Ciorbita de legume

Numar afisari: 862

CIORBITA DE CASTRAVETI (sau de DOVLECEI)

Ingrediente: 1, 200 – 1,500l apa (puteti incepe cu 1,2oo si completati ulterior pana la 1,500 daca mai e nevoie), 300ml suc de rosii, 10-15 castraveciori curatati de coaja, 1 cartof mic, 1 morcov, 1 gogosar, ardei capia sau ardei verde, 1 ceapa tocata marunt, , 1-2 linguri de orez nefiert, 1 legatura leustean, 1 legatura marar, sare neiodata , suc de lamaie. Optional – 1 dovlecel curatat de coaja, 1 radacina pastranac, 2 catei de usturoi tocat marunt. In reteta se pot inlocui castraveciorii cu dovlecei.

Mod de preparare: Toate legumele si zarzavaturile se taie sub forma de cubulete si se pun la fiert impreuna cu apa, ceapa si usturoiul (optional), orezul si sarea, in ordinea urmatoare:

  • morcovii, cartofii si pastranacul (optional) de la inceput; de cand incep sa clocoteasca se lasa 30 min
  • castraveciorii si ardeiul capia (gogosarul sau ardeiul), sucul de rosii, dupa 20 min de clocot ale celor de mai sus; se lasa 10 minute sa clocoteasca
  • dupa 30 minute de clocot se opreste focul si se adauga leusteanul + mararul tocate marunt si suc de lamaie dupa gust, depinde cat de acrisoara doriti sa fie. Se acopera si se lasa sa se raceasca.
  • cand se serveste se adauga ulei de masline presat la rece

Numar afisari: 862

Distribuie:
Care este opinia ta?