Mama si Tata
GUSTARE: 250 ml apa de merisoare
PRANZ: conopida cruda cu sos pesto de fistic, salata de morcovi cu seminte de floarea soarelui si dovleac, 2 castraveti
GUSTARE: ceai de plante
SEARA: 250 ml supa concentrata de zarzavat cu quinoa si mei, salatat de gogosari si ardei cu seminte de canepa si fulgi de drojdie
GUSTARE: 1 mar Golden
PRANZ: 1 hamburger vegetarian, salata de morcovi cu telina si seminte de canepa
GUSTARE: 250 ml apa de merisoare
SEARA: salata de quinoa
GUSTARE: 300 ml apa de merisoare
PRANZ: o mega salata din ardei capia, gogosari, castraveti, ardei verde, conopida, patrunjel, 1 catel de usturoi, suc de lamaie, fulgi de drojdie si seminte de canepa, putin ulei de masline presat la rece + o mancare raw de cuperci champignon taiate cubulete, amestecate cu marar si putin mujdei de usturoi.
GUSTARE: –
SEARA: 3 bomboane de ?ciocolata? cu marzipan (aveti reteta la Cuprins) si 3 mere de Voinesti
GUSTARE:-
PRANZ: cartofi copti in coaja cu pasta de nuci si ardei capia (retetele la Cuprins) si salatat de rosii, castraveti, ardei verzi si ceapa rosie. Mereu ceva viu, nu uitati!
GUSTARE: –
SEARA:1 mar ionatan, 1 mar Golden, 1 bomboana de ciocolata si 100 ml de suc de struguri cu seminte de Chia
GUSTARE:-
PRANZ: piure de linte cu salata de rosii +castraveti+ 1 lingura fulgi drojdie de bere
GUSTARE: 300 ml apa de merisoare
SEARA: idem Pavel
GUSTARE: ceai caldutz de plante Bucuria Bebelusilor (pentru alapatat)
PRANZ: Bruschete Indraznete. Cele mai bune bruschete din viata mea (chestiune degusturi, stiu! ), postez reteta separat, incerc asta seara.
GUSTARE: progresiv pana seara 200 apa de merisoare, 50 ml suc mar, 200 nectar de macese; 1 mar Golden
SEARA: Un bors de legume delicios (reteta identica cu ciorbita de castraveti) servit cu o salata mica de ceapa, zemoasa si inimoasa, aliat de nadejde in conditiile actuale de schimbare brusca de vreme.
GUSTARE: apa de merisoare si pe parcurs ceai caldutz de plante hepato-biliar (reteta dr. Laza)
PRANZ: idem 18 octombrie ca mi-a placut muuuult? , doar ca mai adaug si 1 lingurita seminte de canepa.
GUSTARE: nectar de macese
SEARA: 2 mere, ca nu am mai avut timp de masa si, daca se face prea tarziu, nu mai mananc. Cine poate renunta la masa de seara este un obicei f sanatos.
ionatan, 1 lingura miere si un pumn de amestec de diferite nuci (ieri am fost
in mare viteza)
GUSTARE:-
PRANZ: humus cu muguri de pin, salata de patrunjel (cu rosii, ceapa, seminte de canepa, ulei de masline si lamaie)
GUSTARE: –
SEARA: suc de mere proaspat stors cu seminte Chia (am fost prea obosita sa mai mananc altceva
lingurita miere; pudding de quinoa si banana; 1 mar ionatan; cateva migdale
si nuci de macadamia
GUSTARE: suc de macese
PRANZ: la fel ca Pavel
GUSTARE: –
SEARA: Bors de legume cu quinoa, salata indrazneata (vezi reteta de bruschette
indraznete)
GUSTARE:-
PRANZ: salata de paste integrale (cu conopida, ardei capia si sos proteic); salata de ceapa rosie
GUSTARE: suc de merisoare
SEARA: fructe, 2 CaFeLine si ceai ?Vise Placute!?
GUSTARE:-
PRANZ: idem 23 oct, dar am mai adaugat dovlecel crud, taiat cubulete si patrunjel
GUSTARE: suc de mersioare, 1 mar
SEARA: ciuperci pleurotus cu sos raw de marar si patrunjel; salata de rosii, castraveti si ceapa cu seminte de canepa; pt tati, in plus, ciorbita de dovlecei (imbogatita proteic cu lapte de soia de casa)
GUSTARE: suc de merisoare
PRANZ: salata multicolora cu sos proteic
GUSTARE: –
SEARA: salata de cruditati cu putin humus (tati a avut si bors de legume) si 1 felie paine integrala
GUSTARE: –
PRANZ: bors de legume, 1 felie paine integrala de secara, salata de ceapa rosie
GUSTARE: 1 mar Golden
SEARA: salata de rosii cupatrunjel si seminte de canepa; salata de morcov cu fulgi de drojdie si seminte de floarea soarelui; 200ml suc proaspat stors de sfecla + morcov + lamaie; putin humus
GUSTARE:-
PRANZ: Totul raw. Guacamole (adica pasta de avocado cu rosii, reteta mai sus) cu salata de dovlecei: dovlecei cruzi dulci, taiati cubulete si amestecati cu marar, usturoi ras, putin suc de lamaie si ulei de masline presat la rece.
GUSTARE: suc mere proaspat stors
SEARA: Dublu broccoli cu quinoa
GUSTARE:-
PRANZ: Nimic, in semn de solidaritate cu Pavel????
GUSTARE: suc mere proaspat stors
SEARA: Dovlecei cu orez, salata de rosii cu ceapa, ardei capia
GUSTARE: –
PRANZ: painici de morcov (din pulpa de la supa raw de morcov a lui Pavel, amestecate cu seminte de in rasnite pana devin faina, sare neiodata, putin usturoi proaspat, cimbru, busuioc, maghiran), broccoli si conopida pane (vezi reteta Telina pane) cu sos pesto ca al lui Pavel; rosii si ardei capia
GUSTARE: –
SEARA: fructe si lapte de migdale
GUSTARE: –
PRANZ: idem 30 noiembrie, doar ca am inlocuit pane-urile cu 1/2 avocado crud si 1 felie paine integrala de secara
GUSTARE: lapte de soia cu cafea de cereale
SEARA: idem Pavel + salata de sfecla rosie cu hrean
GUSTARE: –
PRANZ: idem Pavel
GUSTARE: –
SEARA: paine din faina integrala multicereale cu o uriasa salata de patrunjel (vit C la greu adica) pe care l-am imprietenit cu rosii tocate, seminte de canepa, 2 linguri fulgi drojdie, suc lamaie, putin ulei masline, putin grau incoltit si f putina sare
GUSTARE: 1 mar ionatan
PRANZ: cate 1 avocado umplut cu salata de morcovi (cu fulgi de drojdie, seminte de floarea soareluisi si dovleac, usturoi si ulei de masline), paine integrala de grau spelta si ceapa rosie
GUSTARE: –
SEARA: biscuiti de ovaz cu nuci si fructe uscate (nu sunt facuti de mama! 🙂 ), cate 1 mar ionatan si lapte de migdale cu curmale
GUSTARE: –
PRANZ: piure de cartofi (cu lapte de soia, ulei de masline, fulgi drojdie si cateva seminte canepa); salata de castraveti si supa concentrata de zarzavat
GUSTARE: –
SEARA: salata de cartofi (4 cartofi fierti in coaja, curatati si taiati cuburi, 1 leg patrunjel tocat, 4 rosii, 2 cepe rosii mici, 1 lingura seminte de floarea soarelui, ulei masline, cateva pic lamaie, sare neiodata)
GUSTARE: idem Pavel
PRANZ: sushi vegetarieni (am mancat in deplasare)
GUSTARE: –
SEARA: uriasa salata de andive (cu rosii, castraveti, seminte canepa, fulgi drojdie de bere, ulei masline, suc proaspat stors de lamaie, branza tofu) si paine integrala
GUSTARE: Pavel doar – 250 ml lapte de soia
PRANZ: Mancare raw, la minut, de ciuperci: 15 ciuperci champignon spalate si taiate in 4, cu coditele maruntite si ele, 4 rosii cubulete, 1 zuchinni (1 dovlecel) crud cubulete, cu coaja cu tot, 1 legatura mare de marar tocat, putina sare neiodata. Amestecate bine, bine, cu o lingura de lemn si imbracate intr-unsos proteic miraculos : 2 linguri fulgi drojdie de bere, 2 linguri seminte de floarea soarelui decojite si neprajite, 1 lingura caju, 2 linguri ulei de masline, cativa (dupa gust) catei de usturoi,sare neiodata, 1 lingurita busuioc, putina apa, cat sa ii dea consistenta unui dressing, altfel va iesi un fel de unt; optional – cateva picaturi de lamaie. Se toarna peste ciuperci si se amesteca inca o data cu blandete, pana se integreaza in toate legumele. Se serveste cu paine integrala.
SEARA: biscuiti din fulgi de ovaz, mix de nuci si fructe uscate cu o uriasa salata de fructe; la culcare 250 ml lapte de soia
GUSTARE: lapte de soia 250 ml
PRANZ: toata lumea fructe si crackers din cereale integrale, ca am fost pe drum. Pavel si lapte de soia 250 ml.
SEARA: pate de cartofi 2P (reteta la Cuprins) cu salata de rosii si ceapa.
GUSTARE: apa de merisoare
PRANZ: idem Pavel
GUSTARE: suc de macese
SEARA: ciorbita de legume cu salata de ceapa si paine integrala de secara + 1 rosie, 1 gogosar+1 ardei capia
GUSTARE: –
PRANZ: ciorbita de legume cu ceapa rosie si bruschette cu morcovi
GUSTARE: 1 mar
SEARA: cartofi copti cu salata de varza si ceapa rosie
GUSTARE: suc de catina
PRANZ: humus cu salata de patrunjel, rosii si grau, paine; salata de masline cu nuci
GUSTARE: 1 mar
SEARA: 2 CaFeline si 1 mar
GUSTARE: –
PRANZ: bors de legume cu ceapa rosie; mancare de ciuperci (raw)
GUSTARE: 2 mere
SEARA: 1 cartof copt cu o uriasa salata verde asortata cu ceapa verde, ridichi, castraveciori + lamaie, ulei masline, seminte canepa si fulgi de drojdie de bere
GUSTARE: idem Pavel
PRANZ: idem Pavel
GUSTARE: soia ?nuts?
SEARA:bors de legume si salata de andive; paine integrala
GUSTARE: suc de catina si macese
PRANZ: 100 ml bors de legume cu ceapa; salata de cruditati (conopida, capia, castraveti, ceapa verde, patrunjel, lamaie, fulgi drojdie, seminte canepa, ulei masline putin) si paine integrala
GUSTARE: suc morcov
SEARA: ciulama de ciuperci cu salata de varza (cu ulei masline, suc lamaie, marar, seminte floarea soarelui)
GUSTARE:-
PRANZ: ceva semi-raw paste integrale cu sos pesto (reteta la Cuprins, in care am inlocuit fisticul cu nuci de sezon si am adaugat si 1 ardei capia) si buchetele de conopida cruda – mmmmmm?
GUSTARE: suc de mere
SEARA: 1 avocado, 1 rosie, ceapa verde, masline incredibile, autentice (de cand le cautam!!!!)
GUSTARE:-
PRANZ: mini bulz
GUSTARE:-
SEARA: bruschette cu pasta de masline (masline, avocado, ceapa verde, fulgi drojdie de bere, putin ulei si, optional, totul amestecat cu cubulete de rosii) si pate de fistic (vezi reteta sos mortal de pesto, doar ca dublam cantitatea de fistic) pe feliute de dovlecel crud.
GUSTARE: suc de mere proaspat stors
PRANZ: supa fierbinte de zarzavat cu fidea integrala
GUSTARE: suc de morcov cu sfecla rosie
SEARA: bruschette cu pasta de masline, ceapa verde si supa de legume
GUSTARE: 2 CaFeline
PRANZ: 1 cartof piure amestecat cu 3 linguri humus si cubulete de rosie. 250 ml supa concentrata de zarzavat.
GUSTARE: struguri negri
SEARA: paste integrale semi raw – paste, ciuperci champignon crude taiate in 4, 1 gogosar taiat cubulete, seminte canepa sau floarea soarelui, sos pentru paste (reteta la Cuprins)
GUSTARE:-
PRANZ: super mancare de linte si salata de rosii
GUSTARE: 250 ml suc portocala proaspat stors (ceva vit C, pt mami care se ratoieste la o raceala ce da tarcoale)
SEARA: bruschette cu morcovi si salata de patrunjel (cu grau incoltit si rosii)
PRANZ: mancare de linte cu cartofi si quinoa + salata de varza (azi e zi de varza) cu seminte de canepa
GUSTARE: 1 mar, 1 CaFelina
SEARA: varza calita cu mamaliguta si salata de ceapa
PRANZ: paine integrala cu cea mai simplu si rapid de pregatit ciulama semi-raw, la minut, de ciuperci champignon din lume (parerea mea subiectiva, bineinteles. Reteta proprie, inventie din lipsa de timp. 1 cutie ciuperci proaspete champignon. Palariile taiate in 4, se pun intr-o oala sau tigaie si se inabusesc cu cateva linguri de apa si putina sare, timp de 5-7 minute, cat sa se inmoaie si sa se hidrateze putin. Mie mi s-a parut suficient atat timp, dar bineinteles ca merge si mai mult. Sosul raw: se pun in blender coditele crude ale ciupercilor, suc de rosii 1 ceasca sau 1 rosie mai mare, 1 legatura patrunjel proaspat, 2 -3 linguri fulgi drojdie de bere, 4-5 catei de usturoi, sare, ulei de masline – toate dupa gust. Se mixeaza 1 minut, pana cand devine un sos consistent, insa fluid. Ca de ciulama. Se amesteca cu ciupercile pregatite in tigaie (NU DE TEFLON, da??). Pofta buna!
SEARA: super mancare de linte cu salata de varza alba cu marar si seminte de canepa
GUSTARE: idem Pavel
PRANZ: spanac si bruschette cu pasta de avocado
SEARA: suc de mere si ceai de seara.
GUSTARE: 1 covrigel bio din ovaz si cateva nuci de macadamia
PRANZ: supa crema de legume – 250 ml, 1 felie paine multicereale
GUSTARE: baghete raw (cu multe, multe fructe si multe, multe seminte si cereale) de la Fibrio Food
SEARA: paste (farfalle – adica fundite) cu ciupercute si sos de ciuperci (am facut varianta de sos de la ciulama de ciuperci, doar ca putin mai gros, am pus mai multe ciuperci) + salata de andive
PRANZ: bruschette multicereal cu pasta de morcovi si ceapa rosie; supa concentrata de zarzavat cu quinoa
SEARA: biscuiti raw de ovaz, fructe si seminte; kiwi
PRANZ: idem Pavel
SEARA: ciulama de ciupercute cu salata ?bomba verde? : 2 miez salata, 2 andive,leg patrunjel, 1 leg marar, suc de la 1 lamaie, ulei de masline, seminte canepa, seminte fl soarelui, fulgi drojdie
PRANZ: buchetele de conopida + brocolli (oparite 30 sec) cu sos proteic si paine interala.
GUSTARE: struguri
SEARA: –
PRANZ: castane coapte si supa de rosii cu quinoa si busuioc
SEARA: idem Pavel, doar ca salata noastra a fost ?bomba verde? (vezi meniul din 2 decembrie)
PRANZ: salata ?bomba verde? cu paine integrala
GUSTARE: 1 mar
SEARA: bruschette cu pasta de vitamine si proteine: paine integrala prajita unsa cu pasta din: 1 telina mica, 3 catei de usturoi, 2 morcovi – toate rase pe razatoarea mica si amestecate cu 3 linguri de nuci macinate, 3 lingurite fulgi de drojdie de bere, putin ulei de masline presat la rece si un varf de sare.
PRANZ: cateva migdale, paine integrala cu salata de sfecla rosie cruda, cu nuci si usturoi; salata de conopida – made by Ditta. Azi am mancat in deplasare
GUSTARE: 3 smochine
SEARA: 1 hamburger vegetarian cu salata de varza alba (cu marar si seminte floarea soarelui neprajite)
GUSTARE: suc de mere
P tarziu: mancare de pleurotus (ciuperci) cu quinoa – deosebit de gustoasa! La fiert 20 min: 2-3 cartofi taiati cubulete mici, 3 linguri quinoa, apa, sare neiodata. Se adauga la final palariile (fara cozi, deci) de la ciuperci si se inabusa 5-7 minute impreuna cu restul. Se face un sos raw din: 1 leg marar, 1 leg patrunjel, 4-5-6 catei usturoi (dupa gust), fulgi de drojdie de bere, ulei de masline, sare, ceva sos in care au fiert ciupercile. Se amesteca si se serveste cu salata de rosii, peste care am razuit 2 catei usturoi, 1 leg patrunjel si cateva seminte de canepa.
SEARA: struguri
PRANZ: Super mancare de linte; salata de rosii cu ceapa si seminte de canepa
SEARA: Magazin Fibrio Life – Cookies de iarna (raw) din migdale, nuci braziliene, hrisca germinata, mere, coacaze, miere si nuca; 1 para; 250 ml lapte de canepa
PRANZ: supa concentrata de zarzavat cu quinoa si patrunjel; hamburgeri vegani; salata de varza alba cu marar si seminte de floarea soarelui (evident, neprajite)
SEARA: struguri albi si negri; baton de hrisca germinata cu mere si merisoare (raw), de la moul magazin Fibrio Life.
PRANZ: hamburgeri vegani si salata de sfecla cu nuci macinate si putin usturoi
SEARA: salata de varza cu mara, seminte de in, floarea soarelui si dovleac; paine integrala de secara
DIMINEATA: Cafeline (in care am pus si multe nuci) cu lapte de migdale si 1 mar
PRANZ: Cartofi copti la cuptor in coaja (pentru Fe!) cu ?maioneza? din ciuperci pleurotus: se pun in blender impreuna 1/2 cutie pleurotus (fara cozi) inabusite 15 min in suc propriu pe aragaz sau la cuptor, sare neiodata, 1 leg patrunjel, 6 catei usturoi, 1-2 linguri fulgi drojdie de bere, ulei de masline, cateva linguri de quinoa fiarta pt aminoacizi esentiali. Se mixeaza pana devine ca o maioneza.
PRANZ: supa crema de linte cu crutoane si salata de ceapa
GUSTARE: 1 para
SEARA: salata orientala cu ardei capia
GUSTARE: 1 mar si cateva migdale crude
SEARA: ciuperci pleurotus la cuptor cu sos verde de marar si salata de ardei capia; cateva saratele de hrisca
PRANZ: ciorbita de fasole boabe, salata de ceapa, muraturi asortate, paine integrala
GUSTARE: suc de mere proaspat stors
SEARA: tort Mickey Mouse si salata de fructe
PRANZ: varza la cuptor cu mamaliguta
SEARA: placinta cu mere, nuci, banana; ceai de seara
DIMINEATA: 250 ml suc de mere proaspat stors
GUSTARE: 200 ml suc de struguri proaspat stors
PRANZ: 250 ml suc de mere proaspat stors
GUSTARE: 250 ml suc de grapfruit
C devreme (18:00): salata (vezi 15 oct 2011, cina) + 1 felie paine integrala prajita
DIMINEATA: 250 ml suc de struguri cu 1 lingurita seminte Chia (tata a mancat si muesli cu dulceata de gutui, ca a alergat 10 km )
GUSTARE: 2 lg halvita de susan si 250 ml suc de catina cu miere
PRANZ: bruschette cu morcovi (dar fara bruschette , doar pasta) si 1 avocado
GUSTARE: 250 ml suc de mere proaspat stors cu 1 lingurita seminte de Chia
SEARA: 250 ml suc de grapefruit si 2 mandarine
in fiecare zi, pe parcursul zilei ceai caldut de plante si apa Devin, minim 2 litri
Am promis reteta de BORS (2 litri) – sau vaccin cu vit B12 . Intr-un borcan de sticla amestecati cu lingura de lemn sau cu facaletul urmatoarele: 150 gr tarate, 150 gr malai, 2 frunze de visin (am vazut variante de bors care inlocuiesc frunzele de visin cu foi de dafin, nu am incercat), 2 litri de apa la max 45 grade si putin leustean verde. Se acopera borcanul cu o farfurie sau capac, se inveleste intr-o paturica sau prosop mai gros si se lasa la caldura timp de 24 hr (sau putin mai mult, pana simtiti ca se acreste), amestecand din cand in cand. Il strecurati si pastrati la rece (beci sau frigider). Pastrati din ce a ramas dupa strecurare 1 cana si amestecati cu noua runda de bors, ca sa fermenteze mai repede (ceva gen ?maia?). Faceti o cura!
GUSTARE: aport de B12 si vit SEARA: 250 ml apa de merisoare
PRANZ: aport de Ca si Fe: pate de naut (II) cu 1 felie paine integrala prajita, de secara, salata de patrunjel si 1 ardei capia.
SEARA: aport de Fe: idem Pavel + ardei capia, ardei verde, ceapa; lapte de soia
Pate de naut (II) – 2 portii adulti.Se pun la blender (min 800W putere, altfel faceti cu blenderul manual, bata adica 🙂 . Se mixeaza pana iese o pasta fina, fina.
2 cani de naut fiert (inmuiat 12 ore, fiert 3 ore, fierb mai mult si las la congelator)
1 lamaie medie, curata de coaja si seminte
1/2 ardei capia
1 rosie medie
optional: cateva fire de patrunjel
2 linguri seminte de susan macinate bine, pana se lipesc de peretii rasnitei. Sau daca aveti pasta de susan ?Tahini? – 1 lingura.
1 lingurita sare neiodata
1 catel de usturoi
50 ml ulei de masline presat la rece
daca simtiti ca e nevoie, 2-3 linguri de lichid (apa sau lapte de soia)
PRANZ: supa crema de rosii cu busuioc (raw) si crutoane din secara; cartofi copti cu pasta de masline si salata multicolora (conopida, capia, ardei verde, patrunjel, usturoi, rosii, ulei, seminte de floarea soarelui si de dovleac crude)
GUSTARE: soia nuts
SEARA: prajitura Zi si Noapte, compot de visine
PRANZ: bulz vegan, salata de ceapa
GUSTARE: soia nuts, compot de visine
SEARA: 1 cana lapte de soia; 1 felie de paine integrala de secara cu dulceata raw de gutui
GUSTARE: grapefruit
SEARA: salata multicolora (vezi reteta la Pavel) cu masline si paine integrala
GUSTARE: 1 mar
PRANZ: idem Pavel
GUSTARE: apa de merisoare
SEARA: Salata multicolora cu seminte crude de floarea soarelui si dovleac, masline si avocado.
GUSTARE: 1 mar ionatan
PRANZ: ca Petru + supa de zarzavat concentrata
GUSTARE: suc de afine presate
SEARA: ca mama si tata + lapte de soia la culcare
PRANZ: cartof copt in coaja cu crema raw de ciuperci GUSTARE: suc de afine SEARA: avocado cu miez de paine integrala Alaptat la cerere
PRANZ: 200 ml supa crema de linte cu crutoane de paine integrala de secara si 1 rosie mare
GUSTARE: 250 ml suc de mere proaspat stors
SEARA: paste integrale cu sos raw de rosii, usturoi, cimbru, busuioc, ulei de masline; la culcare 250 ml lapte de soia
PRANZ: idem Pavel
SEARA: idem Pavel
GUSTARE: chipsuri din mere deshidratate
PRANZ: 1 cartof copt pasati cu furculita si amestecati cu piure de ciuperci raw la blender (cateva ciuperci, patrunjel, usturoi, ulei masline si 1 lg quinoa fiarta) + 150 ml lapte de migdale neindulcit
GUSTARE: suc mere + afine
SEARA: soia nuts si mere
PRANZ: salata multicolora cu saratele raw din hrisca germinata (Fibrio)
SEARA: supa crema de linte; salata de conopida si morcov cu fulgi de drojdie, marar, patrunjel, usturoi, ulei, lamaie si amestec de seminte crude (floarea soarelui, canepa, dovleac, muguri de pin)? + paine prajita din secara integrala
GUSTARE: suc de merisoare
PRANZ: supa de zarzavat cu paste de orez si patrunjel verde; mini-bulz vegan delicios, la greu! Cei 2P mananca in cantitati impresionante si pasta raw de morcovi (de care folosesc la bruschette cu morcov)
GUSTARE: suc de morcov proaspat stors
SEARA: tarta de ciocolata fara ciocolata, 2 mere (Petru, rase). Lapte de soia (la Petru, se intelege, alaptat la cerere).
