Ciorbita de loboda si stevie

Vizualizări: 0

 

Ingrediente pentru 6 portii

1 ceapa mare
2 legaturi loboda
1 legatura stevie
1 legatura mare leustean
4 linguri orez integral sau de quinoa
500 ml suc/piure de rosii dulci
pentru acrit: suc propaspat de lamaie sau suc de zarzare
1 lingurita sare neiodata
2 litri apa (daca vi se pare prea “groasa”, mai adaugati apa la final.
Optional: 1 morcov, 1/2 telina mica, 1 radacina patrunjel, 1 radacina pastranac – toate taiate marunt, cubulete.
Mod de preparare:

Ceapa se toaca marunt si se inabusa in putina apa, cu capacul pus, timp de 3-4 minute, mestecand continuu. Se adauga restul de apa, sarea si orezul (sau celelalte cereale, spalate bine in prealabil). Se adauga si optionalele, daca decideti sa le folositi. Se lasa sa fiarba la foc mic, 20 min dupa ce da in clocot. Se adauga sucul de rosii si mai fierbe 5 minute. Se opreste focul, se adauga loboda, stevia si leusteanul tocate in 3 sau 4 (nu prea marunt) si se lasa cu capacul pus, la infuzat. Se acreste dupa gust cu una din variantele indicate. Amestecati bine.

Daca doriti ulei, adaugati putin (1 lingurita) in fiecare farfurie, cand o serviti. De masline, presat la rece.

Merge cu ceapa verde, ca e sezonul. Sau cu ceapa rosie. Sau fara ceapa. 🙂

Pofta buna!




Vizualizări: 1.888

Distribuie: