Bruschette cu morcovi

Numar afisari: 1.340

Retea originala este de la Ditta Depner.

4 februarie 2011

Acum vreo 3 zile, Ditta cea draga, proaspata mamica eroina care a nascut doi copii superbi acasa, mi-a trimis o reteta indrazneata (spun asta pentru ca nu as fi indraznit sa combin niciodata morcovi cu usturoi), pe cat de simpla si rapida, pe atat de nutritiva si delicioasa: „ … Aveti nevoie de 3-4 morcovi (ii recomand pe cei romanesti), 1-2 catei de usturoi romanesc, ulei de masline presat la rece, si sare neiodata (eu folosesc condimentele BIO de la cei de la Sonnentor de ani de zile, iar “Sarea Mediteraneana” este perfecta ptr aceasta combinatie). Se rad morcovii pe razatoarea mica, se striveste usturoiul, se amesteca totul cu ulei de masline pana devine o masa compacta, si se sareaza dupa gust. Se serveste pe paine prajita. Daca nu doriti usturoi, merge foarte bine si fara. N-o sa va vina sa credeti cat de bun este!”.

Eu am testat-o imediat pentru ca Petru, spre deosebire de Pavel imi pare pofticios inca din burtica 🙂 Oricum, am facut bruschetele cu urmatoarele mici modificari: usturoiul l-am razuit pe razatoarea mica in loc sa il zdrobesc. Am uns painea prajita cu pasta astfel obtinuta si am pus deasupra si o felie subtire de avocado. NEMAIPOMENIT. Baietii au fost coplesiti, iar Petru a cerut din burtica si azi la pranz un bis! 🙂 Pentru Pavel insa am pregatit supa crema de linte si noua lui dragoste: avocado.

Daca v-am starnit pofta sau imaginatia, la lucru!:) Daca v-am stimulat apetitul, atunci va dorim “Pofta buna!”

Numar afisari: 1.340

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Opiniile sunt dezactivate