Film de 1 minut tradus – “Mama Natura”, voce Julia Roberts

Vizualizări: 4.765

Ieri noapte a plouat. Azi era plin de râme durdulii și harnice. Am trecut pe lângă un grup de copii de 5-6 ani care urlau de mama focului și loveau cu bețe într-o râmă, pe care o sfârtecaseră.

Până acu vreo 5 ani nici eu n-am avut o atitudine mai brează, ce credeti? Doar ce te poți aștepta de la un sistem de educație în care am fost puși să facem disecție pe broasca vie sau pe iepure? (iar cine îl omora înaintea orei de zoologie, că profesoarei îi era frică, primea un punct în plus la lucrarea de control)

Dar uite cum m-am trezit și nici măcar de căpușe nu mă mai tem. Eram într-o drumeție prin inima pădurii cu cei 2P, care aveau 2 si 3 ani. La un moment dat au început să urle la un păianjen și să se comporte haotic. Am convingerea că de fapt doar imitau comportamentul pe care îl văzuseră până atunci la mine, cu ocazia interesecțiilor cu diverse insecte. “Nu vă comportați ca cei care n-au înțeles nimic din viață: cum văd o insectă, cum o omoară!”, i-a liniștit Călin. 🙂

Când și dacă înțelegi rolul și comportamentul tuturor entităților din natură, nu mai acționezi agresiv și nici haotic. (Același lucru se întâmplă și când înțelegi mesajele corpului, apropos!)

Dacă râmele și restul viermișorilor ar dispărea mâine de pe Pământ, viata pe planeta noastră ar dispărea complet în maxim 2 ani. Dacă specia umană ar dispărea mâine de pe Pământ, planeta ar reînflori… Cam asta e cu adevărat contribuția Omului…

***

Am tradus filmul de mai jos pentru noi toți. De câte ori îl reascult, simt fiori pe șira spinării…

“Unii imi zic “natura”. Altii imi spun “Mama Natura”. Ma aflu aici de peste 4,5 miliarde de ani. De 22.500 de ori mai mult decat voi.

Nu prea am nevoie de oameni. Dar oamenii au nevoie de mine. Da, viitorul vostru depinde de mine. Cand mi-e bine, va e bine si voua. Cand ma clatin, va clatinati cu mine. Sau mai rau.

Dar eu sunt aici de eoni (diviziune a timpului geologic – n.tr.). Am hranit specii mai mari decat voi. Si am infometat specii mai mari decat voi. Oceanele MELE. Pamanturile MELE. Apele MELE. Padurile MELE. Toate acestea pot avea grija de voi. Sau va pot parasi.

N-are importanta pentru mine cum alegeti sa va traiti fiecare zi din viata: ca alegeti sa ma ignorati sau sa tineti cont de mine. Intr-un fel sau altul ceea ce faceti o sa determine soarta VOASTRA. Nu pe a mea, Eu sunt Natura. O sa continui sa exist. EU sunt pregatita sa evoluez. Dar VOI?”
Vizualizări: 4.765

Distribuie: