A incercat cineva homeschooling?

Număr afişări : 480

Mesaj de la cititori, din categoria “Se poate!”

Psihoterapeut Cristina a spus:
June 23, 2014

Eu mi-am inscris baiatul de 7 ani la o scoala umbrela din America WRA pentru sistemul homeschooling care nu exista ca forma in Ro insa nici nu este ilegal. Locuiesc in satul Cheia judetul Alba. Suntem mutati acolo din noiembrie 2013. Daca as fi locuit in continuare in Bucuresti, as fi optat pentru NEIGHBORHOOD SCHOOLING care iarasi nu am auzit ca s-ar organiza in Ro. Daca nu, as fi optat pentru varianta mai raspandita in Ro, aceea de homeschooling. Am fost profesor 14 ani si nu mi-as inscrie copii la scoala de stat. Cand sunt intrebati daca merg la gradinita/scoala (am o fetita de trei ani si un baiat de 7 ani), raspund ca stau cu mama acasa si nu li se pare nimic ciudat. Daca cel care intreaba insista, atunci intervin eu. Copii nu isi pun intrebari, nu vor sa mearga la gradi, se intalnesc regulat cu copiii prietenilor nostri, ii duc la foarte multe activitati unde se intalnesc cu alti copii si daca as fi lucrat sau cel mare ar fi avut lectii, nu am fi avut timp sa participam.
Putin of topic fata de articol, dar nu de blog: la doua luni dupa ce ne-am mutat in sat, am fost chemati de catre oficialitatile comunei din care face parte satul unde locuim, prin asistenta sociala a satului, intr-o sedinta oficiala la care au participat primarul, politistul, medicul, directoarea scolii din comuna, in care ni s-a tras o sapuneala si o urecheala ca nu inscriem copii la scoala si de ce le dam seminte. Cateva zile am fost speriati. Noroc cu internetul pe cartela, am cerut sprijinul moral al comunitatii homeschooling Ro si am primit atat sprijin moral cat si logistic. La urmatoarele intalniri am fost pregatiti cu argumente cu suport legal si, dupa o perioada cu telefoane ”politicoase” insa deranjante prin insistenta, in timp, ne-au lasat in pace.
Va felicit din toata inima pentru munca de informare/formare pe care o citesc pe acest blog.
Număr afişări : 480

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
 1. Bună,am un băietel de ap 2ani si imi e tare frică de ce urmează în anii cu grădiniță si scoală.Locuim in Brasov si tare mă ajută dacă mai sunt persoane care locuiesc aici sa imi spuna daca au optat pentru scoala acasă sau scoala liberă. Multumesc din suflet si sper sa primesc sfaturi.
  Cu drag si multa dragoste Camelia.

  1. Camelia draga, multumesc pentru comentariu. FARA FRICA inainte de toate. N-ai de ce sa iti faci griji, nci intr-un caz, nici in celalalt. Ia legatura cu cei din grupul de la scoala Waldorf din Brasov, viziteaza si vezi. Ia legatura si cu Ditta Depner, are si ea o gradinita. Citeste si aici, dar indiferent ce ti se psune si ce citesti, vezi cu ochii tai si simte cu inima ta, inainte de a alege.

   https://cristelageorgescu.ro/nota/cum-am-ales-scoala-copiilor-si-ce-este-scoala-libera/

   Cu drag,
   cristela

Care este opinia ta?