PRANZ: tagliatelle de dovlecei cu sos pesto (raw); supa concentarata de zarzavat cu quinoa
GUSTARE: suc de grapefruit
SEARA: 1 banana, 6 caise deshidratate, cateva nuci, 2 biscuiti; la culcare 250 ml lapte de migdale
GUSTARE: suc de grapefruit proaspat stors
PRANZ: cartofi copti in coaja cu ceapa si salata de varza
GUSTARE: 250 ml suc de mere proaspat stors
SEARA: supa crema de ciuperci cu crutoane din paine integrala de secara
PRANZ: mazare cu cartofi, salata de ceapa
GUSTARE: soia nuts
SEARA: avocado cu paine integrala de secara + la culcare 250 ml lapte de soia
PRANZ: humus cu salata de patrunjel si rosii
SEARA: salata multicolora
PRANZ: supa crema raw de ciuperci cu crutoane; salata de morcovi
GUSTARE: 2 mere
SEARA: mamaliguta cu branza si salata de ceapa
PRANZ: hamburgeri vegetarieni cu salata de ceapa
GUSTARE: 2 mere
SEARA: supa crema raw de ciuperci cu crutoane; humus; salata de rosii cu patrunjel;
PRANZ: paste cu sos de rosii, usturoi, busuioc si pasta de migdale;
SEARA: supa crema de legume cu crutoane;salata de sfecla cu usturoi, hrean, lamaie si nuci
PRANZ: salata de morcovi; salata de sfecla cu nuci si hrean; zacusca cu paine integrala de secara
SEARA: 250 ml suc de grapefruit si cateva citrice
PRANZ: super mancare de linte; salata multicolora (retetele la ambele la Cuprins)
GUSTARE: suc de grapefruit
SEARA: Paine integrala de cereale, prajita, cu pasta de nuci si lapte de canepa; struguri
PRANZ: idem Pavel
GUSTARE: 1 grapefruit
SEARA: salata de fasole (idem salata de mazare sau linte) si salata de varza murata (bogata in B12)
PRANZ: salata de linte (idem salata de mazare); pasta de morcovi si seminte
GUSTARE: mar ionatan
SEARA: salata de sfecla cu hrean si nuci, pe paine prajita; betisoare de gulie
PRANZ: 1 gulie, 1 ceapa, supa de rosii cu quinoa si busuioc
GUSTARE: 1 grapefruit
SEARA: salata de sfecla raw, cu hrean, nuci si paine integrala prajita
PRANZ: supa concentrata de zarzavat cu quinoa si salata de patrunjel (patrunjel, rosii, ceapa, amestec de cereale Naturalia fierte)
GUSTARE: 1 mar ionatan, 1 biscuite 2P
SEARA: paste integrale cu sos proteic; salata de conopida.
PRANZ: minibulz vegan; supa raw de rosii 200 ml
SEARA: bruschette cu salata de sfecla cu nuci si hrean; 1 cartof copt; la culcare lapte de canepa + supa crema raw de rosii cu crutoane
PRANZ: humus cu patrunjel, paine de casa, si piure de rosii
GUSTARE: 1 mar
SEARA: piure de cartofi cu ciulama de ciperci raw (totul pasat)
Alaptat pe parcursul zilei pe post de hidratare si mese la trezire si culcare
PRANZ: humus cu patrunjel si salata de rosii; supa de zarzavat
GUSTARE: 1 portocala
SEARA: piure de cartofi cu ciulama raw de ciuperci; salata de sfecla cruda cu hrean
GUSTARE: fructe
GUSTARE: 1 mar
PRANZ: pate de soia amestecat cu 1 morcov ras si 1 catel de usturoi zdrobit; supa raw de rosii
GUSTARE: suc de grapefruit proaspat stors
SEARA: cartofi copti cu salata \”bomba verde\” (de andive)
GUSTARE: 1 mar
PRANZ: humus cu salata de patrunjel si rosii
GUSTARE: suc de grapefruit proaspat stors 200 ml
SEARA: ciorbita de fasole cu paine integrala prajita si salata de ceapa
PRANZ: guacamole cu paine prajita; salata \”bomba verde\” (Cuprins)
GUSTARE: 1 grapefruit
SEARA: drob de cartofi; salata de varza
DIMINEATA: grau incoltit cu salata de fructe (mere, pere, gutui,) si miere; lapte de migdale
PRANZ: salata multicolora cu paine integrala prajita; 1 cana suc de morcov cu sfecla si putin suc de lamaie
GUSTARE: 1 portocala; 1 grapefruit
SEARA: mancare de mazare cu quinoa si cartofi; salata de ceapa; salata de andive
GUSTARE: suc de merisoare
PRANZ: drob de cartofi cu quinoa, salata de varza, ceapa
GUSTARE: 1 grapefruit
SEARA: prajitura Clarafina; 200 ml lapte de migdale; 1 mar
PRANZ: pate de linte si quinoa, buchetele de conopida cruda + 150 ml supa de zarzavat
GUSTARE: 1 grapefruit
SEARA: prajitura Visinica, mere, ceai de seara
GUSTARE: 250 ml suc de grapefruit proaspat stors
PRANZ: bulz vegan, salata de sfecla cruda cu hrean
GUSTARE: 1 mar
SEARA: bors de legume cu salata de ceapa si paine integrala. Salata \”bomba verde\” :). Pt tati si pateu de soia – slabiciunea lui
GUSTARE: suc de catina
PRANZ: cartof fiert in coaja cu guacamole; suc de morcov 150 ml; 1 morcov crud
GUSTARE: suc de mere proaspat stors
SEARA: salata de andive cu patrunjel; humus cu patrunjel si usturoi; tata: salata de mazare (cuprins); paine integrala de secara
GUSTARE: suc de catina
PRANZ: humus cu patrunjel si usturoi si salata de sfecla cu nuci si hrean; 1 felie paine integrala, prajita
GUSTARE: 1 mar ionatan
SEARA: salata de andive; salata de conopida; hamburgeri de linte
GUSTARE: apa de merisoare
PRANZ: chiftelute de naut cu quinoa si pasta de sfecla cruda dar fara nuci (vezi bruschete cu sfecla),apa de merisoare, salata de varza
SEARA: fructe si crackers cu susan de la Naturalia, cateva nuci de macadamia si stafide
GUSTARE: suc de catina
PRANZ: 1 cartof copt cu 1 lingura tofu, pasat cu furculita si amestecat cu sos din cateva fire marar, 1 catel usturoi, putin lapte de soia, ulei de masline, putina sare neiodata; + salata de sfecla cu hrean (raw)
SEARA: fasole batuta cu salata de varza alba (cu patrunjel, marar, suc de lamaie, ulei masline si putine seminte de canepa)
PRANZ: bors de legume cu paine integrala, salata de ceapa
GUSTARE: mandarine; crackers de grau integral
SEARA: quinoa cu legume; salata de varza; la culcare 250 ml lapte de soia
PRANZ: ciorbita de fasole; drob de cartofi; salata de varza rosie si alba, cu patrunjel, marar si seminte de canepa.
