Bombite cu quinoa (Gustarel)

Vizualizări: 4.057

Extras din articolul: Trei retete cu quinoa si un desert surpriza

BOMBE CU QUINOA (GUSTAREL)

Pentru Pavel folosesc quinoa la diverse piure-uri de legume, cel mai bine mi s-a parut ca merge cu: dovlecel si marar sau brocoli cu patrunjel. De asemenea i-am facut niste ‚bombitze’ cu quinoa (merg si cu orez integral in loc de quinoa): am amestecat quinoa/orez (fierte in prealabil, preferabil in zeama de la supa de radacinoase) cu putin piure crud de rosii si cateva fire de sare neiodata, marar, patrunjel, leustean si putina “faina” din seminte de in macinate. Am pus si putini fulgi de ovaz, Am modelat compozitia sub forma bilute mici si le-am bagat la cuptor 15 minute. Pavel e incantat, mai ales ca le mananca singur, cu mana sau cu furculita (nu e prea prieten cu tacamurile pentru copii).

Actualizare 2015: Prefer sa folosesc rosiile sub forma de sos crud (pasez o rosie bine coapta in gradina, la blender cu oregano si usturoi sau, daca nu e sezonul, am la congelator). Nu mai amestec mai multe tipuri de cereale (quinoa cu ovaz), ci folosesc un singur tip, preferabil fara gluten. De aici a aparut reteta noua, simplificata si mult mai gustoasa a noilor bombite de quinoa, pe numele lor Gustarel.




Vizualizări: 4.057

Distribuie: