Meniu 2P Școlari – Iarna – Săptămâna 1

Pentru a cauta un anumit cuvant pe aceasta pagina, apasati tastele CTRL + F

07.02. 2020 (vineri – zi de vacanță)
La trezire:
250 ml fresh de portocale, un bol mare de zmeură, mure și afine. Drenajul celui mai stagnant sistem (limfatic) este esențial la prima oră. Și alimentarea cu ”electricitate” a sistemului nervos.
Gustare
2 mere Topaz, Pavel câteva lingurițe Miere turtă dulce de la Apiarium (AICI) și Petru Miere cu cătina nr. 3 de la Apiarium (AICI)
Dupa o oră 1 pahar lapte de orez și ciocolată de casă (rețeta AICI)
Prânz:
Supă clară la discreție, cu pătrunjel si praz proaspăt tocat, de obicei fiecare mănâncă minim 2 boluri (vezi rețeta îmbunătățită și mai ales SIMPLIFICATă în cartea mea Simplu 2 sau o variantă pe site, Mineral Împărat, AICI ), hamburgeri făcuți din cartofi, ierburi aromatice și zarzavatul răzuit de la supă (o variantă de rețetă AICI), câte un avocado tăiat cubulețe și câte 2 ardei capia fiecare.
Copiii mei mănîncă ceva mai mult, pentru că de foarte, foarte mici fac zilnic foarte, foarte multă mișcare în aer liber, indiferent de vreme. Nu comparați, nu vă îngrijorați.
Gustare:
Câte un castravete și măsline Kalamata nepasteurizate (cumpăr de pe www.vitakeim.de) învelite în frunze de baby spanac.
Cină: 
Mere și ceai Armonia (vezi rețeta în cartea Simplu 1) cu miere de mană (terrapis.ro) și cu lămâie.

 

08.02.2020 (sâmbătă)
Mic dejun(07.30):
250ml fresh de portocale, 1 bol mare de fructe de pădure
Gustare 11.30 (după drumeției pe munte cu mountain bike, 4 ore):
Limonadă pentru suprarenale și rinichi (rețeta în continuare), ciocolată (rețeta AICI)
Rețeta limonadă pentru noi patru: 1.5 litru apă pură, 1 lingură rasă ginseng siberian (cumpăr de AICI), 1 lingură rasă polen crud, singurul in care am încredere și care se păstrează la congelator (cumpăr de AICI), 1-2 cm rădăcină de ghimbir proaspăt, miere de mană (cumpăr de AICI), sucul de la 1-2 lămâi, vreo 10 frunze de baby spanac. Strecor la final. Folosesc doar ingrediente organice (bio). Se bea doar cu paiul, nu se gâlgâie.
Prânz (13.00):
Linte marocană ( rețeta AICI) cu orez basmati la abur, salată și ardei capia.
Cină (18.00):
Rondele de porumb cu rozmarin și avocado zdrobit cu furculița de lemn și amestecat cu ceapă tocată mărunt și oregano. Roșii cherry și câte un castravete fiecare.

 

09.02.2020 (duminică)
Mic dejun (8.30):
Pepene rosu. După 30 minute câte 2 rodii fiecare.
Gustare (11.30):
Smoothie din 1 l suc de portocale, 1/2 banana, 1 mango. După 30 minute ciocolată (rețeta AICI).
Prânz (15:00):
Mămăliguță cu smântână de macadamia (Pavel) și cu sos Ratatouille (Petru). Rețeta sos Ratatouille: rad pe răzătoarea mică (sau la blender câteva secunde) și călesc în apă cu sare neiodată: 1 morcov, 1 păstârnac, 1 buc țelină, 1 bucată praz, 1 rădăcină pătrunjel, 2-3 căței usturoi, 1 mic zucchini (opțional). După ce sting focul adaug ulei de măsline, sare neiodată, puțin oregano și cimbru uscat, busuioc proaspăt și piure/pastă de roșii (300 ml). Lângă mămăligă un bol mare de salată de spanac cu lămâie și ulei de măsline. Pe alte doua farfurii ardei capia si rondele de castraveți.
Cină (18.00, că se culcă la 19.30):
Nu le-a fost foame. Doar un ceai de ghimbir si 1 baton de susan cu miere (de la DM)