SEARA: Grapefruit si cativa crackers deshidratati. Pentru tati si o portie de Fondu Raw.
GUSTARE: suc de grapefruit 150 ml
PRANZ: bors de legume cu salata de ceapa si crutoane de paine integrala
SEARA: drob de cartofi cu salata de varza alba si rosie, patrunjel, marar si seminte de canepa.
DIMINEATA: Feramisu; 1 mar ionatan
PRANZ: in completare humus cu patrunjel pe paine de secara; morcov razuit crud, supa concentrata de legume
GUSTARE: portocala
SEARA: paste integrale cu sos proteic de rosii (rosii de la congelator, busuioc, cimbru, seminte floarea soarelui, seminte de dovleac. fulgi de drojdie).
GUSTARE: 2 mere si soia nuts
PRANZ: pate de soia cu salata de varza si paine integrala
GUSTARE: soia nuts si 1 grapefruit
SEARA: dovlecei cu quinoa (reteta Cuprins) si muraturi
GUSTARE: apa de merisoare, soia nuts, 1 mar
PRANZ: varza calita cu mamaliguta
GUSTARE: mar
SEARA: placinta cu mere si gem de visine fara zahar; compot de visine
PRANZ: cartof copt cu guacamole si salata bomba verde (Cuprins)
GUSTARE: 1 grapefruit
SEARA: paine integrala prajita cu pateu de soia (reteta Cuprins) si salata de varza cu marar, lamaie si seminte de canepa
DIMINEATA: Fibrio – Inimioare mic dejun (din fulgi ovaz si alte cereale, unt cacao si fructe uscate); baghete mic dejun (cereale, seminte, fructe); banana; ceai de fenicul si tei cu miere.
PRANZ: Fibrio – saratele din rosii deshidratate si sos pesto si betisoare de morcov si telina (meniu de voiaj :))
SEARA: salata uriasa delicioasa si atat de nutritiva: 2 andive, 2 miezuri de salata verde, 2 linguri miezfloarea soarelui, 1 lingura seminte canepa, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, sucul de la 1 lamaie, 2 linguri ulei masline, putina sare neiodata, 1 lingura fulgi de drojdie de bere, 4 linguri quinoa, 1 avocado taiat cubulete, 4 catei usturoi presat, 1 felie de paine integrala de secara. Daca o sa cititi, o sa vi se para putin. daca o sa incercati, veti observa contrariul.
DIMINEATA: 1 kiwi, 2 bomboane de hrisca Fibrio, fursecuri Fitness – Fibrio (pe baza de fulgi de cereale, seminte si fructe uscate)
GUSTARE: lapte de migdale
PRANZ: mamaliguta cu branza de caju; 250 ml supa clara de zarzavat
GUSTARE: suc de mar proaspat stors;
SEARA: cartof copt cu pasta de avocado si masline
DIMINEATA: Fibrio – tarta cu fructe de padure
GUSTARE: suc de mar 250 ml
PRANZ: pilaf cu quinoa, legume si ciuperci; 250 ml supa concentratat de zarzavat
GUSTARE: 1 grapefruit
SEARA: cartof fiert in coaja, pasat apoi cu nuci si ardei capia; la culcare compot de visine fara zahar
DIMINEATA: tapioca cu lapte de soia; 1 mar
GUSTARE: 1 mar
PRANZ: sarmalute in foi de varza si mamaliguta
GUSTARE: 1 portocala si 1 kiwi
SEARA: tarta Fibrio cu fructe de padure
DIMINEATA: 1 kiwi; biscuiti de quinoa expandata (nu folosesc des, dar azi e o situatie de urgenta) cu magiun de prune fara zahar in care am amesteca 1 lingura de nuci ramanesti macinate + lapte de susan cu cafea instant si miere
GUSTARE: 2 mere
PRANZ: super mancare de linte cu quinoa si paine de secara, integrala + 2 felii mari de gulie + salata de andive si ceapa
GUSTARE: 1 grapefruit
SEARA: Blat Clarafinna cu pasta de visine; 1 para rasa, lapte de canepa + 2 mere si 1 lingura mix de nuci
DIMINEATA: blat Clarafinna cu dulceata de gutui raw; 1 mar + 200 ml lapte de nuci romanesti
GUSTARE: 1 mar
PRANZ: cand un pui e bolnav, nu prea mai exista mancare in mintea mea, doar multa apa.
