceanele?”.
Vizualizări: 1.388

Distribuie: