“Informarea nu rezolvă mare lucru pentru sănătate.”

Luna trecută i-am promis lui Pavel că mergem împreună la Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”. Zis si făcut! După 3 ore de răzbătut printre sute de vizitatori, care mai de care mai vocali și mai luptători din coate în fața exponatelor și a touch screen-urilor din muzeu, ne trântim amândoi pe o bancă, la soare: “Uh!”

Și cum zăceam așa în fața muzeului, cu nasul înghețat și-o rază de soare prinsă-n gene, aud lângă noi:
“Gata, noi plecăm, că se apropie ora de somn!”
“Și noi tre’ să plecăm, că uite, Sofiei îi e deja foame! M-am trezit azi dimineață să-i fac astea!”

Curioasă, deschid ochii și văd două mame frumoase, 3 îngeri de copii cu steluțe în priviri și între ei o cutie mare, plină cu morcovi, cartofi, pastârnac și cartofi dulci, făcuți simplu la cuptor și pe care îi împărțeau frățește, mestecând cu poftă, de mi-a lăsat și mie, și lui Pavel gura apă. 🙂 “Nu-mi vine sa cred!! O mamă care-a gătit ceva proaspăt, simplu, sănătos și pe deasupra 100% vegetal? Mulțumesc, Doamne că-mi trimiți mereu încurajări și confirmări! Hai că se poate!”

Mă aplec spre Pavel și-i explic șoptit că uite, vezi, sunt și alți copii care iubesc mâncarea simplă, adevărată, sunt și alte mame care nu cred nici în reclame și nici în fricile nejustificate ale medicilor, care spun că “neapărat trebuie să mănânci carne, lapte, ouă și făinoase, dacă vrei să te faci mare, sănătos și deștept”. Și cum șușoteam noi doi așa, văd că dintr-o dată mamele acelea frumoase se uită înspre mine cu uimire: “Cristela?!… Noi te cunoaștem, citim blogul.” 🙂 Atât ne-a fost! Copiii mai mari au uitat de foame și s-au încins la joacă, noi, mamele, ne-am prins la povești, la poze și la “cules” vitamina D.

Hai că se poate!

Hai că se poate!

***

Morala. Unul dintre profesorii mei, Bernie Siegel, reputat medic oncolog si specialist în medicină holistică, ne-a spus la finalul cursului său, așa:

“N-o să faceți mare lucru pentru sănătate doar cu informarea. Oamenii au nevoie de inspirație. Inspirați-i și atunci vor începe să folosească și informația pe care le-o oferiți.”

Sfaturile din exterior sunt utile doar dacă ne sprijină să devenim conștienți de măreția interioară și de perfecțiunea Createi. Altfel, toate sfaturile, indiferent de la ce “autorități” vin, sunt doar o jalnică încercare de ne supune, de a ne vinde teama, ideile, legile, presiunile și viziunile celor care emit aceste sfaturi.

Alegeți întodeauna Libertatea, medicamentul viitorului!

Mulțumesc tuturor oamenilor care îmi permit să îi inspir și care se lasă inspirați!

Cu recunoștință,

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
 1. Cum Dumnezeu îți da răspunsurile la care te aștepți mai puțin. Azi o prietena întreba pe un grup de pe Facebook câte picături de Vitamina D3 sa dea bebelinei ei. Răspunsul meu: copy-paste la articolul tău.
  Ești minunata.
  Sărbători cu pace!

  1. Multumesc, Camelia draga. Este un serial cu 5 episoade pe site, despre vitamina D. A da vitamina D nu inseamna ca am si rezolvat problema. Fara un ficat sanatos si rinichi care sa functioneze impecabil, putem considera ca am aruncat banii in pusculita companiei producatoare si atat.

   Cu pretuire,

   cristela

 2. Cristela, iertare pt intrebarea mea banala si stupida: cum verificam daca ficatul si rinichii ne functioneaza impecabil? Multumesc.

  1. Multumesc, Gabrika. La rinichi e cel mai simplu, pentru ca functia lor principala e de filtrare. Faci pipi clar, nu filtrezi. Faci pipi cu sediment, cu aspect de bere tulbure, barvo tie, filtrezi.

   Dr. Robert Morse explică aceste lucruri minunat în cartea sa, Să traim sănătos fără toxine. La fel si Dr. Sorina SOESCU, în cartile ei si pe platforma Scolii Sanatate 5D.

   Cu ficatul e mai complex, nu am acum resurse sa explic intr-un comentariu pe blog, insa inclusiv nivelul de vitamina D, este un indicator. Daca citesti serialul vei intelege care forma a vitaminei D si de ce. Nu in ultimul rand, simtul umorului si capacitatea de a zambi a unui om arată cât de sănătos e ficatul. Exsta multiple corelatii si conexiuni in organsmul nostru si ignorarea lor duce la marile erori de tratament si de abordare din partea medicinei simptomelor.

   Gand frumos,

   cristela

 3. Buna!
  Mi’a fost recomandat acest blog si am inceput imediat sa “rasfoiesc” in el.. Am citit aceasta intrebare adresata dvs., dna Cristela, si este esential sa cer o lamurire legata de acest subiect. Trebuie sa precizez mai intai ca eu am 29 de ani, si anul acesta, in luna mai, am suferit o interventie chirurgicala de nefrectomie stanga pe cale anterioara transperitoneala si limfodisectie extinsa lateoaortica ( pe scurt: scoaterea rinichiului stang cu tot ce tine de el, glanda suprarenala si mici ganglioni). Am ramas uimita la raspunsul dvs legat de cum ne dam seama de buna de functionare a rinichilor. Eu urinez galben deschis doar dimineata, pe parcursul zilei urina e f spre alb -transparent la culoare. Analize fac lunar la creatinina si uree, valoarea creatininei iese usor peste limita normala, iar eu ma simt ametita si confuza mai tot timpul, in special spre lasarea serii.. Ce parere aveti dvs cu privire la acest aspect mentionat de mine?
  Va rog frumos sa imi acordati un raspuns..
  Multumesc!

  1. Buna seara, multumesc pentru intrebare si impartasire. Nu am inteles exact cu ce anume pot fi de folos si la ce anume doriti un raspuns din partea mea. Cu pretuire,

   Cristela GEORGESCU

 4. Mai precizez ca in urma interventiei chirurgicale, am tinut regim pt a usura activitatea rinichiului ramas.. Mai putina proteina animala si 2l de lichide pe zi..desi interventia a fost oncologica. Am intrebat profesorul care s’a ocupat de cazul meu daca sunt nevoita sa urmez un regim alimentar strict si mi’a raspuns ca nu e nevoie caci tot ce era rau in mine a fost inlaturat… Insa eu gandesc altfel..acum, chair daca au trecut 6 luni de la operatie, si am decis sa fac o schimbare radicala in acest sens.

Care este opinia ta?