SEARA: musaca de linte cu salata verde asortata cu seminte canepa, 1 leg. patrunjel, 1 leg marar, suc de la 1 lamaie, 1 lingura ulei masline; separat 1 ceapa rosie \”sparta\”
DIMINEATA: mucenici + 1 mar; tata si o portie Clarafinna
GUSTARE: apa de merisoare
PRANZ: souffle de ciuperci pleurotus; salata de spanac verde
GUSTARE: 1 mar
SEARA: salata de varza cu cartofi copti in coaja
la trezire apa cu carbune vegetal
DIMINEATA: baghete + inimioare mic dejun – Fibrio; 1 banana; 100 ml lapte de migdale cu curmale
PRANZ: cartofi copti cu salata de la cina 5 martie
SEARA: tarta cu fructe de padure si tofu – Fibrio; 2 mere
DIMINEATA: mucenici; 1 mar
PRANZ: bors de legume cu mei; souffle de ciuperci pleurotus; salata de ceapa rosie; paine integrala
GUSTARE: 1 banana
SEARA: mousse de ciocolata si 1 grapefruit
DIMINEATA: placinta cu visine Lantul Slabiciunilor.
GUSTARE: suc de grapefruit
PRANZ: bors de legume cu salata de ceapa si paine integrala
SEARA: drob vegetarian cu salata de spanac
DIMINEATA: placinta cu visine Lantul Slabiciunilor; cateva nuci; 1 mar
PRANZ: mazare cu quinoa si salata de conopida cu patrunjel, marar si usturoi
SEARA: supa de zarzavat cu paste alfabet si salata de spanac cu paine prajita integrala
la trezire apa calduta cu carbune vegetal
DIMINEATA: Tarta cu fructe de padure si tofu de la Fibrio + 1 cana lapte de soia cu cafea instant bio din cereale si miere
PRANZ: bruschette cu paasta de morcovi si nuci + ceapa si feliute de avocado
GUSTARE: 1 portocala
SEARA: mancare de fasole boabe cu salata de varza murata
la culcare 1 mar 🙂
la trezire apa calduta cu carbune vegetal. 1 lingura de miere
DIMINEATA: muesli din 5 fulgi de cereale cu lapte de soia; 1 mar
GUSTARE: 200 ml suc de grapefruit
PRANZ: minibulz vegan cu 1 ceapa rosie buuuna 🙂
GUSTARE: 250 ml zupa clara de zarzavat
SEARA: salata verde cu marar, patrunjel, avocado, usturoi, suc de lamaie si seinte de floarea soarelui cu paine prajita, integrala, de secara. Tata si mancare scazuta de fasoale boabe.
GUSTARE: 1 mar si o mana de nuci romanesti
PRANZ: 2 cartofi copti cu sos proteic si o salata de varza murata (pt B12, ca e la moda subiectul :))
SEARA: pateu de soia cu paine prajita din faina integrala de secara si salata verde cu sos de nuci
DIMINEATA: salata de grau (grau incoltit, fructe proaspete, miere); 1 pahar de lapte de soia cu cafea instant de cereale
PRANZ: humus cu lipie si salata de patrunjel cu rosii + salata de masline si nuci
GUSTARE: 1 grapefruit
SEARA: supa crema de legume cu crutoane; salata de spanac
DIMINEATA: tapioca cu lapte de soia si scortisoara; 1 CaFelina; 1 mar
PRANZ: chiftelute vegane cu ciuperci (delir!:)) si salata de spanac cu sos de nuci
SEARA: 2 portocale; 6 CaFeline
DIMINEATA: 1 banana; muesli cu lapte de soia
GUSTARE: 1 mar
PRANZ: 1 hamburger vegetarian cu salata de spanac si ceapa; 200 ml supa clara de zarzavat
GUSTARE: 2 mere
SEARA: humus cu paine integrala si salata de spanac cu ceapa rosie, seminte de canepa si suc de lamaie
DIMINEATA: tarta de ciocolata fara ciocolata cu mousse de mar (mmmmmmmmmmmm) si cateva nuci
GUSTARE: suc de catina
PRANZ: mancare de cartofi cu salata de varza murata
GUSTARE: gulie si cateva nuci romanesti
SEARA: bors de fasole cu ceapa verde si ridichi
DIMINEATA: muesli cu lapte de susan; 1 mar
GUSTARE: coacaze negre
PRANZ: mamaliguta cu branza tofu; suc de morcov
GUSTARE: 1 mar
SEARA: Ciorbita de fasole, ceapa rosie, salata de spanac cu sos de nuci (reteta la cuprins)
DIMINEATA: pudding de caise; 1 cana lapte de soia cu cafea instant de cereale
GUSTARE: 2 mere golden romanesti
PRANZ: supa crema raw de ciuperci (in care am adaugat si cateva frunze de spanac proaspat) cu 1 chifla de secara; 1 gulie
GUSTARE: 2 mere golden romanesti
SEARA: salata de spanac cu leurda, ridichi si ceapa verde; (doar pt tata) pilaf cu quinoa si ciuperci
DIMINEATA: pudding de caise, miere, afine, 2 mere
GUSTARE: lapte de soia cu cafea instant de cereale
PRANZ: ciorbita de loboda si stevie cu otz si ovaz; ceapa verde si paine integrala de secara
GUSTARE: 2 mere
SEARA: crackers din faina integrala de grau kamut cu branza de migdale (frecata cu leurda si ceapa verde); salata de leurda cu ridichi, seminte de canepa si suc de lamaie
DIMINEATA: idem 24 martie + 1 cana lapte de soia cu cafea instant de cereale
PRANZ: chiftelute vegetariene cu salata de leurda si ridichi
DIMINEATA: corn Naturalia cu branza de migdale si rosii cherry
GUSTARE: 1 mar
PRANZ: ciorba de stevie si loboda; bruschette cu pasta de morcovi, seminte canepa, usturoi si ceapa verde
GUSTARE: 1 grapefruit
SEARA: mousse de ciocolata (reteta la Clarafinna) cu afine amestecate in el; 1 cana de lapte de soia cu cafea de cereale
DIMINEATA: tapioca cu lapte de soia; 2 mere; soia nuts rehidratate
PRANZ: ciorbita de loboda si stevie cu salata de ceapa; 1 felie de paine integrala de secara cu humus
GUSTARE: 2 mere
SEARA: 1 hamburger vegetarian cu salata de leurda
DIMINEATA: Mix de nuci si fructe uscate, 1 mar si grisine Naturalia
PRANZ: fasole batuta cu salata de varza murata
GUSTARE: 2 mere
SEARA: crackers din faina integrala cu branza de migdale
DIMINEATA: 2 mere; tapioca cu lapte de soia; cateva alune de padure crude
PRANZ: varza calita cu mamaliguta; salata de leurda
GUSTARE: soia nuts
SEARA: mere cu crackers de seminte
DIMINEATA: paine din faina integrala, fara drojdie (Naturalia) cu branza de migdale, rosii si castraveti bio (Naturalia)
PRANZ: salata clorofila :): salata verde, ceapa, leurda, spanac, usturoi verde, patrunjel, marar, sos de nuci.
