7. Doamna Elena Nita Ibrian – autenticul promotor al bucatariei fara foc si al hranei vii in Romania

Număr afişări : 521

“… sa nu stie stanga ta ce face dreapta ta”. (Matei, 6:3). Adica atunci cand faci o fapta buna, cand iti ajuti aproapele cu tot sufletul tau, sa fii atat de discret si smerit, incat pana nici stanga ta sa nu vada fapta buna pe care ai facut-o cu dreapta.

Este de fapt esenta spiritului crestin care pleaca din iubire. Iubire pentru Dumnezeu si pentru aproapele tau. Un astfel de om a fost Elena Nita Ibrian a carei aniversare ar fi fost ieri: a facut bine peste tot pe unde a fost posibil, prin simpla intelegere a legilor naturii, cu discretie, modestie, generozitate, simplitate si credinta. Este de aceea de dorit sa cunoastem viata si munca de binefacere a doamnei Nita Ibrian, dar in acelasi timp sa patrundem modul simplu in care formele naturii pure se aseaza in nutritie, pentru vindecarea sau prevenirea bolilor.

Chiar daca a fost un om necunoscut multora, se distinge si ramane un in inimile noastre prin pioneratul remarcabil, aproape intuitiv, de a dezvolta si pune in practica in Romania conceptele de hrana vie si bucatarie fara foc, concepte pe care unii le promoveaza, dar nu le inteleg nici sensul, nici spiritul.

“… sa nu stie stanga ta ce face dreapta ta”. Un verset biblic al carui sens este meschin transformat, mai ales in Romania actuala, in a face ceva pe furis, fara a fi observat sau simtit, inclusiv in a prelua o ceva ce nu iti apartine si a te numi apoi proprietarul sau promotorul acelui lucru.

Lectura placuta: http://elena-nita-ibrian.blogspot.be/2012/11/o-adevarata-romanca-de-poveste-doamna.html
Număr afişări : 521

Distribuie: