Alergiile si pielea

Vizualizări: 2.193
Intrebare de la Claudia, 31 iulie 2014

Buna, Cristela! Fata mea are 2 ani si a facut alergie, ma poti indruma ce remediu naturist sa folosesc pentru a disparea aceasta alergie, i-au iesit bubite pe maini si pe picioare, multumesc! Nu mai stiu ce sa fac pentru ca i-au disparut si dupa o saptamana i-au reaparut!

Raspuns

Draga Claudia,

Alergiile sunt efectul unor cauze. Daca te repezi asupra lor tratand simptomele (bubele) nu vei face decat sa carpesti, in nici un caz sa vindeci. Bubele vor reaparea, apoi vor aparea alte semnale de “boala”. Pentru a va vindeca e nevoie de un medic cu experienta (in nici un caz unul care doar sa te indoape cu pastile si creme pe baza de cortizon, ci unul cu inteleger unitar a aorganismului si cu experienta in a identifica CAUZA acestor probleme).

Alergia este doar un semnal pe care ti-l transmite organismul ei ca are nevoie sa scape de ceva din interior care ii face rau (la trup, la minte sau la suflet). Daca ii dai la cap alergiei (ca si febrei, tusei, mucilor), nu faci decat sa astupi gura unui organism care iti cere ajutorul. Daca insa respecti reactia si mergi pe firul hibei, pana la a descoperi si elimina cauza, atunci asta se numeste VINDECARE. Abia apoi poti introduce remedii homeopate sau pe baza de plante care sa sprijine organismul aflat pe cale de vindecare. Alergiile au nenumarate cauze, inclusiv sufletesti, nu numai fizice. De multe ori vaccinurile, antibioticele, laptele praf reprezinta cireasa pe tort, o ultima lovitura data unui organism deja plin de toxicitate limfatica.

Pielea este considerată ”al treilea” rinichi – este un uriaș organ de protecție, de eliminare si de respiratie al organismului si oglindeste starea de sanatate interioara. Daca toate procesele interioare (alimentatia, respiratia, eliminarea etc) funcționeaza bine, atunci si pielea arata bine. O persoana sanatoasa are pielea curata, stralucitoare, neteda, ferma, rozalie, cu miros natural placut. Astefl de atribute nu mai intalnim din pacate nici macar la copii. Din naștere, majoritatea prezinta semne si tulburari la nivelul pielii, ceea ce indica slabiciunile lor interioare, nici macar nu e nevoie sa ii traumatizam cu analize de sange.

Esential este sa retinem ca pielea reprezintă oglinda interiorului si ca orice probleme apar la nivelul pielii, cauza se afla doar in interior si tot din interior trebuie sa apara si rezolvarea.

Inca un motiv pentru care de pielea noastra e nevoie sa ne preocupam cu blandete si cu constienta, nu robotizat, aplicand tot felul de inventii umane menite sa “ii inchida gura” este ca pielea reprezinta o prelungire a sistemului nervos si un “instrumentul” prin intermediul caruia percem = intelegem tot ce in afara noastra, mediul extern. Cei care au urmarit prelegerile sau au citit cartile lui Bruce Lipton, stiu ca motivul central al teoriilor sale este constientizarea faptului ca perceptia realitatii, ifluenteaza comportamentul fiecaruia dintre noi si in cele din urma, viitorul. Mai mult decat atat, perceptiile influenteaza activitatea genelor si in acest fel ne eliberam si de sub scalvia ca genele ne controleaza pe noi (e fix invers!).

Intre piele si sistemul nervos exista o legatura originara, ambele provin din aceeasi foita embrionara, ectodermul, si asta se intampla in procesul punerii bazelor organismului uman, in primele sapte zile de viata in pantecele mamei. Astfel, ele vor relationa vesnic. 

Eu nu MAI cred in boala, nu cel putin asa cum o defineste medicina alopata, si nici nu cred ca medicamentele sau procedurile costisitoare ne redau sanatatea (daca ar fi facut-o, starea sanataii omenirii se imbunatea pana acum, dar noi vedem cum se inrautateste, ba chiar de la varste din ce in ce mai fragede).

Cu drag,
Vizualizări: 2.193

Distribuie: