Mic dejun creativ din fructe

Scris de Cristela  - 23 aprilie 2021

Idei de mic dejun pentru toate vârstele, inclusiv bebeluși la diversificare. Micul dejun este exact cum îi spune numele: MIC.

1. DUMICAȚI FRUCTAȚI

Banane, miere cristalizată de la Apiarium și fructe de pădure. Gustul dulce-acrișor cucerește și cele mai mofturoase minți. Puteți folosi mierea polifloră, ireal de parfumată, se simte puternic cimbrișorul de munte și bujorelul de munte, comandă AICI sau comandă AICI miere polifloră de munte, care este 80% miere de mană (mai valoroasă decât cea de manuka și incomparabilă la preț, am explicat de ce și cum în această emisiune AICI).

Bites - Cristela GEORGESCU 2021
Bites – Cristela GEORGESCU 2021

Sau așa…

Bites - Cristela GEORGESCU 2021
Bites – Cristela GEORGESCU 2021

2. MERE CU CARAMEL

O rețetă de Anthony William (cartea Vindecarea Ficatului), pregătită cap-coadă și pozată de Pavel.

Inelele din mere sunt crude, unse cu sos ”caramel” (pastă la blender din curmale Medjoul, vanilie și puțin suc de lămâie) și fardate cu nucă de cocos. Nu subestimați (cum am făcut eu până să gust) această combinație. Nici intuiția copiilor voștri. Lăsați-vă surprinși!

PS – Pavel a decupat ceva cam mult din măr, să pară covrigei, dar voi puteți merge cu decupajul cât mai aproape de cotor, astfel încât golul sa aiba diametru de max. 2 cm.

Mere cu caramel - Cristela Georgescu 2021
Mere cu caramel – Cristela Georgescu 2021
Mere cu caramel - Cristela Georgescu 2021
Mere cu caramel – Cristela Georgescu 2021

Aceleași inele de mere pot fi unse cu miere cremoasă sau cristalizată și decorate cu zmeură, afine, mure.

3. BĂRCUȚE CU CIOCOLATĂ

Caise cu ciocolată - Cristela GEORGESCU 2021
Caise cu ciocolată – Cristela GEORGESCU 2021

Scobesc fructe de sezon (mere, caise, piersici) și le umplu cu o cremă de ciocolată făcută cu blenderul vertical (acum blendere verticale ajung până la 100oW putere) din:

a. 2 banane bine coapte (coaja cu pete maronii) și 3 lingurițe pulbere cacao sau carob neprăjit că este amar AICI sau AICI.

sau

b. 12 curmale Medjool Jumbo rehidratate 2 ore, 1o0 ml apă în care au stat curmalele, 3 lingurițe carob crud sau cacao crudă (neprăjit), opțional puțină vanilie sau esență naturală de vanilie (dacă nu găsiți, vă puteți face acasă). La crema asta se poate adăuga în blender și o cană (200g) alune de pădure crude rehidratate și obțineți o cremă de ciocolată cu alune de pădure. Nu vă recomand să o mâncați dimineața la prima oră însă, pentru că grăsimile blochează limfa și ficatul nostru, care este deja suprasolicitata de (cel puțin ) cantitatea uriașă de radiații pe care o are de procesat în ultimii ani.

De ce e important să îți cunoști scopul vieții?

Articole interesante 

>