Ce cred despre Noua Medicina Germanica (NMG)?

Primesc frecvent intrebarea asta, de aceea am decis sa rezum raspunsul aici.

Apreciez cele mai multe aspecte prezentate de Dr. Hamer si ma inclin in fata muncii si a generozitatii sale. Cauza imbolnăvirilor INSA, este INTOTDEAUNA MULTIFACTORIALA, nu se poate reduce totul la un unic aspect si nu ne putem limita la a privi intr-o singura directie, fie ca e vorba de imbolnavire, fie de insanatosire.

Sunt practician holistic, cu alte cuvinte tin cont in activitatea mea de conexiunea dintre corp – minte – suflet – spirit – sisteme energetice și tocmai de aceea nu consider (nici) solutia sa ca fiind viabila, pentru ca se ocupa exlusiv de partea psihica. In abordarea dr. Hamer pacientul nu e vazut integral, nu exista niciun fel de recomandari referitoare la schimbarea alimentatiei (“Da, dar nici nu le recomanda pacientilor sa manance junk-food!” mi s-a explicat). In acelasi fel nu imbratisez nici teorii reductioniste care sustin ca doar alimentatia sau anumiti nutrienti sunt cauza sau solutia unica la problemele noastre de sanatate.

Nu incape indoiala ca bolile au intotdeauna SI o cauza psihica, emotionala, dar nu auzim ACUM asta pentru prima oara, odată cu NMG, ca sa cadem pe spate! Valeriu Popa, Parintele Arsenie Boca, Louise Hay, Jacques Martel sunt doar cateva figuri marcante care au scris despre acest lucru, iar marii maestri spirituali au enuntat cu mult inainte despre faptul ca suferintele corpului fizic apar doar dupa ce „boala” s-a manifestat in corpul emotional.

Am discutat pe aceasta tema si cu Mihaela Walter , deoarece la Alianta pentru Sanatate din Germania unde ea este membru activ, s-au dezbatut in mod riguros, mai ales sub bagheta Dr. Max Otto Brucker, pionierul alimentatiei naturale (adică alimente proaspete, neprocesate, integrale), toate “trendurile” in materie de sananate (asa am aflat si despre plagiatul lui David “Avocado” Wolfe). In cadrul Aliantei se sublinia mereu ca ”nu e recomandat sa faci tratamentul Dr. Hamer, care e in mare parte nenatural, cu tot felul de infuzii si injectii, caci in cele mai multe cazuri s-a dovedit clar a fi insuficient”.

Cu toate astea oamenilor le este mult mai usor sa reduca totul la partea strict psihologica, la ce le-a facut lor soarta, parintele rau, sotul, sotia, soacra, prietenul tradator sau seful cel nenorocit etc – pentru ca asa se pot vedea mai departe VICTIME si nu mai trebuie sa faca de fapt mare lucru, saisi asume responsabilitatea in relatia cu ”boala”.

Noua Medicina Germanica releva din punctul meu de veder un tipar de comportament in Romania: lumea se arunca inainte, caci e dispusa sa faca ORICE, numai sa nu fie nevoita sa-si schimbe disciplina de viata si modul de comportament.

Intotdeauna cu pretuire fata de minunea numita organism uma si viata care pulseaza in el,

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
Care este opinia ta?