 

10.02.2020 (luni, zi de școală)
Mic dejun (7.00):
250 ml fresh ananas.
Gustare (10.00):
Limonadă pentru suprarenale, vezi rețeta mai sus. 5 bile de marzipan cu efect cranț (rețeta din Simplu 2)
Prânz (13:00):
Supă cremă de cartofi: 20 cartofi cat un ou (aprox 1 kg) se curăța de coajă și se fierb la foc mic, mult și bine, în 1l apă, cu 1 morcov mare, 1 rădăcină pătrunjel mic, 1 păstârnac mic, 1 ceapa mică, 1 cățel usturoi și o minusculă țelină. După ce au fiert se pasează 10 cartofi cu restul ingredientelor și se adaugă: 1 linguriță coriandru, sare neiodată, 2 linguri ulei măsline. Celor 2P le pace cu crutoane de porumb, am găsit la DM. Restul de 10 cartofi se taie cubulețe, se amestecă cu praz, pătrunjel sau mărar, ulei de măsline, măsline nepasteurizate Kalamata. Adică un fel de salată orientală. Separat ceva crud, legume proaspete (vorba vine când iei de la supermarket, dar ne descurcăm cum ce avem și suntem recunoscători): 2 castraveți tăiati rondele, roșii cherry.
Cină (18.00)
Mei fiert în supă clară cu măsline Kalamata nepasteurizate (adăugate la final, nu se fierb!). Castravete și un bol mare de salată de spanac.

 

11.02.2020 (marți, zi lungă de școală)
Mic dejun (7.00):
250 ml fresh portocale.
Gustare (10.00 și 12.00)
Petru: 3 mandarine și 300 ml limonadă pentru suprarenale, vezi rețeta mai sus.
Pavel: 3 mere și 300 ml limonadă pentru suprarenale, vezi rețeta mai sus.
La 12:00 o altă gustare
Petru: iaurt natur Sojade (singurul produs din soia pe care îl cere ocazional, doar această marcă din Franța, care știe să prepare soia corect și care face iaurt cu gust de iaurt original, nu de soia), cu miere de mană (terraapis.ro) și semințe Chia. În caz că nu îi place sau nu îi ajunge ce se dă la școală, mai are la el 1 ardei capia, 1 castravete și măsline.
Pavel: Biscuiți Inimoși (rețeta în Simplu 2, AICI).
Prânz (14.00):
La școală, se gătește simplu, proaspăt, vegan, bio. Paste de orez cu sos de broccoli și legume proaspete.
Gustare (17.30)
Piure de mere românești GOLDEN coapte + mango. Se coc merele zbărcite (fără cotor), se pasează cu ce avem fiecare (blender vertical, blender cu cupă și apoi se amestecă cu un varf de scorțișoară și cu un mango bine copt, fresh. Soluție de salvare, că programul s-a schimbat brusc și întărzii cu cina.
Cina (19:00, că am ajuns târziu acasă)
Sushi vegani cu avocado, zucchini, castraveți, ardei capia. Am vrut să pun o poză, dar nu s-a mai putut! Pun o poză mai veche.

 

