Film de 1 minut tradus – “Mama Natura”, voce Julia Roberts

Ieri noapte a plouat. Azi era plin de râme durdulii și harnice. Am trecut pe lângă un grup de copii de 5-6 ani care urlau de mama focului și loveau cu bețe într-o râmă, pe care o sfârtecaseră.

Până acu vreo 5 ani nici eu n-am avut o atitudine mai brează, ce credeti? Doar ce te poți aștepta de la un sistem de educație în care am fost puși să facem disecție pe broasca vie sau pe iepure? (iar cine îl omora înaintea orei de zoologie, că profesoarei îi era frică, primea un punct în plus la lucrarea de control)

Dar uite cum m-am trezit și nici măcar de căpușe nu mă mai tem. Eram într-o drumeție prin inima pădurii cu cei 2P, care aveau 2 si 3 ani. La un moment dat au început să urle la un păianjen și să se comporte haotic. Am convingerea că de fapt doar imitau comportamentul pe care îl văzuseră până atunci la mine, cu ocazia interesecțiilor cu diverse insecte. “Nu vă comportați ca cei care n-au înțeles nimic din viață: cum văd o insectă, cum o omoară!”, i-a liniștit Călin. 🙂

Când și dacă înțelegi rolul și comportamentul tuturor entităților din natură, nu mai acționezi agresiv și nici haotic. (Același lucru se întâmplă și când înțelegi mesajele corpului, apropos!)

Dacă râmele și restul viermișorilor ar dispărea mâine de pe Pământ, viata pe planeta noastră ar dispărea complet în maxim 2 ani. Dacă specia umană ar dispărea mâine de pe Pământ, planeta ar reînflori… Cam asta e cu adevărat contribuția Omului…

***

Am tradus filmul de mai jos pentru noi toți. De câte ori îl reascult, simt fiori pe șira spinării…

“Unii imi zic “natura”. Altii imi spun “Mama Natura”. Ma aflu aici de peste 4,5 miliarde de ani. De 22.500 de ori mai mult decat voi.

Nu prea am nevoie de oameni. Dar oamenii au nevoie de mine. Da, viitorul vostru depinde de mine. Cand mi-e bine, va e bine si voua. Cand ma clatin, va clatinati cu mine. Sau mai rau.

Dar eu sunt aici de eoni (diviziune a timpului geologic – n.tr.). Am hranit specii mai mari decat voi. Si am infometat specii mai mari decat voi. Oceanele MELE. Pamanturile MELE. Apele MELE. Padurile MELE. Toate acestea pot avea grija de voi. Sau va pot parasi.

N-are importanta pentru mine cum alegeti sa va traiti fiecare zi din viata: ca alegeti sa ma ignorati sau sa tineti cont de mine. Intr-un fel sau altul ceea ce faceti o sa determine soarta VOASTRA. Nu pe a mea, Eu sunt Natura. O sa continui sa exist. EU sunt pregatita sa evoluez. Dar VOI?”

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
 1. Doamne, ce mult mi-au placut aceste filmulete. M-au uns pe suflet.
  Superb! Minunat!
  Multumesc!

  1. Draga Daniela, mai urmeaza azi unul si saptamana asta inca doua.

   Cu drag

 2. Din aceste clipuri lipseste Dumnezeu. E ca si cum natura s-a creat pe ea insasi, natura conduce totul. Cand stim bine ca biblia ne arata ca natura este facuta ptr om si omul conduce totul.

  1. Dumnezeu nu lipseste de nicaieri, NOI nu il vedem. Dumnezeu e in tot si in toate. Dumnezeu nu e greu de gasit, e imposibil de evitat. Omului i se pare ca el “conduce totul”, de aceea va si pieri pe limba lui.

 3. buna Cristela!ti-am trimis un mesaj pe facebook si ti-am scris cum ma simt si daca poti sa-mi dai un sfat sau sa-mi recomanzi un medic. daca gasesti tu un pic de timp te rog sa-mi raspunzi

  1. Buna Ana MAria, te rog sa imi trimiti mesaje prin Contact, nu citesc mesajele de pe FB. Multumesc

  2. am trimis mesaj chiar aici, dar acum nu mai apare. nu stiu de ce. sa-l scriu din nou?

  3. Draga Ana, multumesc. Am fost plecata la cursuri, azi am revenit, voi modera si raspunde la toate comentariile care ma asteapta.

  4. Draga Ana, am verificat, nu a sosit niciun comentariu din partea ta. TE rog, retransmite. Multumesc

 4. Buna seara!
  Te rog sa-mi spui cum pot gasi filmele cu Mother Nature. Multimesc!

  1. Draga Roxana, buna seara. Multumesc de mesaj. Nu inteleg cum adica “unde le gasesti”? Nu le vezi pe blog? CU drag

 5. Esti fantastica si colosala Cristela.
  Tu si familia ta. Ador felul in care vorbesti, te exprimi. Logic, simplu, clar. Ca si sotul tau :). Timpul e pretios si totusi ignorat da.. Intotdeauna gasesc reazem in vorbele tale in orice domeniu.
  Ma inclin.
  Spor la viata frumoasa pe care o cladesti!

  1. Multumesc frumos pentru aprecierile generoase si pentru urari, draga Alexandra! Timpul = viata. Cand ticaie ceasul, trece viata, nu timpul! 🙂 Un soare interior luminos si Craciun frumos!

   Cu recunostinta,
   Cristela GEORGESCU

Care este opinia ta?