Ce dieta sa urmez pentru gastrita copilului?

30 noiembrie 2015
Intrebare de la Anca, mama unei fetite de 5 luni.

Buna ziua! Fetita mea de 5 ani are urmatoarele diagnostice:

1.Boala refluxului gastro-esofagian fara esofagita – K21.9;
2. Gastroduodenita, nespecificata – K29.9;
3. Stomatita prin candida. Ce alimente ar fi nepermise in cazul gastritei? Va multumesc tare mult!

Raspuns:
Draga Anca Baesiu,

Inainte de a trece la “A FACE CEVA IMPOTRIVA…”, prefer sa parcurgem drumul “A INTELEGE CE SE INATAMPLA”.

Gastrita, ca orice alta afectiune care se termina in “- ita”, este o inflamatie, inacest caz a mucoaselor gastrice. Ce produce astfel de inflamatii, iritatii ale pielii noastre interioare numita “mucoasa”? Cu siguranta ca orice aliment obtinut industrial, orice aliment de origine animala, orice otrava alba (faina alba si orice produs de patiserie, panificatie, de rontaiala, lactatele pasteurizate, zaharul rafinat si izolatii chimici, sarea – maia les cea iodata!), orice exces de proteina si grasime (inclusiv vegetale!) si chimicalele ingurgitate prin alimentatie si medicatie.

Asadar, meniul pentru gastrita, presupune in primul rand eliminarea alimentelor care au produs – in timp! – gastrita. Nicio boala nu vine “brusc”, “din senin” sau “din afara”. Vine din interior, in timp si e drept ca ne loveste in cele mai inoportune momente.

Cu drag,

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
 1. Buna seara!

  Draga Cristela as dori sa imi dai un sfat in ce priveste paradontoza. De cativa ani am aceasta problema la dinti si acum o saptamana a aparut o inflamatie a gingiilor. Am tot facut diferite “tratamente naturiste, dar poate sti ceva ce ma poate feri de chirurg. Care bineinteles ca a zis sa stau sa cada dintii si apoi implant.

  Iti multumesc pentru toate sfaturile pe care ni le dai.

  Cu dragoste,
  Anca

  1. Draga mea Anca,

   Iti multumesc pentru intrebare si incredere. Te rog din suflet sa citesti ce am scris pe pagina Contact.

   Pentru oricine a studiat biochimie e clar ca acizii distrug, inflameaza si ca alcalii, refca, vindeca, regenereaza. Si mai e clar ca nicio extrema nu e buna, nici prea acid, nici prea alcalin (e o moda acum cu alcalinitatea), ci la mijloc, NEUTRU. Toate inflamatiile (si durerile) sunt indicatii pe care organismul le da despre locurile unde se afla acumulari de substante acide care “ard” tesuturile in jur (acidoza limfatica).

   Este important sa intelegem modul de functionare si semnalele de dezechilibru ale organismului, ca sa putem trece la remedierea dezechilibrelor – de asta ma preocup si scriu in ultimul timp si voi face si ceva seminarii. Intre timp te rog sa citesti cartea Dr. Robert Morse (Sa traim sanatos fara toxine) si cartile doamnei Dr. Sorina SOESCU (www.centrulnatura.ro) despre sanatate 5D si despre vindecare. Informatia te va imputernici si vei sti ce ai de facut.

   Cu mult drag,

   cristela

Care este opinia ta?