Film de 1 minut tradus – “Oceanul”, voce Harrison Ford

Traducere: Cristela GEORGESCU
Din aceeasi serie, vizionati si “Mama Natura”, voce Julia Roberts

***

Eu sunt oceanul. Sunt apa. Sunt majoritatea acestei planete. Eu am modelat-o.

Fiecare suvoi de apa, fiecare nor, fiecare picatura de ploaie, TOATE se intorc la MINE. Intr-un fel sau altul, fiecare vietuitoare are nevoie de MINE. Eu sunt sursa. Din mine se trag toate.

Oamenii? Nici ei nu sunt diferiti. Nu le datorez nimic. EU dau. Ei iau. Dar eu pot intotdeauna retrage ce le-am dat. Asa a fost dintotdeauna. Oricum nu e planeta lor. N-a fost si nu va fi niciodata.

Dar oamenii … le place sa ia, mai mult decat sa imparta. Ma otravesc si apoi au pretentia sa le dau de mancare. Ei bine, nu merge asa. Daca oamenii vor sa existe in natura CU MINE si DIN MINE (din ceea ce le pun la dispozitie – n.tr.), ii sfatuiesc sa asculte bine, o sa spun o singura data. Daca natura nu e pastrata sanatoasa, oamenii nu vor supravietui. Simplu ca buna ziua.

Mie nu-mi pasa, cu sau fara oameni. Eu sunt OCEANUL. Am acoperit odata toata planeta asta. Pot ORICAND sa o acopar din nou. Asta e tot ce-am avut de zis.

***

Bonus video la aceasta postare: acum un an am tradus rezumatul de 15 minute al exceptionalului documentar “Cat mai rezista oceanele?”.

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
 1. Salutari Cristela,

  Am vizionat toate filmuletele si am ascultat…….cu atentie. Vocile au contribuit enorm si au transmis inca pe atat. Mi s-a facut “pielea de gaina” si am simtit ca sunt un om mic, mic in fata maretiei naturii.
  Ma bucur ca pot afla lucruri minunate cu ajutorul tau.Multumim

  1. Draga Corina,

   Multumesc pentru prezenta, ca de obicei :). Intr-adevar, vocile … Harrison Ford m-a cutremurat, a fost cel mai impactant pentru mine. E cu adevarat dificil sa percem toti, la unison, mesajul energetic al naturii. Limbajul spiritual intr-o lume materiala risca sa ramana neinteles… Dar, pe masura ce fiecare dintre noi mai face cate un pas spre vindecare, creste vibratia energiei colective si avem toate sansele sa fim martorii unei minuni. Cu drag,

   cristela

Care este opinia ta?