“Informarea nu rezolvă mare lucru pentru sănătate.”

Vizualizări: 2.719

Luna trecută i-am promis lui Pavel că mergem împreună la Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”. Zis si făcut! După 3 ore de răzbătut printre sute de vizitatori, care mai de care mai vocali și mai luptători din coate în fața exponatelor și a touch screen-urilor din muzeu, ne trântim amândoi pe o bancă, la soare: “Uh!”

Și cum zăceam așa în fața muzeului, cu nasul înghețat și-o rază de soare prinsă-n gene, aud lângă noi:
“Gata, noi plecăm, că se apropie ora de somn!”
“Și noi tre’ să plecăm, că uite, Sofiei îi e deja foame! M-am trezit azi dimineață să-i fac astea!”

Curioasă, deschid ochii și văd două mame frumoase, 3 îngeri de copii cu steluțe în priviri și între ei o cutie mare, plină cu morcovi, cartofi, pastârnac și cartofi dulci, făcuți simplu la cuptor și pe care îi împărțeau frățește, mestecând cu poftă, de mi-a lăsat și mie, și lui Pavel gura apă. 🙂 “Nu-mi vine sa cred!! O mamă care-a gătit ceva proaspăt, simplu, sănătos și pe deasupra 100% vegetal? Mulțumesc, Doamne că-mi trimiți mereu încurajări și confirmări! Hai că se poate!”

Mă aplec spre Pavel și-i explic șoptit că uite, vezi, sunt și alți copii care iubesc mâncarea simplă, adevărată, sunt și alte mame care nu cred nici în reclame și nici în fricile nejustificate ale medicilor, care spun că “neapărat trebuie să mănânci carne, lapte, ouă și făinoase, dacă vrei să te faci mare, sănătos și deștept”. Și cum șușoteam noi doi așa, văd că dintr-o dată mamele acelea frumoase se uită înspre mine cu uimire: “Cristela?!… Noi te cunoaștem, citim blogul.” 🙂 Atât ne-a fost! Copiii mai mari au uitat de foame și s-au încins la joacă, noi, mamele, ne-am prins la povești, la poze și la “cules” vitamina D.

Hai că se poate!

Hai că se poate!

***

Morala. Unul dintre profesorii mei, Bernie Siegel, reputat medic oncolog si specialist în medicină holistică, ne-a spus la finalul cursului său, așa:

“N-o să faceți mare lucru pentru sănătate doar cu informarea. Oamenii au nevoie de inspirație. Inspirați-i și atunci vor începe să folosească și informația pe care le-o oferiți.”

Sfaturile din exterior sunt utile doar dacă ne sprijină să devenim conștienți de măreția interioară și de perfecțiunea Createi. Altfel, toate sfaturile, indiferent de la ce “autorități” vin, sunt doar o jalnică încercare de ne supune, de a ne vinde teama, ideile, legile, presiunile și viziunile celor care emit aceste sfaturi.

Alegeți întodeauna Libertatea, medicamentul viitorului!

Mulțumesc tuturor oamenilor care îmi permit să îi inspir și care se lasă inspirați!

Cu recunoștință,
Vizualizări: 2.719

Distribuie: