Precizari Importante

Pentru a cauta un anumit cuvant pe aceasta pagina, apasati tastele CTRL + F

1. ”Meniu școlari” cuprinde doar meniul celor 2P. În afara micului dejun care e la fel pentru noi toți, eu și Călin mâncăm mai puțin și mai simplu decât ei și nu avem cină. Așa ne simțim bine, atât. Când avem nevoie de mai mult și mai diversificat, ne ascultăm corpul. Am scris AICI mai mult. Nu luăm suplimente, dar ne susținem toți patru organismul cu formule botanice = amestecuri de plante din flora spontană (sub formă de tincturi, ceaiuri sau pulberi – plante deshidratate la soare si măcinate, pe care le amestecăm în suc sau în smoothie) și cu tonicele crude de la Apiarium. Când îmi amintesc mai luăm și câte o capsulă de vitamina B12, varinta sublinguală superconcentrată recomandată de dr. Schwitzer (am scris despre astea toate în capitolul dedicat vitaminei B12 din cartea Diversificarea, pur și simplu).

2. Nu comparați copiii și cantitățile.

3. Copiii nu fac ce le spunem, ci ce ne văd pe noi că facem. Eu și Călin nu am mâncat diferit de cei 2P. Adică nu le-am dat lor linte, avocado sau fructe și noi am mâncat pâine cu unt, fripturi, omlete sau dulciuri pe ascuns. Am mâncat diferit de copii, doar când am avut regim monofruct sau când am ținut post cu sucuri, sau post negru. Și le-am explicat de ce facem asta.

4. Aveți răbdare, fiți buni și blânzi cu voi și cu copiii. Meniul nostru s-a transformat și s-a adaptat ÎN TIMP. Sunt aproape 20 de ani de când observ, interpretez și colecționez conștient reacțiile organismului la alimentație (și nu numai).

5. Meniurile de aici nu vă învață cum să le schimbați copiilor preferințele alimentare. Acesta este un proces care presupune implicarea și armonizarea ambilor părinți, detașarea lor de pretențiile și părerile binevoitorilor despre cum trebuie hrăniți și crescuți copiii, relaxare, încredere, blândețe, consecvență, implicare 100% din primele zile de viață, implicarea copiilor în procesul de cumpărare și de pregătire a mesei. Toate aceste lucruri le găsiți detaliate și exemplificate pe site (secțiunea Educație alimentară) sau in cartea Diversificarea, pur și simplu (capitolul ”Când simplu devine complicat”) sau – pentru copii mai mari – în colecția de cărți ilustrate, cărți pentru familie, Simplu.

6. Nu mă credeți pe cuvânt. Nu faceți ce spun eu. Inspirați-vă, probați, vedeți ce funcționează și ce nu pentru familia voastră. Organismul vostru și al copiilor (inclusiv stabilitatea emoțională, conștiența și claritatea minții) vă vor indica de fiecare dată care este ADEVĂRUL.