Ce cred despre Noua Medicina Germanica?

Număr afişări : 765

Primesc din ce in ce mai des intrebarea asta.

Nu incape indoiala ca bolile au intotdeauna SI o cauza psihica, emotionala, nu auzim ACUM asta pentru prima oara, ca sa cadem pe spate! Valeriu Popa, Parintele Arsenie Boca, Louise Hay, Jacques Martel sunt doar cateva figuri marcante care au scris despre acest lucru, iar marii maestri spirituali au enuntat cu mult inainte despre faptul ca suferintele corpului fizic apar doar dupa ce „boala” s-a manifestat in corpul emotional.

Apreciez cele mai multe aspecte prezentate de Dr. Hamer, dar cauza bolilor este INTOTDEAUNA MULTIFACTORIALA, nu se poate reduce totul asa cum o face el. Tocmai de aceea (nici eu) nu consider solutia sa ca fiind viabila, caci se ocupa exlusiv de partea psihica, pacientul nu e vazut integral, nu exista niciun fel de recomandari referitoare la schimbarea alimentatiei (“Da, dar nici nu le recomanda pacientilor sa manance junk-food!” mi-a explicat unul dintre promotori.)

Am discutat pe aceasta tema si cu Mihaela Walter , deoarece la Alianta pentru Sanatate din Germania unde ea este membru activ, s-au dezbatut in mod riguros, mai ales sub bagheta Dr. Max Otto Brucker, pionierul alimentatiei naturale (alimente proaspete, neprocesate, integrale), toate “trendurile” in materie de sananate (asa am aflat si despre plagiatul lui David “Avocado” Wolfe). In cadrul Aliantei se sublinia mereu ca nu e recomandat sa faci tratamentul Dr. Hamer, care e in mare parte nenatural, cu tot felul de infuzii si injectii, caci in cele mai multe cazuri s-a dovedit clar a fi insuficient.

Cu toate astea oamenilor le este mult mai usor sa reduca totul la partea strict psihologica, la ce le-a facut lor soarta, parintele rau, sotul, sotia, soacra, prietenul tradator sau seful cel nenorocit etc – pentru ca asa se pot vedea mai departe VICTIME si nu mai trebuie sa faca de fapt mare lucru, saisi asume responsabilitatea in relatia cu ”boala”.

Noua Medicina Germanica releva din punctul meu de veder un tipar in Romania: lumea aude ceva interesant si se cam arunca cu capul inainte, caci e dispusa sa faca ORICE, numai sa nu fie nevoita sa-si schimbe modul de viata si comportament.

Intotdeauna cu drag,

cristela

Număr afişări : 765

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
Care este opinia ta?