Mersul descult prin zapada

Vizualizări: 22.268

A nins ca in povesti. In sfarsit! Copiii sunt in al noualea cer. In spatele casei e o pajiste uriasa care merge pana la padure si unde cei 2P urmaresc vara si toamna … “desene animale” :), adica se uita si discuta prin gard cu vacile si caii de la fermele din jur si care pasc cu pofta in soarele diminetii si pana la amurg, iarba grasa si flori de fân cu miros dumnezeiesc … Ieri pajistea s-a transformat intr-o mare de zapada si loc de sanius. Petru a marcat prima victorie in drumul spre sanius:

Legatura cu Natura e in ADN-ul copiilor

Legatura cu Natura e in ADN-ul copiilor

Si-apoi s-a-ncins treaba …

Săniuş 3P

Săniuş 3P

… pana la apus …

Frăţiile lor in cautarea unui derdeluş care să corespundă exigenţelor :)

Frăţiile lor in cautarea unui derdeluş care să corespundă exigenţelor 🙂

Legatura dintre zapada, apa rece si imunitate

Cand e liniste in locul unde se joaca copiii, stiti ca pun la cale ceva special, asa-i? Ma trezesc dimineata si – spre deosebire de toate diminetile in care ei ma trezeau – acum era liniste. Primul semnal de alarma! 🙂 Ascult eu la linistea din camera lor, ascult apoi la chicoteli infundate, ascult iar la liniste, ascult iar la chicoteli … Ma dau jos din pat si pornesc tiptil, cand colo? …

Nu va speriati, frigul nu produce raceala (nu ne curg mucii si ochii ca am racit de la frig, ci din alte motive, iar frigul ne ajuta!), nici apa rece pe corp, caci cea de baut nu ar trebui s-o bem NICIODATA rece (aud vara la mare: “Iesi din apa ca ai stat destul si racesti!” sau “Nu ai voie inca, e prea rece!”), nici mersul descult prin zapada. Toate sunt povesti pe care le-am probat si care sunt inventate:

1. fie de cei care nu inteleg cum functioneaza corpul nostru si nici ca “boala” sau “imbolnavirea din cauza cuiva sau a ceva extern” este o idee falsa, eronata.

2. fie de cei care inteleg prea bine, dar nu au interesul in a promova aceste idei eliberatoare si remedii simple, care ne stau la dispozitie gratuit in natura si care ne permit independenta.

Fularul pe gura, infofoleala afara sau in casa (nou nascuti si bebelusi tinuti cu caciulite pe cap in casa), caldura excesiva in casa iarna (peste 19-20 grade), baile la temperaturi mari (37 grade si peste) astea da, toate ne slabesc, ne imbolnavesc indirect si n-au nicio legatura cu intarirea imunitatii, ceea ce popular se numeste “calire”.

Un tonic tonic nebanuit al sistemului imun este mersul descult prin zapada. Favorizeaza descarcarea organismului de energia electrostatica (n-aveti cum sa scapati de ea) si are efect sedativ. Se incepe cu 5-10 secunde si se creste zilnic cu 5 secunde pana se ajunge la 5 min de mers, ruland alert calcai – talpa – varf. Se poate face acelasi lucru primavara si vara prin roua sau prin apa rece, dupa metoda Kneipp. Se poate practica la orice varsta. Am mers desculta prin zapada si cand eram insarcinata:

Cu Petru la purtator, prin zapada-ncetisor/ De la dr. Laza invatate si-napoi la lume date.

Cu Petru la purtator, prin zapada-ncetisor/ De la dr. Laza invatate si-napoi la lume date.

Dupa indrumarile dr. Doru Laza si ale lui Sebastian Kneipp, copiilor le-am facut de mici la finalul baitei sau al dusului, un dus rece timp de 3 secunde, pe tot corpul. N-ar strica sa procedati la fel cu voi insiva si cu copiii. Daca nu suportati rece, atunci macar mai rece decat apa cu care v-ati spalat pe corp. Pas cu pas.

Am fost toata copilaria un copil infofolit si acum plang pierderea mecanismului natural de termoreglare al organismului. La cel mai mic val de racoare, mie imi e frig. Copiii mei in schimb, ca mai toti copiii nebruiati de cutumele parintilor, bunicilor, educatorilor, ingrijitorilor, sistemului etc, sunt extraordinari.

Iata cum se arunca Pavel la 3 ani, la 3000m, in apa unui rau provenit dintr-un ghetar si comparativ, cum “atacam” eu problema …

Pavel 3.5 ani, in râu şi lac glaciar

Pavel 3.5 ani, in râu şi lac glaciar

O fotografie face mai mult decat 1000 de cuvinte

O fotografie face mai mult decat 1000 de cuvinte

Despre terapia si profilaxia cu apa rece, a scris un articol excelent documentat si explicat, sora mea de suflet, Mimi Walter, pe blogul ei care este o cutie plina cu comori pentru sanatate: Apa rece este benefica pentru organismul uman.

M-as bucura sa raspanditi mesajul acestei lectii si sa il practicati. Pentru copiii acestei lumi si nemurirea stelutelor din privirea lor.

Actualizare
De la cititorii mei iubiti, sub titlul: “Buna dimineata, imunitatea sparge gheata!”

Parintii sunt cel mai bun exemplu

Parintii sunt cel mai bun exemplu

Pui scump de Ancuta Tofan :)

Pui scump de Ancuta Tofan 🙂

VItamina L pe orice vreme!
Vizualizări: 22.268

Distribuie: