Ne vedem la Brasov!

Motto: Pentru orice lucru este un timp si un anotimp …


(Detalii si inscrieri)

***

“Hai, vino la Brasov, ca ne ocupam cu tot dichisul sa facem ceva fain! Lumea vrea sa te cunoasca, sa te auda!”, mi-a zis vechea mea prietena, Ditta Depner, mama lui BBMic si organzatorul evenimentului. Nu era prima oara cand auzeam asta de la ea.

Si-apoi a mai fost si cealalta fiinta atat de draga sufletului meu, Cornelia Marin, “mama” lui Fibrio 🙂 si pe care e posibil sa o cunoasteti si de la emisiunea “Ajutor, vreau sa slabesc!”. In virtutea prieteniei si a pasiunilor comune ce ne unesc de ceva ani buni de zile mi-a zis-o mai pe sleau: “N-as vrea sa lasi prea mult timp sa treaca pana cand incepi sa ajuti oamenii mai mult decat prin blog sau Facebook. Nu vreau sa te superi pe mine ca sunt asa directa, dar ar fi pacat.”

Si-apoi ati fost voi, cei care ma cititi si mi-ati scris. A fost articolul meu “In semn de multumire”, in care anticipam …

Si-apoi a fost un reporter care m-a intrebat: “Cum ati reusit sa imbinati domenii atat de diferite cum sunt activitatea in domeniul financiar si cea de sanatate, nutritie si corporate wellness?”. Si-n timp ce-i dadeam raspunsul, ma si gandeam la biletul de avion catre Romania, la conferinta de la Brasov, la cele care vor urma … : “Fiecare dintre noi face acelasi lucru in viata: raspunde unei chemari. Lucrurile cu care am fost haraziti, pasiunile, talentele, aptitudinile, felul in care ne stabilim valorile si ne identificam motivatiile, toate astea nu vin de la noi si nici nu sunt pentru noi. Sunt pentru o semenii nostri si vin de la o sursa divina aflata deasupra noastra.

Eu nu mi-am propus ceva anume, s-a intamplat. Lucrurile cele mai indraznete si importante pe care le-am facut pana acum, faceau fara exceptie parte din categoria “visuri pentru alta viata”.  Uitandu-ma inapoi, imi dau seama ca nici n-am avut habar ca le fac de fapt. Daca mi-as fi propus ceva anume as fi facut ceea ce fac de obicei: le-as fi sucit si rasucit la infinit, incercand sa le potrivesc dupa standardul “mai bine” din capul meu.

Pana la urma cred ca e simplu: tot ce ai de facut atunci cand te afli pe un drum pe care ai intrat raspunzand unei chemari este sa mergi inainte, fara sa te opresti.  Ascultand acea chemare care se aude in adancul sufletului si inimii tale, ca o intuitie divina : “Vino …”.   Pe mine m-a deconectat de unde eram, punandu-ma intr-un loc in care sa pot fi si mai mult in slujba oamenilor.”

***

Voi incepe si in Romania o serie de conferinte de sanatatate si nutritie holistica, din ciclul “Hrana dincolo de Hrană”, un program pe care l-am gandit altfel decat, probabil, va asteptati. M-am gandit la ceva datator de aripi! 🙂 Ne vedem pentru inceput cu brasovenii sau cu cei care se intampla sa petreaca  weekend-ul la munte, pe 26 octombrie intre 10:00 si 13:00 la Hotel Aro Palace din Brasov.

Nu este o conferinta clasica despre nutritie, nu este despre ce avem voie si ce nu avem voie, despre cine are dreptate si cine nu sau cine e bun si cine e rau in domeniul asta, ci este despre experiente mele personale si stiinta din spatele lor, despre lucruri pe care le puteti proba inainte de a le adopta.

Nu e cu demonstratie culinara, dar va fi si o sectiune despre gatit, pornind de la principiul “Gateste ca si cand viata familiei depinde de asta! Deoarece chiar depinde.”

Nu este exclusiv despre dieta tip vegan (dar voi raspunde oricaror intrebari pe tema asta), pentru ca indiferent de teoria alimentara pe care ne dorim sa o imbratisam ca stil de viata, exista mai intai principii general valabile despre hrana si sanatate pe care avem nevoie sa le cunoastem, intelegem, probam si practicam cu consecventa. Despre ele vom vorbi.

Nu este exclusiv despre alimentatia bebelusilor sau a copiilor (dar voi adresa cateva probleme de ordin general si voi raspunde intrebarilor pe tema asta), ci e cu informatie valabila pentru mici si mari deopotriva. Am fost rugata odata de un redactor sa formulez cel mai important lucru (din experiența mea) despre creșterea copilului. Si i-am spus: “Copiii vor face si vor deveni nu ceea ce parintii isi doresc sa faca si sa ajunga (inclusiv alimentar), ci ceea ce ei, impreuna si individual, le inspira si le imprima prin exemplul personal. Mama sa poarte mereu prinse la ureche, ca pe niste flori de camp, vorbele Apostolui Pavel: Toate imi sunt ingaduite, dar nu toate imi sunt de folos. Va astept sa le culegem si sa le alegem pe “toate” impreuna! (Detalii si inscrieri)


Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
Care este opinia ta?