Indraznesc sa nasc asa cum vreau!

Vizualizări: 9.407

Asa simt, ca adevarul nu are nevoie sa fie trambitat, e intotdeauna invingator. Ca nu are nevoie sa fie aparat, te apara El pe tine. Vorbesc si scriu – adica m a r t u r i s e s c – doar despre ce am incercat si am trait personal. Unele experiente au fost inaripante, altele renasteri. Altele mi-au trecut trupul si sufletul printr-o lama de cutit. Despre unele am vorbit, despre altele am scris, iar despre altele … doar am iertat si am lasat lacrimile sa vindece … (am explicat aici de ce vindecarea fiecaruia dintre noi dureaza toata viata).

***

Primul documentar romanesc despre nastere.

Cezariana sau nastere naturala?

Pe TVR1 in aceasta toamna. In curand pe DVD.

In cinematografe din 28 martie 2014. Premiera absoluta in Romania cu ocazia saptamanii Doulelor, la cinematograful Sala Patria din Brasov, de la ora 16:00 – intrarea este libera.

<<„Îndraznesc să nasc așa cum vreau!” este primul documentar bine realizat despre nașterea în sistemul medical românesc. Filmul dezvăluie o realitate dureroasă a abuzurilor fizice și psihice la care sunt supuse femeile și copiii nou-născuți, a traumelor suferite de acestea. Atinge puncte vulnerabile ale sistemului ca : procedurile standard din spitale, dezumanizarea unor cadre medicale, umilința, lipsa explicațiilor, mame nemulțumite că nu li s-au intuit nevoile, dorința de control excesiv a medicului etc. Documentarul ridică o serie de întrebări: Naşterea naturală sau cezariană ? Care sunt avantajele sau riscurile ? De ce mai mult de jumătate din copiii din România se nasc prin cezariană ? Care sunt riscurile unui act medical supramedicamentizat ? Cine hotărăște momentul nașterii – medicul, mama sau copilul? Există naștere fără dureri și fără traume ? De ce copilul este luat de lângă mamă imediat după naștere? De ce mamei nu îi este permis să nască în ritmul ei ? Epiziotomia profilactică – necesară sau nu? Nașterea acasă – pregătire, beneficii, riscuri ? Doula– cine este și ce rol are?>> (Sursa: www.suntpitic.ro. Intregul articol despre documentar se gaseste aici)

***

Extras din comunicatul Dittei Depner, Certified Practioner HypnoBirthing (nastere naturala, cu blandete si calm) cu ocazia premierei absolute din Romania, la Brasov:

Irina Thiery si Ditta Depner va invita pe voi, toate acele Femei minunate, Doule sau Moase, Doctori sau nu, si toti cei care doriti sa schimbati ceva in aceasta era a nasterilor prea medicalizate sa fiti alaturi de noi la lansarea acestui documentar unic in Romania.

Un documentar realist care prezinta nasterea naturala nu numai din perspectiva pur medicala ci si din perspectiva Sufletului de Mama, care alege sa-si nasca copilasul asa cum isi doreste: cu blandete si calm, fara traume si teroare.

Un film despre nastere, despre doctori, sistem si proceduri standard precum cezariana sau epiziotomia, despre abuzurile psihice si fizice. Un film despre nasterea acasa, decizii asumate, femei informate, rolul taticilor la nastere si miturile despre nastere.

Multumim Doctorului Aurel Ionel si tuturor mamicilor care au permis filmarea unor momente atat de intime.

Multumim Irina Thiery de la “Lion Productions”, producator si realizator al acestui minunat documentar, pentru munca titanica, daruirea si devotamentul pentru a salva ceea ce se mai poate salva in aceasta tara privind nasterea naturala.

Multumim sponsorului “Biogenis” precum si partenerului nostru media: RFI Radio France International.

Intrarea este libera. In curand si pe micile ecrane la TVR1 sau pe DVD.

Mai multe amanunte despre acest documentar, inainte de a-l viziona, gasiti aici:
Vizualizări: 9.407

Distribuie: