Lumânărele cu ciocolată și fructe

Lumânărele © 2012 Cristela GEORGESCU

Lumânărele © 2012 Cristela GEORGESCU

Pielicica de fructe (rețeta în Simplu 2 – AICI) se taie fâșii late de 2-3 cm. Umpleți fâșiile cu una dintre următoarele creme de ciocolată, dar numai după ce aceste creme au stat la frigider și s-au întărit. Rulați, decorați și trimiteți o fotografie la contact@cristelageorgescu.ro. Toate fotografiile vor fi publicate în acest articol și cea mai frumoasă dintre ele va fi premiată cu următorul Jurnal de Bucătărie în care puteți nota rețetele preferate.

Jurnal de Bucătărie

Jurnal de Bucătărie (interior)

1. Un borcan de piure/mousse de migdale amestecat cu ajutorul unei furculite sau al unui mixer cu miere de salcâm, vanilie și pudră de roșcove (carob) și/sau cacao – după gust, fără gramaje, fără frică!

sau

2. Trufe: 150 gr faina de migdale (migdale macinate fin), 15 curmale grasane Medjoul (sau mai multe, dar cu milă pentru pancreas), esenta pura de rom (cat ne lasa inima), vanilie (cat ne lasa vremurile), 100 ml ”cafea” din instant de cereale (sau 100 ml apa ), 2 lingurite cacao sau carob (sau mai multe, daca nu va puteti abtine ), 50 grame unt de cacao (nu e nevoie sa fie topit, daca blenderul e valabil ) amestecate toate împreună la blender sau la procesor.

sau

3. Crema de la tortul Supercalifragilistic, publicată pe blog AICI

Supercalifragilisticexpialidocious! Yam-dir-li-li, yam-dir-la ...

Supercalifragilisticexpialidocious! Yam-dir-li-li, yam-dir-la …

Poftă bună, împreună!





Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
  1. Asteptam sa reveniti cu ceva minunat. Este cu adevarat minunat!
    Baietelul meu vrea tot ce vede prin magazine, reclame tv si viseaza la bomboane( cele date la cabinetul medical si pe care trebuie sa le faca cadou bunicilor, floraresei), prajituri din cofetaria de la coltul casei….
    Facem acasa ciocolata de casa cu untul de cacao in diverse forme, insa trebuie sa facem ceva nou, iar nou si poate ambalat.
    Este extraordinar ce faceti pentru noi mamicile si pt copiii nostri. Va multumesc pentru ca existati! In aceasta lume traieste cineva ca d voastra si, inca cativa oameni pe care i am cunoscut prin intermediul acestui blog.

    1. Draga Roxana, multumesc pentru comentariul generos. Si eu va multumesc ca existati, motivatia si inspiratia mea! Cu pretuire,

      cristela

  2. Draga Cristela,

    Te urmaresc cu mare drag, inca o data multumesc pentru toate informatiile pe care le impartasesti cu atata generozitate.
    Am ‘prajiturit’ aseara niste fursecuri si m-am gandit la tine 🙂 imi cer scuze daca nu e tocmai locul potrivit pentru a posta reteta?

    Fulgi de ovaz nemaruntiti, cocos razuit, o lingura de lapte vegetal la alegere (eu am folosit de migdale) si o banana maaaare si coapta bine. Se formeaza o compozitie ca o pasta tare care se poate modela cu usurinta in cercuri si se coc la 180 grade cu ventilatie pentru aproximativ 20 minute. Sunt delicioase, crocante la exterior si moi la interior, abia astept la le fac si pentru bebelina mea cand stabilim diversificarea.

    Imbratisari din Londra!

    1. Multumesc, Andreea scumpa. Suna a fursecuri “Lantul Slabiciunilor”, versiunea simplificata 🙂

      Nu coace cerealele la mai mult de 170 de grade.

      Cu pretuire si Vitamina L, de la margine de Wienerwald,

      cristela

    2. Buna Cristela, aici spui ca cerealele nu se coc la mai mult de 170 grade dar la reteta turtitelor lui mowgli se coc la 200 grade? care e regula ca sunt nedumerita! Multumesc anticipat.

    3. Multumesc, Dana. 170 de grade. GAnd bun.

  3. Bună Cristela,
    Temperatura la care se coc cerealele este valabilă și în cazul pâinii?
    Eu fac pâine din mei cu maia și din hrisca. Deși rețeta recomandă 200°C, mereu am copt-o la 180°C cu “indulgență “. Mulțumesc

    1. Draga mea, deoarece painea e un amestec din cereale, desigur ca 170 de grade este temperatura idela. Cu drag,

      cristela

Care este opinia ta?