G; 2 mere
C; placinta si compot de mere
DIMINEATA: lapte cu orez, tapioca si quinoa; 1 grapefruit; 2 CaFeline
GUSTARE: o mana de soia nuts + 1 mar
PRANZ: salata de andive si castraveti cu patrunjel, marar, usturoi, lamaie, seminte canepa langa mancare de cartofi cu pleurotus; pentru tati si ceva paine integrala fara drojdie (ca el consuma mai multe calorii). Oricum portiile mele sunt considerabil mai mici decat ale lui.
SEARA: 1 cana lapte de soia cu cafea instant de cereale si cativa crackersi din faina integrala, unsi cu miere; 1 mar
DIMINEATA: lapte de soia cu cafea instant de cereale, biscuiti 2p varianta noua, cu miere de ghimbir si branza de migdale (dulce); 1 kiwi
G; 1 mar ionatan
PRANZ: Ciorbita de fasole cu salata \”bomba verde\” (vezi Retete) si paine integrala fara drojdie
GUSTARE: soia nuts
SEARA: 3 CaFeline, 1 felie placinta cu mere si 1 grapefruit
DIMINEATA: idem Pavel + 250 ml suc de grapefruit
PRANZ: supa crema de legume cu crutoane din paine integrala fara drojdie; salata de leurda
SEARA: cartofi copti in coaja, cu pasta de nuci (vezi Retete) si salata verde cu tot ce se gasea in piata de sezon (ridichi, gulii, ceapa verde, usturoi verde, marar, patrunjel, leurda), fulgi de drojdie, suc lamaie si seminte de canepa
DIMINEATA: CaFeline si 1 canita de tapioca cu lapte de soia
GUSTARE: 1 mar
PRANZ: cartof fiert in coaja cu pasta de nuci (Retete); 1/2 gulie; 200 ml supa concentratat de zarzavat
GUSTARE: suc proaspat stors din 1 grapefruit + 1 portocala
SEARA: pasta de maslin cu avocado, paine si rosii
la culcare ceai linistitor din plante
DIMINEATA: CaFeline, 1 cana lapte de soia cu cafea instant de cereale; 1 mar; tata a mancat si budinca de tapioca cu nuci
GUSTARE: 1 gulie
PRANZ: Salata de quinoa cu leurda si busuioc proaspat; 1 gulie
GUSTARE: 1 grapefruit si inca o doza de pulbere carbune vegetal
SEARA: ciorbita de loboda si stevie (vezi Retete) si salata uriasa de sezon (verde, ridichi, ceapa verde, usturoi verde, marar, patrunjel, seminte canepa, seminte floarea soarelui si dovleac), paine integrala fara drojdie
DIMINEATA: 2 turtitze Mowgli cu pasta de migdale (ramasa de la laptele de migdale, frecat acu coaja de portocla si lamaie bio, vanilie, miere), 1 mar. Tata si lapte cutapioca si quinoa cu nuci (facut mai consistent, budinca).
PRANZ: humus (cu leurda, patrunjel) amestecat cu quinoa si rosie pasata + salata de morcovi cu leurda
SEARA: biscuiti 2P (din ovaz, nu mei) cu pasta de afine raw si suc de mere
DIMINEATA: azi mi-a fost foame si pofta de ceva sarat! 🙂 2 felii paine integrala fara drojdie, pasta de masline si 1 avocado
GUSTARE: 1 cana lapte de soia cu cafea instant de cereale
PRANZ: salata de morcovi cu usturoi, canepa, seminte de floarea soarelui si fulgi drojdie. Cativa crackers cu susan.
SEARA: vaccin cu clorofila :): salata verde, 1 leg patrunjel, 1 leg marar, 2 leg leurda, 1 leg ceapa verde, ridichi, lamaie, ulei de masline; paine integrala fara drojdie; tata (in plus): ciorbita de loboda si stevie; putina fasole batuta
DIMINEATA: covrigei artizanali din faina integrala si chimen (Naturalia) cu miere, 2 mere, cateva nuci, 1 cana lapte de migdale
PRANZ: salata de leurda cu seminte de canepa; suc de morcov proaspat stors; pilaf de orez si quinoa cu legume; ceapa verde, ridichi
GUSTARE: 1 mar
SEARA: Mousse de ciocolata (vezi Clarafinna) cu faina de migdale
DIMINEATA: 3 biscuiti 2- de ovaz cu pasta raw de coacaze; 1 cana lapte de soia cu cafea instant de cereale
GUSTARE: 250 ml suc de catina
PRANZ: ciorbita de loboda si stevie cu paine integrala fara drojdie; ceapa verde; salata de leurda
GUSTARE: 250 ml suc de grapefruit
SEARA: fasole batuta cu salata de leurda cu marar, lamaie si seminte de canepa; ridichi si ceapa verde; 200 ml suc de morcov proaspat stors
DIMINEATA: biscuiti 2P cu crema de roscove; lapte de migdale
PRANZ: supa raw de ciuperci (vezi Retete) cu paine integrala si salata de leurda
SEARA: bulz vegan si salata de leurda (profitam de sezon :)); ridichi si castraveti