12.02.2020 (miercuri, zi cu antrenamente intensive)
Mic dejun (7.00):
Fresh de măr cu puțin ghimbir. 1 rodie fiecare. Totul bio.
Gustare (10.00 si 12.00)
10.00 Struguri negri bio cate un ciorchine baban :), mere bio (Pavel), mandarine bio (Petru). 350 ml limonadă pentru suprarenale, rețeta pe 07.02.2020
12.00 Pavel (2 rondele bio de orez glazurate cu ciocolată neagră rețeta AICI), Petru (câțiva Biscuiți Inimoși bio rețeta în Simplu2)
Prânz (13.30):
Supă clară concentrată din ingrediente bio (rețeta AICI sau mai dichisită – pe placul copiilor – în Simplu 2)Spagetti bio din porumb (am vrut fusili, pastele acelea spiralate, dar n-au vrut ei) cu legume bio în trei culoriRețeta: călesc în puțină apă cu sare neiodată o parte din legumele bio: praz/ceapă, zucchini, 2 căței de usturoi. La final le amestec cu spaghetti fierte separat în multă apă. Adaug peste ele ulei de măsline, roșii cherry tăiate pe jumătate, ardei capia tocat mărunțel, mult busuioc proaspăt bio și 1 linguriță de Cashewsan bio (varianta vegană de parmezan de la firma Happy Cashew). Atenție pentru amatorii de veganism, să nu exagerați cu alimentația bogată în cashew și fulgi de drojdie inactivă! Am scris detaliat în cartea Diversificarea, pur și simplu depre modul în care ne torturăm sistemul digestiv cu preparate raw-vegan care încearcă să imite (în zadar!) preparatele tradiționale. Raw-vegan ne face bine dacă e mâncat așa cum a fost cules, fără procesări sofisticate, fără adaosuri, fără combinații concentrate care-ți dau cu barosul în ficat și în colecist. Și cu măsură. Mică. Atât. Gata cu cicăleala, o să pun și poză. 🙂
Gustare după antrenament (17.30)
Limonadă bio pentru suprarenale, rețeta pe 07.02.2020, tonic 8 de la Apiarium (AICI) și 3 bile de Marțipan bio cu efect cranț din cartea mea, Simplu 2.
Cina (19:00)
Pancakes (clătite) bio din fulgi de ovăz și banană. Fără zahar, fără ulei, fără gluten, stropite cu miere de mană și cu sirop de vișine făcut pe loc (pasez vișine de la congelator cu miere). Urmează rețeta simplă.

 

13.02.2020 (joi, zi lungă de școală) – toate ingredientele sunt BIO. Mi-am organizat viața în așa fel încât să pot.
Mic dejun (7.00):
250 ml suc portocale. Petru a vrut și iaurt natur Sojade (singurul produs din soia pe care îl cere ocazional, doar această marcă din Franța, care știe să prepare soia corect și care face iaurt cu gust de iaurt original, nu de soia), cu miere de mană (terraapis.ro) și semințe Chia).
Gustare (10.00 și 12.00)
Petru: 300 gr afine, 350ml limonadă pentru suprarenale, vezi rețeta 07.02.2020
Pavel: struguri și 350 ml limonadă pentru suprarenale.
La 12:00 o altă gustare
Pavel: 5 bile de Marțipan bio cu efect cranț din cartea mea, Simplu 2.
Marzipan cu efect crant - Cristela GEORGESCU
Petru: 1 chiflă bufniță din semințe Einkorn râșnite la moara noastră (au avut proiect la școală) cu ardei capia. Rețeta este ”Pâinea noastră cea de toate zilele” din cartea Simplu 1.
Prânz (15.00):
Risotto (Orez integral basmati cu roșii și busuioc). Întotdeauna și ceva crud lângă: 2 castraveți și 4 ardei. Azi avem musafiri, prietenii celor 2P. Orezul a fost succes răvășitor, de la busuiocul din grădina noastră, precis!
Cină(18.00)
Chiflă bufniță de mai sus (mai aveam 3 – acum, dacă le-am făcut, trebuie mâncate!) 🙂 cu avocado pasat cu furculița de lemn (nu mai suport să folosesc metal în mâncare de câteva luni) și amestecat cu cepșoară (ceapa aceea verde foarte subțire, chivas) și cu sare neiodată. Această cină simplă a fost pregătită de Călin, după propria rețetă foarte romantică 🙂 din Mai simplu decât Simplu de Călin Georgescu, ghidul cadou pentru bărbați la cartea mea Simplu 1. (AICI) Alături de asta o salată, din aceeași carte. O să vă placă! Garantat. Și ghidul, și salata! 🙂

 

