Foaie verde-a bobului, dus-am dorul socului!

Pentru cei care nu au reușit să răsfoiască primul volum din colecția de sănătate Simplu, prezint un fragment din carte, la categoria “Nu uita, dragă mămică: soc, socată, socățică!”. Dați pagina aici.

Dacă vă trage inima și la o lectură suplimentară detaliată despre proprietățile farmacologice ale socului, vă las trimitere către articolul originar (2012), Socată si Negresă.

La mine socul înflorește după 20 mai, așa că până una-alta stăteam liniștită (vorba vine 🙂 ). Noroc că m-au bătut pe umăr băieții de la Tomatina și-au zis că ne cinstesc pe toți de pe acest blog cu o reducere de 10% la pachetul de produse necesare pentru 5 litri de socată (detalii mai jos). Doar să introducem la detaliile comenzii finale, codul 45socata pentru un preț special, 45RON. M-au  anunțat și că le-au mai rămas câteva exemplare de carte la prețul promoțional de 25 RON.

Pachetul include:
15 pălării de soc
1 kg miere cremoasă de rapiță
1 kg lămâi bio

Dacă tot am prins dară lămâile astea bio, hai să le trecem coaja pe răzătoarea mică, s-o înghesuim până nu mai poate într-un minuscul borcan de sticlă, s-o acoperim cu un strat gros de miere și să-i dăm pace o vreme, că nu i-o fi fost nici ei ușor. 🙂 Mai deschidem borcanul la toamnă, în noiembrie, când va veni vremea să probăm împreună Marzipanul, Biscuiții Inimoși și Dinozaurii Zburători din Simplu (2). Nu spun niciun cuvânt în plus, totul … surpriză de 1 iunie! 🙂

Una peste alta, savurati socata,
Haideti, sus paharul!
Și râdeti din suflet – Hakuna Matata! 🙂

Petru, de-o fiinţă cu Mama Natură

Petru, unul dintre profesorii mei

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
 1. Draga Cristela, esti deosebita. Imi place f mult modul tau de a scrie! Cu drag, Delia.

  1. Hei, Delia draga, multumesc! Scriu si eu de dor, de dor si de foc interior! Imbratisari,

   cristela

 2. Cristela draga, abia am asteptat si noi socul, aseara am mers la padure, in cercetare si am reusit sa strangem de ici de colo, palarii de 1 socata pentru noi si una ptr prieteni dragi, iar in cateva ore o degustam, cu gandul la voi. Va imbratisam, cu drag, pe toti. Sa ne vedem cu voie buna la Brasov :)!

  1. Draga Andreea, sa va fie de bine inimii! 🙂 Imbratisari, mai ales juniorului Stefan!

 3. Bună, Cristela, nu pot să încep decât cu mențiunea că te urmăresc cu admirație de câțiva ani! Nu prea reușesc eu să pun în aplicare ce învăț de la tine, dar mă străduiesc ?.
  Întrebare : unul din băieții mei s-a îndrăgostit de socata ta și îi fac și de două ori pe săptămână câte 4,5l (așa -i borcanul). Destul de des bea chiar și 1,5l pe zi. Precizez ca eu pun doar 250-300g miere la 4,5l socata.Nu e prea totuși multă miere?

 4. Of, Doamne, Cristela, ce frumos mai spui si ce mult ma incarci de voie buna si energie… Ne vedem pe 19 mai, te pup!?

 5. Draga Cristela, chiar ieri am căutat în blogul tău cum să facem socata (știam de acasă de la mami varianta cu zahar, dar nu am vrut-o așa). așa că de ieri e pe geam la soare și abia aștept să o degustăm! Mulțumim 🙂

Care este opinia ta?