13.02.2020 (vineri) – toate ingredientele sunt BIO. Mi-am organizat viața și gândirea în așa fel încât să pot.
Mic dejun (7.00):
250 ml fresh de măr. Atât au vrut, nu am insistat. Am respectat preferințele lor, de aceea n-am avut NICIODATĂ probleme cu mâncarea, apetitul, greutatea bla bla.
Gustare (10.00)
Struguri, afine (cantități serioase!), 2 rondele de orez cu ciocolată neagră (făcute de mine, am glazurat rondelel cu ciocolată de AICI) și de băut și Qi-Tea (o băutură preparată manual de medicul nostru din Austria la sugestia si cererea mea, băieții doreau de mult să probeze și ceva acidulat. O băutură structurată, bio, fără zahăr, din rădăcini de plante și fructe ayurvedice menite să sprijine rinichii și suprarenalele), detalii AICI.
Prânz (13.30):
1 ceașcă (150 ml) Supă clară (rețeta pe 07.02.2020) cu pătrunjel. Cartofii din supa clară (1kg) i-am fiert doar pe jumătate, apoi i-am pus la cuptor să se rumenească. După ce i-am scos, am picurat foarte puțin ulei (să zic o picatura pe fiecare cartof), cât să se lipească de ei amestecul de condimente pe care îl folosesc pentru supa de dovleac (AICI) și rozmarin proaspăt din grădina noastră. Copii iubesc rozmarinul fresh, de aia e fotografia focusată pe el. El e vedeta! Am făcut pastă de măsline din Simplu 1 (AICI) să înmoaie cartofii și alături am pus ardei capia roșu, galben și castraveți.
Gustare (după antrenament de performanță 16.30, în mașină)
Qi-Tea 2 sticle de persoană (am scris mai sus), un bol de fructe de pădure (afine, zmeură, mure) și ceva mai târziu pe drum niste Tonic 12 modificat, editia specială pentru mine (care în curând se va numi TONIC 1, veți vedea surpriza) și câteva rondele de orez glazurate cu ciocolată cu aromă de trandafiri (din grădina noastră), toate făcute de mine (rețeta mai sus).
Cină (18.30)
Au cerut doar fructe, ne-am conformat: 6 portocale, 4 mere Topaz și puțin mai târziu, la 19.30 smoothie din 600 ml fresh portocale, 1 banană, 300 gr căpșuni. Azi ne culcăm la 21, e ziua de film (animat) în familie.

 

15.02.2020 (Sâmbătă)
La trezire (8.00):
Struguri negri bio pe săturate, mandarine bio (Petru), portocale bio (Pavel)
Gustare în drumeție (11:00):
Suc de trandafiri (făcut de mine, din petale de trandafiri de dulceață macerate in miere), câte o rodie fiecare – curățată de acasă de Călin și bobițele puse în borcan.
Prânz (14:00)
Sushi la discreție, cu ambele mâini 🙂
Gustare:
Cină (19:30):
Fiecare dintre cei 2P a primit ce a dorit! 🙂 Câteva bile de marzipan bio cu trandafiri din grădina noastră și cu efect cranț (rețeta unicat în Simplu 2) și un bol de căpșuni bio (am o ladă frigorifică plină cu provizii culese în fiecare anotimp, pentru iarnă!) lăsate la decongelat de ieri seară în puțin nectar de agave presat la rece de la Crud și Sănătos (AICI). Uau, ce minune de sirop au lăsat! Decongelați fructele lent, în frigider. Apoi le scoateți și le lăsați să ajungă la temperatura camerei. Nu le dați pe frigul ăsta copiilor fructe reci. Nu de răceală va zic, că nici măcar nu există, ci de faptul că dezechilibrăm energetic corpul. De asemenea, am auzit că sunt mame care din motive de timp sau de comoditate pun pentru smoothie fructe congelate + apa fierbinte. NO, NO, NO – măiculită! Nu vă grăbiți, că impregnați aceeași energie mâncării și mai departe copiilor. Avem timp pentru toate, unde ne grăbim? Că tot la aceeași destinație ajungem.